Pese perunat ja leikkaa 2–4 osaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Pese ja hienonna kesäsipuli varsineen.
Laita kattilaan vesi, liemikuutiot ja valkopippurit. Kuumenna. Lisää perunat, porkkanat ja sipulin valkoiset osat. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää ruokakerma ja kuumenna keitto. Lisää tilli ja kevätsipulin varret sekä muikut kattilaan juuri ennen tarjoilua, jotta muikut eivät hajoa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1212
290
7,8 g
1,5 g
31,5 g
3,5 g
3,3 g
20,3 g
3,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl hienonnettua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli