Savumuikkukeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savumuikkukeitto
Play

Savumuikkukeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Savumuikkusäilykkeestä valmistuu helposti herkullinen kalakeitto. Varhaisperunat, porkkanat, kesäsipuli ja tilli tuovat keittoon tuttuja, kesäisiä makuja.

Ainekset

600 g
varhaisperunoita
3 - 4 kpl
porkkanaa
1 kpl
kesäsipuli varsineen
8 dl
vettä
2 kpl
kalaliemikuutiota (gluteenitonta)
1/2 tl
kokonaisia valkopippureita
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 dl
hienonnettua tilliä
215 - 275 g
savumuikkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese perunat ja leikkaa 2–4 osaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Pese ja hienonna kesäsipuli varsineen.

3 - 4 kpl
porkkanaa
1 kpl
kesäsipuli varsineen
600 g
varhaisperunoita
2

Laita kattilaan vesi, liemikuutiot ja valkopippurit. Kuumenna. Lisää perunat, porkkanat ja sipulin valkoiset osat. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

8 dl
vettä
2 kpl
kalaliemikuutiota (gluteenitonta)
1/2 tl
kokonaisia valkopippureita
3

Lisää ruokakerma ja kuumenna keitto. Lisää tilli ja kevätsipulin varret sekä muikut kattilaan juuri ennen tarjoilua, jotta muikut eivät hajoa.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 dl
hienonnettua tilliä
215 - 275 g
savumuikkuja
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.5.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1212

290

7,8 g

1,5 g

31,5 g

3,5 g

3,3 g

20,3 g

3,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl hienonnettua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli