Savumuikkukeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Savumuikkusäilykkeestä valmistuu helposti herkullinen kalakeitto. Varhaisperunat, porkkanat, kesäsipuli ja tilli tuovat keittoon tuttuja, kesäisiä makuja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gvarhaisperunoita
4 kplporkkanaa
1 kplkesäsipuli varsineen
8 dlvettä
2 kplkalaliemikuutiota (gluteenitonta)
1/2 tlkokonaisia valkopippureita
2 dl(1 prk) ruokakermaa
1/2 dlhienonnettua tilliä
200 g(1 prk) savumuikkuja

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat ja leikkaa 2–4 osaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Pese ja hienonna kesäsipuli varsineen.

    MääräAinesosa
    4 kplporkkanaa
    1 kplkesäsipuli varsineen
    600 gvarhaisperunoita
  2. 2

    Laita kattilaan vesi, liemikuutiot ja valkopippurit. Kuumenna. Lisää perunat, porkkanat ja sipulin valkoiset osat. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    8 dlvettä
    2 kplkalaliemikuutiota (gluteenitonta)
    1/2 tlkokonaisia valkopippureita
  3. 3

    Lisää ruokakerma ja kuumenna keitto. Lisää tilli ja kevätsipulin varret sekä muikut kattilaan juuri ennen tarjoilua, jotta muikut eivät hajoa.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    1/2 dlhienonnettua tilliä
    200 g(1 prk) savumuikkuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl hienonnettua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
10.5.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä