Pese perunat ja leikkaa 2–4 osaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Pese ja hienonna kesäsipuli varsineen.
Laita kattilaan vesi, liemikuutiot ja valkopippurit. Kuumenna. Lisää perunat, porkkanat ja sipulin valkoiset osat. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää ruokakerma ja kuumenna keitto. Lisää tilli ja kevätsipulin varret sekä muikut kattilaan juuri ennen tarjoilua, jotta muikut eivät hajoa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
290
1212
7,8 g
1,5 g
31,5 g
3,5 g
3,3 g
20,3 g
3,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl hienonnettua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli