Valmista pizzapohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Leikkaa punasipuli renkaiksi ja hienonna varret. Sekoita ranskankermaan sitruunamehu, kuoriraaste ja pippuri. Valuta muikut. Paahda siemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti sekoitellen.
Painele taikinasta ilmakuplat pois. Kauli neljäksi soikeaksi pizzapohjaksi.
Paista pizzapohjia grillissä muutama minuutti. Käännä pohjat. Levitä paistetulle puolelle ranskankerma, muikut, sipulit ja siemenet. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohjat ovat kypsiä. Voit paistaa pizzat myös 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Viimeistele halutessasi tillillä tai rucolalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
693
2899
33,3 g
11,5 g
59,3 g
4,3 g
12,3 g
32,0 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl raastettua sitruunankuorta,
rucolaa tai tilliä .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli