Savumuikkupizza
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kesän maukkain pizza kypsyy grillin lämmössä. Levitä pizzapohjalle tomaattikastikkeen sijaan sitruunaista ranskankermaa ja täytä kotimaisilla savumuikuilla.
| Pizzapohja | |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 25 g | (½ pkt) hiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 5 dl | durumvehnäjauhoja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Täyte | |
| 1 kpl | punasipuli varsineen |
| 300 g | ranskankermaa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 200 g | (1 prk) savumuikkuja |
| 4 rkl | pinjansiemeniä |
| Koristeluun | |
| rucolaa | |
- 1.
Valmista pizzapohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
- 2.
Leikkaa punasipuli renkaiksi ja hienonna varret. Pese sitruuna. Raasta 1 tl sitruunakuorta ja purista 2 tl sitrunanmehua. Sekoita ranskankermaan sitruunamehu, kuoriraaste ja pippuri. Valuta muikut. Paahda siemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti sekoitellen.
- 3.
Painele taikinasta ilmakuplat pois. Kauli neljäksi soikeaksi pizzapohjaksi.
- 4.
Paista pizzapohjia grillissä muutama minuutti. Käännä pohjat. Levitä paistetulle puolelle ranskankerma, muikut, sipulit ja siemenet. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohjat ovat kypsiä. Voit paistaa pizzat myös 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Viimeistele halutessasi tillillä tai rucolalla.
Savumuikkupizza
Kesän maukkain pizza kypsyy grillin lämmössä. Levitä pizzapohjalle tomaattikastikkeen sijaan sitruunaista ranskankermaa ja täytä kotimaisilla savumuikuilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pizzapohja | |
| 2 dl | vettä |
| 25 g | (½ pkt) hiivaa |
| 1 tl | suolaa |
| 5 dl | durumvehnäjauhoja |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Täyte | |
| 1 kpl | punasipuli varsineen |
| 300 g | ranskankermaa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 200 g | (1 prk) savumuikkuja |
| 4 rkl | pinjansiemeniä |
Koristeluun | |
| rucolaa | |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Valmista pizzapohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 25 g (½ pkt) hiivaa 1 tl suolaa 5 dl durumvehnäjauhoja 2 rkl oliiviöljyä - 2
Leikkaa punasipuli renkaiksi ja hienonna varret. Pese sitruuna. Raasta 1 tl sitruunakuorta ja purista 2 tl sitrunanmehua. Sekoita ranskankermaan sitruunamehu, kuoriraaste ja pippuri. Valuta muikut. Paahda siemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti sekoitellen.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli varsineen 1 kpl sitruuna 300 g ranskankermaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 200 g (1 prk) savumuikkuja 4 rkl pinjansiemeniä - 3
Painele taikinasta ilmakuplat pois. Kauli neljäksi soikeaksi pizzapohjaksi.
- 4
Paista pizzapohjia grillissä muutama minuutti. Käännä pohjat. Levitä paistetulle puolelle ranskankerma, muikut, sipulit ja siemenet. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohjat ovat kypsiä. Voit paistaa pizzat myös 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Viimeistele halutessasi tillillä tai rucolalla.
Määrä Ainesosa rucolaa
Ravintosisältö
672
Energiaa kcal
2814
Energiaa kj
32,5 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,5 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
12,8 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
672
Energiaa kcal
2814
Energiaa kj
32,5 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,5 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
12,8 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























