Savumuikkupizza

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Kesän maukkain pizza kypsyy grillin lämmössä. Levitä pizzapohjalle tomaattikastikkeen sijaan sitruunaista ranskankermaa ja täytä kotimaisilla savumuikuilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Pizzapohja

2 dlvettä
25 g(½ pkt) hiivaa
1 tlsuolaa
5 dldurumvehnäjauhoja
2 rkloliiviöljyä

Täyte

1 kplpunasipuli varsineen
300 granskankermaa
1 kplsitruuna
1/4 tlrouhittua mustapippuria
200 g(1 prk) savumuikkuja
4 rklpinjansiemeniä

Koristeluun

rucolaa

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Valmista pizzapohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    25 g(½ pkt) hiivaa
    1 tlsuolaa
    5 dldurumvehnäjauhoja
    2 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Leikkaa punasipuli renkaiksi ja hienonna varret. Pese sitruuna. Raasta 1 tl sitruunakuorta ja purista 2 tl sitrunanmehua. Sekoita ranskankermaan sitruunamehu, kuoriraaste ja pippuri. Valuta muikut. Paahda siemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti sekoitellen.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli varsineen
    1 kplsitruuna
    300 granskankermaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    200 g(1 prk) savumuikkuja
    4 rklpinjansiemeniä
  3. 3

    Painele taikinasta ilmakuplat pois. Kauli neljäksi soikeaksi pizzapohjaksi.

  4. 4

    Paista pizzapohjia grillissä muutama minuutti. Käännä pohjat. Levitä paistetulle puolelle ranskankerma, muikut, sipulit ja siemenet. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohjat ovat kypsiä. Voit paistaa pizzat myös 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Viimeistele halutessasi tillillä tai rucolalla.

    MääräAinesosa
    rucolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
9.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä