Savumuikkupizza | Pizzat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savumuikkupizza

Savumuikkupizza

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesän maukkain pizza kypsyy grillin lämmössä. Levitä pizzapohjalle tomaattikastikkeen sijaan sitruunaista ranskankermaa ja täytä kotimaisilla savumuikuilla.

Ruokavaliot

Ainekset

pizzapohja

2 dl
vettä
25 g
(½ pkt) hiivaa
1 tl
suolaa
5 dl
durum- tai erikoisvehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä

täyte

1 kpl
punasipuli varsineen
300 g
ranskankermaa
2 tl
sitruunamehua
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
215 - 275 g
(1 prk) savumuikkuja
4 rkl
pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä

koristeluun

rucolaa tai tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista pizzapohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

2 dl
vettä
25 g
(½ pkt) hiivaa
1 tl
suolaa
5 dl
durum- tai erikoisvehnäjauhoja
2 rkl
oliiviöljyä
2

Leikkaa punasipuli renkaiksi ja hienonna varret. Sekoita ranskankermaan sitruunamehu, kuoriraaste ja pippuri. Valuta muikut. Paahda siemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti sekoitellen.

1 kpl
punasipuli varsineen
1 tl
raastettua sitruunankuorta
300 g
ranskankermaa
2 tl
sitruunamehua
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
215 - 275 g
(1 prk) savumuikkuja
4 rkl
pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
3

Painele taikinasta ilmakuplat pois. Kauli neljäksi soikeaksi pizzapohjaksi.

4

Paista pizzapohjia grillissä muutama minuutti. Käännä pohjat. Levitä paistetulle puolelle ranskankerma, muikut, sipulit ja siemenet. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohjat ovat kypsiä. Voit paistaa pizzat myös 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Viimeistele halutessasi tillillä tai rucolalla.

rucolaa tai tilliä
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 9.5.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2899

693

33,3 g

11,5 g

59,3 g

4,3 g

12,3 g

32,0 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl raastettua sitruunankuorta,

rucolaa tai tilliä .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli