Savumuikkupizza
Ainekset
Valmistus
Valmista pizzapohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Leikkaa punasipuli renkaiksi ja hienonna varret. Pese sitruuna. Raasta 1 tl sitruunakuorta ja purista 2 tl sitrunanmehua. Sekoita ranskankermaan sitruunamehu, kuoriraaste ja pippuri. Valuta muikut. Paahda siemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti sekoitellen.
Painele taikinasta ilmakuplat pois. Kauli neljäksi soikeaksi pizzapohjaksi.
Paista pizzapohjia grillissä muutama minuutti. Käännä pohjat. Levitä paistetulle puolelle ranskankerma, muikut, sipulit ja siemenet. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohjat ovat kypsiä. Voit paistaa pizzat myös 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Viimeistele halutessasi tillillä tai rucolalla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
672
2814
32,5 g
11,3 g
59,5 g
4,5 g
12,8 g
27,5 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli