Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savukala kuuluu Suomen kesäruokaklassikoihin. Klassinen kananmunakastike ja raikas fenkolilla maustettu kurkkusalaatti täydentävät kokonaisuuden.

Savusiikaa, kananmunakastiketta ja mätiä fenkolikurkkusalaatilla

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Savukala kuuluu Suomen kesäruokaklassikoihin. Klassinen kananmunakastike ja raikas fenkolilla maustettu kurkkusalaatti täydentävät kokonaisuuden.

Ainekset

1 kg
savusiikaa

kananmunakastike

2 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
4 dl
maitoa
1 dl
ranskankermaa
3 kpl
kypsää kananmunaa
30 g
siianmätiä
Hienonnettua ruohosipulia ja tilliä
Suolaa ja mustapippuria

fenkoli-kurkkusalaatti

1 kpl
fenkoli
200 g
(2 kpl) avomaankurkkua
1 kpl
sitruuna
Rypsiöljyä, suolaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Siika

Putsaa siika ruodottomaksi ja nahattomaksi.

1 kg
savusiikaa
2

Kananmunakastike

Lämmitä maito kattilassa.

Sulata voi toisessa kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki. Lisää seokseen lämmin maito ja sekoita samalla lämmittäen kiehuvaksi. Kypsennä hetki ja lisää kastikkeeseen crème fraîche, pieneksi hienonnettu kananmuna ja yrtit.

Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele kastike mädillä juuri ennen tarjoilua.

Suolaa ja mustapippuria
Hienonnettua ruohosipulia ja tilliä
30 g
siianmätiä
3 kpl
kypsää kananmunaa
1 dl
ranskankermaa
4 dl
maitoa
2 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
3

Fenkoli-kurkkusalaatti

Leikkaa fenkolista ns. varret pois ja hienonna ne veitsellä. Leikkaa fenkoli vihannesleikkurilla mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

Kuori kurkut ja leikkaa ne myös ohuiksi.

Laita kaikki kulhoon ja mausta sitruunan kuorella, mehulla, suolalla ja rypsiöljyllä.

1 kpl
fenkoli
200 g
(2 kpl) avomaankurkkua
1 kpl
sitruuna
Rypsiöljyä, suolaa

Tarjoile siika vastakeitettyjen uusien perunoiden ja fenkolikurkkusalaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 12.6.2020
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

556

2329

25,8 g

12,0 g

13,0 g

7,3 g

2,3 g

64,0 g

5,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Hienonnettua ruohosipulia ja tilliä,

Suolaa ja mustapippuria,

Rypsiöljyä, suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli