Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Savukala kuuluu Suomen kesäruokaklassikoihin. Klassinen kananmunakastike ja raikas fenkolilla maustettu kurkkusalaatti täydentävät kokonaisuuden.
| 1 kg | savusiikaa |
| Kananmunakastike | |
|---|---|
| 2 rkl | voita |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 4 dl | maitoa |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 3 kpl | kypsää kananmunaa |
| 30 g | siianmätiä |
| hienonnettua ruohosipulia ja tilliä | |
| suolaa ja mustapippuria | |
| Fenkoli-kurkkusalaatti | |
| 1 kpl | fenkoli |
| 200 g | (2 kpl) avomaankurkkua |
| 1 kpl | sitruuna |
| rypsiöljyä, suolaa | |
Siika
Putsaa siika ruodottomaksi ja nahattomaksi.
Kananmunakastike
Lämmitä maito kattilassa.
Sulata voi toisessa kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki. Lisää seokseen lämmin maito ja sekoita samalla lämmittäen kiehuvaksi. Kypsennä hetki ja lisää kastikkeeseen crème fraîche, pieneksi hienonnettu kananmuna ja yrtit.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele kastike mädillä juuri ennen tarjoilua.
Fenkoli-kurkkusalaatti
Leikkaa fenkolista ns. varret pois ja hienonna ne veitsellä. Leikkaa fenkoli vihannesleikkurilla mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
Kuori kurkut ja leikkaa ne myös ohuiksi.
Laita kaikki kulhoon ja mausta sitruunan kuorella, mehulla, suolalla ja rypsiöljyllä.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Savukala kuuluu Suomen kesäruokaklassikoihin. Klassinen kananmunakastike ja raikas fenkolilla maustettu kurkkusalaatti täydentävät kokonaisuuden.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | savusiikaa |
Kananmunakastike | |
| 2 rkl | voita |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 4 dl | maitoa |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 3 kpl | kypsää kananmunaa |
| 30 g | siianmätiä |
| hienonnettua ruohosipulia ja tilliä | |
| suolaa ja mustapippuria | |
Fenkoli-kurkkusalaatti | |
| 1 kpl | fenkoli |
| 200 g | (2 kpl) avomaankurkkua |
| 1 kpl | sitruuna |
| rypsiöljyä, suolaa | |
Siika
Putsaa siika ruodottomaksi ja nahattomaksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | savusiikaa |
Kananmunakastike
Lämmitä maito kattilassa.
Sulata voi toisessa kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki. Lisää seokseen lämmin maito ja sekoita samalla lämmittäen kiehuvaksi. Kypsennä hetki ja lisää kastikkeeseen crème fraîche, pieneksi hienonnettu kananmuna ja yrtit.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele kastike mädillä juuri ennen tarjoilua.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| suolaa ja mustapippuria | |
| hienonnettua ruohosipulia ja tilliä | |
| 30 g | siianmätiä |
| 3 kpl | kypsää kananmunaa |
| 1 dl | ranskankermaa |
| 4 dl | maitoa |
| 2 rkl | voita |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
Fenkoli-kurkkusalaatti
Leikkaa fenkolista ns. varret pois ja hienonna ne veitsellä. Leikkaa fenkoli vihannesleikkurilla mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
Kuori kurkut ja leikkaa ne myös ohuiksi.
Laita kaikki kulhoon ja mausta sitruunan kuorella, mehulla, suolalla ja rypsiöljyllä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | fenkoli |
| 200 g | (2 kpl) avomaankurkkua |
| 1 kpl | sitruuna |
| rypsiöljyä, suolaa |
Tarjoile siika vastakeitettyjen uusien perunoiden ja fenkolikurkkusalaatin kanssa.
556
Energiaa kcal
2329
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
64,0 g
Proteiinia
5,0 g
Suolaa
556
Energiaa kcal
2329
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
64,0 g
Proteiinia
5,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Hienonnettua ruohosipulia ja tilliä, Suolaa ja mustapippuria, Rypsiöljyä, suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli