Selleri-panzanellasalaatti

Italialaiseen leipäsalaattiin voi käyttää tähteeksi jääneet leipäpalat.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
8 kpltomaattia
1 rklpunaviinietikkaa
1/4 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
1/2 kplvaaleaa leipää
4 rkloliiviöljyä
5 kplvarsisellerin vartta
1 kplpunasipuli
1/2 kplruukku basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pilko tomaatit reiluiksi paloiksi. Sekoita joukkoon etikka ja mausteet. Kuutioi leipä ja paista öljyssä rapeiksi. Lisää leipäkuutiot tomaattien joukkoon. Anna hetki pehmetä. Paloittele varsisellerit ja kuorittu punasipuli. Hienonna basilika. Lisää kasvikset salaattiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,25 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 28.11.2025

Samankaltaisia reseptejä