Selleri-panzanellasalaatti

Nappaa talteen!
Italialaiseen leipäsalaattiin voi käyttää tähteeksi jääneet leipäpalat.
| 8 kpl | tomaattia |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1/2 kpl | vaaleaa leipää |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 5 kpl | varsisellerin vartta |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukku basilikaa |
- 1.
Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pilko tomaatit reiluiksi paloiksi. Sekoita joukkoon etikka ja mausteet. Kuutioi leipä ja paista öljyssä rapeiksi. Lisää leipäkuutiot tomaattien joukkoon. Anna hetki pehmetä. Paloittele varsisellerit ja kuorittu punasipuli. Hienonna basilika. Lisää kasvikset salaattiin.
Selleri-panzanellasalaatti
Italialaiseen leipäsalaattiin voi käyttää tähteeksi jääneet leipäpalat.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | tomaattia |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1/2 kpl | vaaleaa leipää |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 5 kpl | varsisellerin vartta |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukku basilikaa |
Valmistus
- 1
Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pilko tomaatit reiluiksi paloiksi. Sekoita joukkoon etikka ja mausteet. Kuutioi leipä ja paista öljyssä rapeiksi. Lisää leipäkuutiot tomaattien joukkoon. Anna hetki pehmetä. Paloittele varsisellerit ja kuorittu punasipuli. Hienonna basilika. Lisää kasvikset salaattiin.
Ravintosisältö
170
Energiaa kcal
713
Energiaa kj
10,2 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
9,7 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
3,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
170
Energiaa kcal
713
Energiaa kj
10,2 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
9,7 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
3,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,25 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























