Sienicarbonara

arvosana5/5

(6)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Carbonaran tapaan tehty sienipasta on nopea ja herkullinen arkiruoka. Herkkupastan sesonkiversiossa loistaa sienien lisäksi kaali.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(5 dl) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
500 gkeräkaalia
1 kplsipuli
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
170 g(1 pkt) pekonia
100 g(2 dl) voimakasta juustoa (esim. jukolan aito cheddar)
3 kplkananmunaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

250 gspagettia
50 g(1 dl) voimakasta juustoa

Valmistus

  1. 1

    Puhdista ja viipaloi sienet. Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Suikaloi pekoni.

    MääräAinesosa
    200 g(5 dl) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
    500 gkeräkaalia
    1 kplsipuli
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    170 g(1 pkt) pekonia
  2. 2

    Ruskista pekoni paistokasarissa. Lisää kaali ja sipulit. Paista käännellen noin 5 minuuttia. Lisää sienet ja jatka paistamista noin 2 minuuttia.

  3. 3

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä / ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Säästä 1 dl pastan keitinvettä. Kaada valutettu pasta takaisin kattilaan.

    MääräAinesosa
    250 gspagettia
  4. 4

    Raasta juusto. Riko munat kulhoon. Vatkaa juusto, pippuri ja suola munien joukkoon. Sekoita muna-juustoseos ja keitinvesi pastaan. Yhdistä pekoni-kasvisseos pastaan. Halutessasi raasta juustoa annosten pinnalle.

    MääräAinesosa
    50 g(1 dl) voimakasta juustoa
    3 kplkananmunaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa

Vinkki: Carbonaraan voi lorauttaa halutessaan tilkan kermaa tai ruokakermaa, mutta aitoon italialaiseen carbonaraan se ei kuulu.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 50 g (1 dl) voimakasta juustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
26.8.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä