Sienicarbonara
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Carbonaran tapaan tehty sienipasta on nopea ja herkullinen arkiruoka. Herkkupastan sesonkiversiossa loistaa sienien lisäksi kaali.
| 200 g | (5 dl) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä |
| 500 g | keräkaalia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 100 g | (2 dl) voimakasta juustoa (esim. jukolan aito cheddar) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 250 g | spagettia |
| 50 g | (1 dl) voimakasta juustoa |
- 1.
Puhdista ja viipaloi sienet. Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Suikaloi pekoni.
- 2.
Ruskista pekoni paistokasarissa. Lisää kaali ja sipulit. Paista käännellen noin 5 minuuttia. Lisää sienet ja jatka paistamista noin 2 minuuttia.
- 3.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä / ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Säästä 1 dl pastan keitinvettä. Kaada valutettu pasta takaisin kattilaan.
- 4.
Raasta juusto. Riko munat kulhoon. Vatkaa juusto, pippuri ja suola munien joukkoon. Sekoita muna-juustoseos ja keitinvesi pastaan. Yhdistä pekoni-kasvisseos pastaan. Halutessasi raasta juustoa annosten pinnalle.
Sienicarbonara
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Carbonaran tapaan tehty sienipasta on nopea ja herkullinen arkiruoka. Herkkupastan sesonkiversiossa loistaa sienien lisäksi kaali.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (5 dl) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä |
| 500 g | keräkaalia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 100 g | (2 dl) voimakasta juustoa (esim. jukolan aito cheddar) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 250 g | spagettia |
| 50 g | (1 dl) voimakasta juustoa |
Valmistus
- 1
Puhdista ja viipaloi sienet. Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Suikaloi pekoni.
Määrä Ainesosa 200 g (5 dl) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä 500 g keräkaalia 1 kpl sipuli 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 170 g (1 pkt) pekonia - 2
Ruskista pekoni paistokasarissa. Lisää kaali ja sipulit. Paista käännellen noin 5 minuuttia. Lisää sienet ja jatka paistamista noin 2 minuuttia.
- 3
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä / ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Säästä 1 dl pastan keitinvettä. Kaada valutettu pasta takaisin kattilaan.
Määrä Ainesosa 250 g spagettia - 4
Raasta juusto. Riko munat kulhoon. Vatkaa juusto, pippuri ja suola munien joukkoon. Sekoita muna-juustoseos ja keitinvesi pastaan. Yhdistä pekoni-kasvisseos pastaan. Halutessasi raasta juustoa annosten pinnalle.
Määrä Ainesosa 50 g (1 dl) voimakasta juustoa 3 kpl kananmunaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa
Vinkki: Carbonaraan voi lorauttaa halutessaan tilkan kermaa tai ruokakermaa, mutta aitoon italialaiseen carbonaraan se ei kuulu.
Ravintosisältö
666
Energiaa kcal
2786
Energiaa kj
34,3 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
36,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
666
Energiaa kcal
2786
Energiaa kj
34,3 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
36,8 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 50 g (1 dl) voimakasta juustoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























