Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sienicarbonara

Sienicarbonara

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Carbonaran tapaan tehty sienipasta on nopea ja herkullinen arkiruoka. Herkkupastan sesonkiversiossa loistaa sienien lisäksi kaali.

Ainekset

200 g
(5 dl) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
500 g
keräkaalia
1 kpl
sipuli
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
170 g
(1 pkt) pekonia
100 g
(2 dl) voimakasta juustoa (esim. Jukolan aito cheddar)
3 kpl
kananmunaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

Lisäksi

250 g
spagettia
50 g
(1 dl) voimakasta juustoa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Puhdista ja viipaloi sienet. Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Suikaloi pekoni.

200 g
(5 dl) herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
500 g
keräkaalia
1 kpl
sipuli
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
170 g
(1 pkt) pekonia
2

Ruskista pekoni paistokasarissa. Lisää kaali ja sipulit. Paista käännellen noin 5 minuuttia. Lisää sienet ja jatka paistamista noin 2 minuuttia.

3

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä / ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Säästä 1 dl pastan keitinvettä. Kaada valutettu pasta takaisin kattilaan.

250 g
spagettia
4

Raasta juusto. Riko munat kulhoon. Vatkaa juusto, pippuri ja suola munien joukkoon. Sekoita muna-juustoseos ja keitinvesi pastaan. Yhdistä pekoni-kasvisseos pastaan. Halutessasi raasta juustoa annosten pinnalle.

50 g
(1 dl) voimakasta juustoa
3 kpl
kananmunaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa

Vinkki: Carbonaraan voi lorauttaa halutessaan tilkan kermaa tai ruokakermaa, mutta aitoon italialaiseen carbonaraan se ei kuulu.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.8.2022
Muokattu: 26.8.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

663

2774

34,3 g

13,3 g

47,8 g

5,8 g

5,5 g

36,5 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g (1 dl) voimakasta juustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli