Puhdista ja viipaloi sienet. Huuhtele ja halkaise kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Suikaloi pekoni.
Ruskista pekoni paistokasarissa. Lisää kaali ja sipulit. Paista käännellen noin 5 minuuttia. Lisää sienet ja jatka paistamista noin 2 minuuttia.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä / ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Säästä 1 dl pastan keitinvettä. Kaada valutettu pasta takaisin kattilaan.
Raasta juusto. Riko munat kulhoon. Vatkaa juusto, pippuri ja suola munien joukkoon. Sekoita muna-juustoseos ja keitinvesi pastaan. Yhdistä pekoni-kasvisseos pastaan. Halutessasi raasta juustoa annosten pinnalle.
Vinkki: Carbonaraan voi lorauttaa halutessaan tilkan kermaa tai ruokakermaa, mutta aitoon italialaiseen carbonaraan se ei kuulu.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
663
2774
34,3 g
13,3 g
47,8 g
5,8 g
5,5 g
36,5 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
50 g (1 dl) voimakasta juustoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli