Sienimuhennos

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Sienestätpä metsässä tai ruokakaupassa, muista iki-ihana sienimuhennos! Samettisen pehmeä, kermainen muhennos syntyy helposti tuoreista herkkusienistä tai käyttövalmiista metsäsienistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gherkkusieniä
1 kplsipuli
2 rklmargariinia tai voita
2 rklvehnäjauhoja
2 dlmaitoa
2 dlkermaa
1 rklsoijakastiketta
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1/2 kplruukkua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Puhdista sienet tarvittaessa. Viipaloi tai paloittele ne. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä ja sipulia rasvassa pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.

    MääräAinesosa
    400 gherkkusieniä
    1 kplsipuli
    2 rklmargariinia tai voita
  2. 2

    Ripottele vehnäjauhot tasaisesti pannulle, sekoita ja paista hetki. Lisää maito ja kerma ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklvehnäjauhoja
    2 dlmaitoa
    2 dlkermaa
  3. 3

    Mausta muhennos soijakastikkeella ja mustapippurilla. Hienonna persilja ja sekoita se muhennokseen.

    MääräAinesosa
    1 rklsoijakastiketta
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 kplruukkua persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Piia Arnould
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä