Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sienimuhennos

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sienestätpä metsässä tai ruokakaupassa, muista iki-ihana sienimuhennos! Samettisen pehmeä, kermainen muhennos syntyy helposti tuoreista herkkusienistä tai käyttövalmiista metsäsienistä. Tarjoa herkullisen paksu sienikastike keitettyjen perunoiden kanssa tai herkuttele leivällä!

Ainekset

400 g
herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
1 kpl
sipuli
2 rkl
margariinia tai voita
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
maitoa
2 dl
kermaa
1 rkl
soijakastiketta
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 kpl
(ruukkua) persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista sienet tarvittaessa. Viipaloi tai paloittele ne. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä ja sipulia rasvassa pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.

400 g
herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
1 kpl
sipuli
2 rkl
margariinia tai voita
2

Ripottele vehnäjauhot tasaisesti pannulle, sekoita ja paista hetki. Lisää maito ja kerma ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia.

2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
maitoa
2 dl
kermaa
3

Mausta muhennos soijakastikkeella ja mustapippurilla. Hienonna persilja ja sekoita se muhennokseen.

1 rkl
soijakastiketta
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
(ruukkua) persiljaa
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 22.8.2011
|
Muokattu: 17.8.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

274

1145

24,3 g

14,5 g

7,8 g

3,5 g

2,0 g

5,3 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli