Sitruunainen kalavokki | Wokit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruunainen kalavokki

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

3 rkl
Öljyä
400 g
Pakastettua puna-ahventa tai muuta kalaa
1 kpl
Keskikokoinen purjo
200 g
Tuoreita herkkusieniä
2 kpl
Keskikokoista porkkanaa

sitruunakastike:

1 kpl
Kanaliemikuutio
3/4 dl
Kuumaa vettä
1 rkl
Maissijauhoja
3/4 dl
Sitruunamehua
2 rkl
Hunajaa
1 rkl
Sokeria

lisäksi:

Jasmiiniriisiä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna öljy vokkipannussa. Sulata ja valuta kala ja paloittele se. Huuhdo ja leikkaa purjo renkaiksi, puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Ruskista kalapalat öljyssä. Lisää kasvikset ruskistuksen loppuvaiheessa ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta rapeita. Sekoita maissijauho veteen, murenna joukkoon liemikuutio. Lisää loput ainekset ja kaada kalan joukkoon. Jatka vokkaamista muutama minuutti. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.