Sitruunainen kalavokki - Yhteishyvä

Sitruunainen kalavokki

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

3 rkl
Öljyä
400 g
Pakastettua puna-ahventa tai muuta kalaa
1 kpl
Keskikokoinen purjo
200 g
Tuoreita herkkusieniä
2 kpl
Keskikokoista porkkanaa

SITRUUNAKASTIKE:

1 kpl
Kanaliemikuutio
3/4 dl
Kuumaa vettä
1 rkl
Maissijauhoja
3/4 dl
Sitruunamehua
2 rkl
Hunajaa
1 rkl
Sokeria

LISÄKSI:

Jasmiiniriisiä

Näin teet

1

Kuumenna öljy vokkipannussa. Sulata ja valuta kala ja paloittele se. Huuhdo ja leikkaa purjo renkaiksi, puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Ruskista kalapalat öljyssä. Lisää kasvikset ruskistuksen loppuvaiheessa ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta rapeita. Sekoita maissijauho veteen, murenna joukkoon liemikuutio. Lisää loput ainekset ja kaada kalan joukkoon. Jatka vokkaamista muutama minuutti. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa