Sitruunainen kalavokki

Nappaa talteen!
| 3 rkl | öljyä |
| 400 g | pakastettua puna-ahventa tai muuta kalaa |
| 1 kpl | keskikokoinen purjo |
| 200 g | tuoreita herkkusieniä |
| 2 kpl | keskikokoista porkkanaa |
| Sitruunakastike: | |
|---|---|
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
| 3/4 dl | kuumaa vettä |
| 1 rkl | maissijauhoja |
| 3/4 dl | sitruunamehua |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | sokeria |
| Lisäksi: | |
| jasmiiniriisiä | |
- 1.
Kuumenna öljy vokkipannussa. Sulata ja valuta kala ja paloittele se. Huuhdo ja leikkaa purjo renkaiksi, puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Ruskista kalapalat öljyssä. Lisää kasvikset ruskistuksen loppuvaiheessa ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta rapeita. Sekoita maissijauho veteen, murenna joukkoon liemikuutio. Lisää loput ainekset ja kaada kalan joukkoon. Jatka vokkaamista muutama minuutti. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Sitruunainen kalavokki
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 rkl | öljyä |
| 400 g | pakastettua puna-ahventa tai muuta kalaa |
| 1 kpl | keskikokoinen purjo |
| 200 g | tuoreita herkkusieniä |
| 2 kpl | keskikokoista porkkanaa |
Sitruunakastike: | |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
| 3/4 dl | kuumaa vettä |
| 1 rkl | maissijauhoja |
| 3/4 dl | sitruunamehua |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | sokeria |
Lisäksi: | |
| jasmiiniriisiä | |
Valmistus
- 1
Kuumenna öljy vokkipannussa. Sulata ja valuta kala ja paloittele se. Huuhdo ja leikkaa purjo renkaiksi, puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Ruskista kalapalat öljyssä. Lisää kasvikset ruskistuksen loppuvaiheessa ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta rapeita. Sekoita maissijauho veteen, murenna joukkoon liemikuutio. Lisää loput ainekset ja kaada kalan joukkoon. Jatka vokkaamista muutama minuutti. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























