Sitruunainen kalavokki

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 rklöljyä
400 gpakastettua puna-ahventa tai muuta kalaa
1 kplkeskikokoinen purjo
200 gtuoreita herkkusieniä
2 kplkeskikokoista porkkanaa

Sitruunakastike:

1 kplkanaliemikuutio
3/4 dlkuumaa vettä
1 rklmaissijauhoja
3/4 dlsitruunamehua
2 rklhunajaa
1 rklsokeria

Lisäksi:

jasmiiniriisiä

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna öljy vokkipannussa. Sulata ja valuta kala ja paloittele se. Huuhdo ja leikkaa purjo renkaiksi, puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Ruskista kalapalat öljyssä. Lisää kasvikset ruskistuksen loppuvaiheessa ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta rapeita. Sekoita maissijauho veteen, murenna joukkoon liemikuutio. Lisää loput ainekset ja kaada kalan joukkoon. Jatka vokkaamista muutama minuutti. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä