Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunainen peruna-parsasalaatti

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

1 kg
Perunaa
1 kg
Vihreää parsaa
1 kpl
(n. 200 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g
Parmesaania ohuina lastuina

Sitruunavinegretti

1 3/10 dl
Neitsytoliiviöljyä
3/4 dl
Sitruunamehua
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Ruokokidesokeria
1 tl
Merisuolahiutaleita
Reilu ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi

Rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita vinegretin ainekset. Pese ja kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi. Imeytä kosteus lisäämällä kattilaan muutama arkki talouspaperia ja anna vetäytyä hetki kannen alla. Viipaloi perunat hieman jäähtyneinä ja siirrä kulhoon. Kaada vinegretti perunoiden päälle.

Kuori parsat ja poista puumaiset alaosat. Paloittele parsat. Keitä niitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi ja huuhtele parsat kylmän veden alla. Lisää parsat perunoiden päälle. Lisää suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja parmesaanilastut. Viimeistele rucolalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

253

1060

17,0 g

4,8 g

17,1 g

4,4 g

2,5 g

6,3 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan raastettu kuori,

1 tl Merisuolahiutaleita,

Reilu ripaus rouhittua mustapippuria,

Rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli