Sitruunainen peruna-parsasalaatti - Yhteishyvä

Sitruunainen peruna-parsasalaatti

???
Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Perunaa
1 kg
Vihreää parsaa
1 kpl
(n. 200 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g
Parmesaania ohuina lastuina

SITRUUNAVINEGRETTI

1 3/10 dl
Neitsytoliiviöljyä
3/4 dl
Sitruunamehua
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Ruokokidesokeria
1 tl
Merisuolahiutaleita
Reilu ripaus rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

Rucolaa

Näin teet

1

Sekoita vinegretin ainekset. Pese ja kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi. Imeytä kosteus lisäämällä kattilaan muutama arkki talouspaperia ja anna vetäytyä hetki kannen alla. Viipaloi perunat hieman jäähtyneinä ja siirrä kulhoon. Kaada vinegretti perunoiden päälle.

Kuori parsat ja poista puumaiset alaosat. Paloittele parsat. Keitä niitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi ja huuhtele parsat kylmän veden alla. Lisää parsat perunoiden päälle. Lisää suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja parmesaanilastut. Viimeistele rucolalla.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g171 g
Proteiinia6 g63 g
Rasvaa17 g170 g
Kuituja3 g25 g
Energiaa kj1060 10601
Energiaa kcal253 2532

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan raastettu kuori

  • 1 tl Merisuolahiutaleita

  • Reilu ripaus rouhittua mustapippuria

  • Rucolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g171 g
Proteiinia6 g63 g
Rasvaa17 g170 g
Kuituja3 g25 g
Energiaa kj1060 10601
Energiaa kcal253 2532

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan raastettu kuori

  • 1 tl Merisuolahiutaleita

  • Reilu ripaus rouhittua mustapippuria

  • Rucolaa

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.