Sekoita vinegretin ainekset. Pese ja kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi. Imeytä kosteus lisäämällä kattilaan muutama arkki talouspaperia ja anna vetäytyä hetki kannen alla. Viipaloi perunat hieman jäähtyneinä ja siirrä kulhoon. Kaada vinegretti perunoiden päälle.
Kuori parsat ja poista puumaiset alaosat. Paloittele parsat. Keitä niitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi ja huuhtele parsat kylmän veden alla. Lisää parsat perunoiden päälle. Lisää suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja parmesaanilastut. Viimeistele rucolalla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1060
253
17,0 g
4,8 g
17,1 g
4,4 g
2,5 g
6,3 g
1,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunan raastettu kuori,
1 tl Merisuolahiutaleita,
Reilu ripaus rouhittua mustapippuria,
Rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli