Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunainen rapurisotto

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Täpläravun kuorista itse keitetty rapuliemi tekee risotosta herkullisen ja juhlavan elämyksen. Viimeistele sitruunaiset risottoannokset rapujen mehukkailla saksi- ja pyrstölihoilla.

Ainekset

Risotto

10 kpl
keitettyä täplärapua
1/2 kpl
sitruunaa
50 g
pitkään kypsytettyä juustoa (esim. Keisarinna tai parmesaani)
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita
4 dl
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä (5,5 %)
10 dl
rapulientä (ohje alla)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
(suolaa)

Rapuliemi

10 kpl
keitetyn täpläravun kuoret ja perkeet
1 kpl
porkkana
1 kpl
sipuli
2 kpl
varsisellerin vartta
2 rkl
voita
2 rkl
tomaattipyreetä
2 kpl
laakerinlehteä
11 dl
vettä

Lisäksi

tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Irrota ravuista pyrstö- ja saksilihat, siirrä jääkaappiin odottamaan. Käytä rapujen kuoret ja perkeet suolia lukuun ottamatta rapuliemeen.

10 kpl
keitettyä täplärapua
2

Valmista liemi. Pese porkkana. Kuori ja paloittele porkkana ja sipuli. Huuhtele ja paloittele selleri. Sulata voi kattilassa. Lisää kaikki rapuliemen ainekset vettä lukuun ottamatta kattilaan ja kuullota noin 5 minuuttia. Lisää vesi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi ja pidä kuumana risottoa varten.

1 kpl
porkkana
1 kpl
sipuli
2 kpl
varsisellerin vartta
2 rkl
voita
10 kpl
keitetyn täpläravun kuoret ja perkeet
2 rkl
tomaattipyreetä
2 kpl
laakerinlehteä
11 dl
vettä
3

Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Raasta juusto.

1/2 kpl
sitruunaa
50 g
pitkään kypsytettyä juustoa (esim. Keisarinna tai parmesaani)
4

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa isolla pannulla. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna imeytyä riisiin.

1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita
4 dl
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä (5,5 %)
5

Lisää puolet kuumasta rapuliemestä pannulle. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää loppu liemi noin desi kerrallaan. Keitä koko ajan sekoittaen ja lisää uusi erä vasta, kun edellinen on imeytynyt. Lisää kuumaa vettä, jos riisi ei ole kypsää liemen loppuessa. Kypsennä riisi juuri ja juuri kypsäksi. Jätä risotto valuvan pehmeäksi. Risottoriisi kypsyy riisilaadusta riippuen noin 15–18 minuutissa.

10 dl
rapulientä (ohje alla)
6

Lisää lopuksi juustoraaste, sitruunankuori ja -mehu sekä pippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele ravunlihat annosten pinnalle ja koristele halutessasi tillillä. Tarjoa heti.

1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
(suolaa)
tilliä

Vinkki: Rapurisotto ilman kokonaisia rapuja syntyy, kun teet liemen hummerifondista ja maustat sen ruokalusikallisella tomaattipyreetä. Lisää risottoon suolaliemeen säilöttyjä jokiravunpyrstöjä.

Hyvästi hävikki: Keitä rapuliemi rapujuhlista jääneistä kuorista ja pakasta risottoa varten.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.8.2020
|
Muokattu: 25.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

567

2372

12,0 g

6,8 g

69,5 g

5,0 g

2,5 g

38,5 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(suolaa),

tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli