Sitruunalla ja basilikalla maustettu mansikkahillo - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunalla ja basilikalla maustettu mansikkahillo

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
Tunti
Valmista mansikkahilloa ja mausta se sitruunalla ja tuoreella basilikalla. Hillo sopii esimerkiksi lettujen kera.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
(2 l) mansikoita
1/2 dl
Sitruunamehua
500 g
Hillosokeria
1 kpl
Sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl
Hienoksi silputtua tuoretta basilikaa

Näin teet

1

Puhdista ja paloittele mansikat. Mittaa sitruunamehu ja mansikat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes marjoista alkaa erottua höyryä. Lisää hillosokeri ja sekoita tasaiseksi.

2

Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 10–15 minuuttia. Kuori pinnalle kertynyt vaahto. Mausta hillo sitruunankuorella ja silputulla basilikalla. Tarkista maku ja lisää halutessasi basilikaa.

3

Anna hillon jäähtyä 30 minuuttia, muutaman kerran sekoitellen. Annostele hillo puhtaisiin purkkeihin ja sulje purkit. Siirrä jääkaappiin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
Muokattu: 9.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja578 g578 g
Proteiinia5 g5 g
Rasvaa3 g3 g
Kuituja19 g19 g
Energiaa kj10408 10408
Energiaa kcal2487 2487

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan hienoksi raastettu kuori

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja578 g578 g
Proteiinia5 g5 g
Rasvaa3 g3 g
Kuituja19 g19 g
Energiaa kj10408 10408
Energiaa kcal2487 2487

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan hienoksi raastettu kuori

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.