Sitruunalla ja basilikalla maustettu mansikkahillo

Arvostele resepti
1 Kappaletta

60 min

Valmista mansikkahilloa ja mausta se sitruunalla ja tuoreella basilikalla. Hillo sopii esimerkiksi lettujen kera.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kg(2 l) mansikoita
1/2 dlsitruunamehua
500 ghillosokeria
1 kplsitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rklhienoksi silputtua tuoretta basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Puhdista ja paloittele mansikat. Mittaa sitruunamehu ja mansikat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes marjoista alkaa erottua höyryä. Lisää hillosokeri ja sekoita tasaiseksi.

  2. 2

    Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 10–15 minuuttia. Kuori pinnalle kertynyt vaahto. Mausta hillo sitruunankuorella ja silputulla basilikalla. Tarkista maku ja lisää halutessasi basilikaa.

  3. 3

    Anna hillon jäähtyä 30 minuuttia, muutaman kerran sekoitellen. Annostele hillo puhtaisiin purkkeihin ja sulje purkit. Siirrä jääkaappiin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan hienoksi raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä