Sitruunalla ja basilikalla maustettu mansikkahillo | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruunalla ja basilikalla maustettu mansikkahillo

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Valmista mansikkahilloa ja mausta se sitruunalla ja tuoreella basilikalla. Hillo sopii esimerkiksi lettujen kera.

Ainekset

1 kg
(2 l) mansikoita
1/2 dl
Sitruunamehua
500 g
Hillosokeria
1 kpl
Sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl
Hienoksi silputtua tuoretta basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Puhdista ja paloittele mansikat. Mittaa sitruunamehu ja mansikat kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes marjoista alkaa erottua höyryä. Lisää hillosokeri ja sekoita tasaiseksi.

2

Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä ilman kantta 10–15 minuuttia. Kuori pinnalle kertynyt vaahto. Mausta hillo sitruunankuorella ja silputulla basilikalla. Tarkista maku ja lisää halutessasi basilikaa.

3

Anna hillon jäähtyä 30 minuuttia, muutaman kerran sekoitellen. Annostele hillo puhtaisiin purkkeihin ja sulje purkit. Siirrä jääkaappiin. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

10408

2487

3,0 g

578,0 g

571,0 g

19,0 g

5,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan hienoksi raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli