Soijabolognese
45 min

Nappaa talteen!
Kasviksista ja tummasta soijarouheesta syntyy mehevä bolognesekastike, joka maistuu myös perheen vegaaneille. Tarjoa kasvisbolognese täysjyväspagetin kanssa, niin saat ruoasta vielä kuitupitoisemman.
| 200 g | (2 kpl) porkkanaa |
| 100 g | (1 kpl) palsternakkaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | tummaa soijarouhetta |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | basilikaa |
| 4 dl | vettä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (tuoretta oreganoa) | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 350 g | täysjyväspagettia |
- 1.
Pese, kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka. Kuori ja hienonna sipulit.
- 2.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvikset ja kuullota niitä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää soijarouhe ja mausteet. Paista hetki sekoittaen. Lisää vesi ja soijakastike. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt soijarouheeseen.
- 3.
Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri. Hauduta kastiketta hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- 4.
Tarjoa soijabolognese täysjyväspagetin kanssa. Viimeistele annokset halutessasi tuoreella oreganolla.
Soijabolognese
arvosana5/5
45 min
Kasviksista ja tummasta soijarouheesta syntyy mehevä bolognesekastike, joka maistuu myös perheen vegaaneille. Tarjoa kasvisbolognese täysjyväspagetin kanssa, niin saat ruoasta vielä kuitupitoisemman.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (2 kpl) porkkanaa |
| 100 g | (1 kpl) palsternakkaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | tummaa soijarouhetta |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | basilikaa |
| 4 dl | vettä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (tuoretta oreganoa) | |
Lisäksi | |
| 350 g | täysjyväspagettia |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka. Kuori ja hienonna sipulit.
Määrä Ainesosa 200 g (2 kpl) porkkanaa 100 g (1 kpl) palsternakkaa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä - 2
Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvikset ja kuullota niitä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää soijarouhe ja mausteet. Paista hetki sekoittaen. Lisää vesi ja soijakastike. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt soijarouheeseen.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 2 dl tummaa soijarouhetta 1 tl paprikajauhetta 1 tl oreganoa 1 tl basilikaa 4 dl vettä 1 rkl soijakastiketta - 3
Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri. Hauduta kastiketta hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Määrä Ainesosa 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Tarjoa soijabolognese täysjyväspagetin kanssa. Viimeistele annokset halutessasi tuoreella oreganolla.
Määrä Ainesosa 350 g täysjyväspagettia (tuoretta oreganoa)
Vinkki! Voit vaihdella kastikkeeseen käyttämiäsi kasviksia. Kokeile porkkanan ja palsternakan tilalla esimerkiksi bataattia ja juuriselleriä.
Ravintosisältö
510
Energiaa kcal
2134
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
74,3 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
12,3 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
510
Energiaa kcal
2134
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
74,3 g
Hiilihydraatteja
12,8 g
Sokereita
12,3 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (tuoretta oreganoa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























