Valmista ensin taikina sekoittamalla suolat, vehnäjauhot ja mausteet kulhossa. Lisää joukkoon vesi. Sekoita taikinaksi. Valmiin taikinan pitäisi olla melko tiukkaa. Anna taikinan levätä 2 tuntia jääkaapissa.
Pese ja kuori selleri valmiiksi. Kauli taikina n 1cm paksuiseksi ja laskosta se sellerin päälle niin että selleri on kokonaan taikinoitu. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista selleriä alkuun 20 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 1,5-2h. Anna levätä paistamisen jälkeen.
Valmista kuusenkerkkäsinappi sekoittamalla öljy ja sinappi keskenään. Mausta kerkkäsiirapilla tai jauheella maun mukaan.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2796
668
11,5 g
0,8 g
116,8 g
7,0 g
7,3 g
19,3 g
120,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl sinapinsiemeniä,
1 rkl korianterinsiemeniä,
1 tl neilikkaa,
1 tl maustepippuria,
3 kpl laakerinlehteä murskattuna,
kuusenkerkkäsiirappia tai kuusenkerkkäjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli