Valmista ensin taikina sekoittamalla suolat, vehnäjauhot ja mausteet kulhossa. Lisää joukkoon vesi. Sekoita taikinaksi. Valmiin taikinan pitäisi olla melko tiukkaa. Anna taikinan levätä 2 tuntia jääkaapissa.
Pese ja kuori selleri valmiiksi. Kauli taikina n 1cm paksuiseksi ja laskosta se sellerin päälle niin että selleri on kokonaan taikinoitu. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista selleriä alkuun 20 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 1,5-2h. Anna levätä paistamisen jälkeen.
Valmista kuusenkerkkäsinappi sekoittamalla öljy ja sinappi keskenään. Mausta kerkkäsiirapilla tai jauheella maun mukaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
129
538
10,3 g
0,8 g
6,3 g
5,3 g
2,0 g
2,3 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl korianterinsiemeniä,
1 tl neilikkaa,
3 kpl laakerinlehteä murskattuna,
kuusenkerkkäsiirappia tai kuusenkerkkäjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli