Suolakuoressa paahdettua selleria ja kuusenkerkkäsinappia
Suolakuoressa paahdettua selleria ja kuusenkerkkäsinappia
Yhteistyössä

Suolakuoressa paahdettua selleriä ja kuusenkerkkäsinappia

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Paahdettu selleri kypsyy suolakuoressa, jossa voi kypsentää paljon muutakin, kuten punajuuret, lantut ja perunat.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpliso juuriselleri, mahdollisimman kiinteä
250 ghienoa merisuolaa
250 gkarkeaa merisuolaa
600 gvehnäjauhoja
1 rklsinapinsiemeniä
1 rklkorianterinsiemeniä
1 tlneilikkaa
1 tlmaustepippuria
3 kpllaakerinlehteä murskattuna
3 1/2 dlvettä
100 gvegaanista sinappia
30 grypsiöljyä
kuusenkerkkäsiirappia tai kuusenkerkkäjauhetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista ensin taikina sekoittamalla suolat, vehnäjauhot ja mausteet kulhossa. Lisää joukkoon vesi. Sekoita taikinaksi. Valmiin taikinan pitäisi olla melko tiukkaa. Anna taikinan levätä 2 tuntia jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    250 ghienoa merisuolaa
    250 gkarkeaa merisuolaa
    600 gvehnäjauhoja
    1 rklkorianterinsiemeniä
    1 tlneilikkaa
    1 tlmaustepippuria
    3 kpllaakerinlehteä murskattuna
    3 1/2 dlvettä
  2. 2

    Pese ja kuori selleri valmiiksi. Kauli taikina n 1cm paksuiseksi ja laskosta se sellerin päälle niin että selleri on kokonaan taikinoitu. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista selleriä alkuun 20 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 1,5-2h. Anna levätä paistamisen jälkeen.

    MääräAinesosa
    1 kpliso juuriselleri, mahdollisimman kiinteä
  3. 3

    Valmista kuusenkerkkäsinappi sekoittamalla öljy ja sinappi keskenään. Mausta kerkkäsiirapilla tai jauheella maun mukaan.

    MääräAinesosa
    30 grypsiöljyä
    100 gvegaanista sinappia
    kuusenkerkkäsiirappia tai kuusenkerkkäjauhetta

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl korianterinsiemeniä, 1 tl neilikkaa, 3 kpl laakerinlehteä murskattuna, kuusenkerkkäsiirappia tai kuusenkerkkäjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
11.5.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä