Yhteistyössä: Food Market Herkku

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paahdettu selleri kypsyy suolakuoressa, jossa voi kypsentää paljon muutakin, kuten punajuuret, lantut ja perunat.
| 1 kpl | iso juuriselleri, mahdollisimman kiinteä |
| 250 g | hienoa merisuolaa |
| 250 g | karkeaa merisuolaa |
| 600 g | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | sinapinsiemeniä |
| 1 rkl | korianterinsiemeniä |
| 1 tl | neilikkaa |
| 1 tl | maustepippuria |
| 3 kpl | laakerinlehteä murskattuna |
| 3 1/2 dl | vettä |
| 100 g | vegaanista sinappia |
| 30 g | rypsiöljyä |
| kuusenkerkkäsiirappia tai kuusenkerkkäjauhetta |
Valmista ensin taikina sekoittamalla suolat, vehnäjauhot ja mausteet kulhossa. Lisää joukkoon vesi. Sekoita taikinaksi. Valmiin taikinan pitäisi olla melko tiukkaa. Anna taikinan levätä 2 tuntia jääkaapissa.
Pese ja kuori selleri valmiiksi. Kauli taikina n 1cm paksuiseksi ja laskosta se sellerin päälle niin että selleri on kokonaan taikinoitu. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista selleriä alkuun 20 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 1,5-2h. Anna levätä paistamisen jälkeen.
Valmista kuusenkerkkäsinappi sekoittamalla öljy ja sinappi keskenään. Mausta kerkkäsiirapilla tai jauheella maun mukaan.


arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Yhteistyössä: Food Market Herkku

Paahdettu selleri kypsyy suolakuoressa, jossa voi kypsentää paljon muutakin, kuten punajuuret, lantut ja perunat.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | iso juuriselleri, mahdollisimman kiinteä |
| 250 g | hienoa merisuolaa |
| 250 g | karkeaa merisuolaa |
| 600 g | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | sinapinsiemeniä |
| 1 rkl | korianterinsiemeniä |
| 1 tl | neilikkaa |
| 1 tl | maustepippuria |
| 3 kpl | laakerinlehteä murskattuna |
| 3 1/2 dl | vettä |
| 100 g | vegaanista sinappia |
| 30 g | rypsiöljyä |
| kuusenkerkkäsiirappia tai kuusenkerkkäjauhetta |
Valmista ensin taikina sekoittamalla suolat, vehnäjauhot ja mausteet kulhossa. Lisää joukkoon vesi. Sekoita taikinaksi. Valmiin taikinan pitäisi olla melko tiukkaa. Anna taikinan levätä 2 tuntia jääkaapissa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | hienoa merisuolaa |
| 250 g | karkeaa merisuolaa |
| 600 g | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | korianterinsiemeniä |
| 1 tl | neilikkaa |
| 1 tl | maustepippuria |
| 3 kpl | laakerinlehteä murskattuna |
| 3 1/2 dl | vettä |
Pese ja kuori selleri valmiiksi. Kauli taikina n 1cm paksuiseksi ja laskosta se sellerin päälle niin että selleri on kokonaan taikinoitu. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista selleriä alkuun 20 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 1,5-2h. Anna levätä paistamisen jälkeen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | iso juuriselleri, mahdollisimman kiinteä |
Valmista kuusenkerkkäsinappi sekoittamalla öljy ja sinappi keskenään. Mausta kerkkäsiirapilla tai jauheella maun mukaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 30 g | rypsiöljyä |
| 100 g | vegaanista sinappia |
| kuusenkerkkäsiirappia tai kuusenkerkkäjauhetta |
129
Energiaa kcal
538
Energiaa kj
10,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
129
Energiaa kcal
538
Energiaa kj
10,3 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,3 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl korianterinsiemeniä, 1 tl neilikkaa, 3 kpl laakerinlehteä murskattuna, kuusenkerkkäsiirappia tai kuusenkerkkäjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli