Suolakuoressa paahdettua selleriä ja kuusenkerkkäsinappia | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suolakuoressa paahdettua selleria ja kuusenkerkkäsinappia

Suolakuoressa paahdettua selleriä ja kuusenkerkkäsinappia

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Paahdettu selleri kypsyy suolakuoressa, jossa voi kypsentää paljon muutakin, kuten punajuuret, lantut ja perunat.

Ainekset

1 kpl
iso juuriselleri, mahdollisimman kiinteä
250 g
hienoa merisuolaa
250 g
karkeaa merisuolaa
600 g
vehnäjauhoja
1 rkl
sinapinsiemeniä
1 rkl
korianterinsiemeniä
1 tl
neilikkaa
1 tl
maustepippuria
3 kpl
laakerinlehteä murskattuna
3 1/2 dl
vettä
100 g
vegaanista sinappia
30 g
rypsiöljyä
kuusenkerkkäsiirappia tai kuusenkerkkäjauhetta

Valmistus

1

Valmista ensin taikina sekoittamalla suolat, vehnäjauhot ja mausteet kulhossa. Lisää joukkoon vesi. Sekoita taikinaksi. Valmiin taikinan pitäisi olla melko tiukkaa. Anna taikinan levätä 2 tuntia jääkaapissa.

250 g
hienoa merisuolaa
250 g
karkeaa merisuolaa
600 g
vehnäjauhoja
1 rkl
korianterinsiemeniä
1 tl
neilikkaa
1 tl
maustepippuria
3 kpl
laakerinlehteä murskattuna
3 1/2 dl
vettä
2

Pese ja kuori selleri valmiiksi. Kauli taikina n 1cm paksuiseksi ja laskosta se sellerin päälle niin että selleri on kokonaan taikinoitu. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista selleriä alkuun 20 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 1,5-2h. Anna levätä paistamisen jälkeen.

1 kpl
iso juuriselleri, mahdollisimman kiinteä
3

Valmista kuusenkerkkäsinappi sekoittamalla öljy ja sinappi keskenään. Mausta kerkkäsiirapilla tai jauheella maun mukaan.

30 g
rypsiöljyä
100 g
vegaanista sinappia
kuusenkerkkäsiirappia tai kuusenkerkkäjauhetta
Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 11.5.2020
Muokattu: 11.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2796

668

11,5 g

0,8 g

116,8 g

7,0 g

7,3 g

19,3 g

120,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl sinapinsiemeniä,

1 rkl korianterinsiemeniä,

1 tl neilikkaa,

1 tl maustepippuria,

3 kpl laakerinlehteä murskattuna,

kuusenkerkkäsiirappia tai kuusenkerkkäjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli