Tabbouleh-salaatti grillatuilla kasviksilla
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillatussa mezesalaatissa kauden kasvikset kypsennetään grillin lämmössä ja kootaan tarjolle tabboulehin, tsatsikin, kikherneiden ja kurkumaleipien kanssa.
| Tabbouleh-salaatti | |
|---|---|
| 3 dl | vettä |
| 2 1/2 dl | kuskusia |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 3 kpl | tomaattia |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Grillatut kasvikset | |
| 1 kpl | munakoiso |
| 1 kpl | pieni kukkakaali |
| 2 kpl | suippopaprikaa |
| Grillatut kikherneet | |
| 230 g | (1 tlk, 380/230 g) kikherneitä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Tsatsiki | |
| 1 kpl | kurkku |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 250 g | (1/2 prk) paksua jogurttia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3/4 tl | sokeria |
| 3/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kurkumaleivät | |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| 250 g | (1/2) prk paksua jogurttia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Pinnalle | |
| kalamata-oliiveja | |
| Lisäksi | |
| rypsiöljyä | |
| alumiinifoliota | |
- 1.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kuskus, sekoita ja anna turvota 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi. Hienonna yrtit. Huuhtele ja hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita jäähtyneen kuskusin joukkoon loput tabboulehin ainekset.
- 2.
Huuhtele munakoiso, poista kanta ja leikkaa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Poista kukkakaalista lehdet ja siisti kanta. Leikkaa kaalista noin sentin paksuisia viipaleita. Huuhtele ja halkaise paprikat sekä poista kannat ja siemenet.
- 3.
Huuhtele, valuta ja kuivaa kikherneet. Kaada herneet folioarkin (40 x 40 cm) toiselle puoliskolle yhteen kerrokseen. Pirskottele päälle öljyä ja ripottele suolaa. Taita folion toinen puolisko päälle ja rypistele yhdeltä sivulta kiinni. Grillaa herneitä foliotaskussaan 15–20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes ne ovat paahtuneita.
- 4.
Huuhtele ja raasta kurkku. Valuta enin neste pois siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita tsatsikin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.
- 5.
Valmista leivät. Sekoita kuivat ainekset kulhossa, lisää jogurtti ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Muotoile jauhotetulla alustalla taikinasta tanko, jaa kuuteen osaan ja taputtele ohuiksi. Sivele pintaan öljyä ja paista kypsäksi grillissä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
- 6.
Grillaa kasvikset napakan pehmeiksi. Pilko kaali, paprika ja leivät suupaloiksi. Kokoa salaatin ainekset isolle vadille ja viimeistele oliiveilla.
Tabbouleh-salaatti grillatuilla kasviksilla
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)
Grillatussa mezesalaatissa kauden kasvikset kypsennetään grillin lämmössä ja kootaan tarjolle tabboulehin, tsatsikin, kikherneiden ja kurkumaleipien kanssa.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Tabbouleh-salaatti | |
| 3 dl | vettä |
| 2 1/2 dl | kuskusia |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 3 kpl | tomaattia |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Grillatut kasvikset | |
| 1 kpl | munakoiso |
| 1 kpl | pieni kukkakaali |
| 2 kpl | suippopaprikaa |
Grillatut kikherneet | |
| 230 g | (1 tlk, 380/230 g) kikherneitä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Tsatsiki | |
| 1 kpl | kurkku |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 250 g | (1/2 prk) paksua jogurttia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3/4 tl | sokeria |
| 3/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kurkumaleivät | |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | sokeria |
| 250 g | (1/2) prk paksua jogurttia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Pinnalle | |
| kalamata-oliiveja | |
Lisäksi | |
| rypsiöljyä | |
| alumiinifoliota | |
Valmistus
- 1
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kuskus, sekoita ja anna turvota 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi. Hienonna yrtit. Huuhtele ja hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita jäähtyneen kuskusin joukkoon loput tabboulehin ainekset.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 2 1/2 dl kuskusia 1 kpl ruukku persiljaa 1 kpl ruukku minttua 3 kpl tomaattia 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 3 rkl oliiviöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Huuhtele munakoiso, poista kanta ja leikkaa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Poista kukkakaalista lehdet ja siisti kanta. Leikkaa kaalista noin sentin paksuisia viipaleita. Huuhtele ja halkaise paprikat sekä poista kannat ja siemenet.
Määrä Ainesosa 1 kpl munakoiso 1 kpl pieni kukkakaali 2 kpl suippopaprikaa - 3
Huuhtele, valuta ja kuivaa kikherneet. Kaada herneet folioarkin (40 x 40 cm) toiselle puoliskolle yhteen kerrokseen. Pirskottele päälle öljyä ja ripottele suolaa. Taita folion toinen puolisko päälle ja rypistele yhdeltä sivulta kiinni. Grillaa herneitä foliotaskussaan 15–20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes ne ovat paahtuneita.
Määrä Ainesosa 230 g (1 tlk, 380/230 g) kikherneitä 1 rkl öljyä 1/2 tl suolaa alumiinifoliota - 4
Huuhtele ja raasta kurkku. Valuta enin neste pois siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita tsatsikin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl kurkku 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 250 g (1/2 prk) paksua jogurttia 1/2 tl suolaa 3/4 tl sokeria 3/4 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Valmista leivät. Sekoita kuivat ainekset kulhossa, lisää jogurtti ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Muotoile jauhotetulla alustalla taikinasta tanko, jaa kuuteen osaan ja taputtele ohuiksi. Sivele pintaan öljyä ja paista kypsäksi grillissä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1/2 tl kurkumaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl sokeria 250 g (1/2) prk paksua jogurttia 1 rkl rypsiöljyä - 6
Grillaa kasvikset napakan pehmeiksi. Pilko kaali, paprika ja leivät suupaloiksi. Kokoa salaatin ainekset isolle vadille ja viimeistele oliiveilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl munakoiso 1 kpl pieni kukkakaali 2 kpl suippopaprikaa kalamata-oliiveja
Vinkki: Oikaise ostamalla tsatsiki ja pitaleivät valmiina kaupasta. Voit myös tuunata salaattia lisäämällä esimerkiksi falafelejä, viininlehtikääryleitä tai erilaisia kastikkeita, kuten muhammaraa ja hummusta.
Ravintosisältö
451
Energiaa kcal
1889
Energiaa kj
17,4 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,4 g
Hiilihydraatteja
8,6 g
Sokereita
7,6 g
Kuituja
15,1 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
451
Energiaa kcal
1889
Energiaa kj
17,4 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,4 g
Hiilihydraatteja
8,6 g
Sokereita
7,6 g
Kuituja
15,1 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl ruukku minttua, Kalamata-oliiveja, rypsiöljyä, alumiinifoliota.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























