Täydellinen lihamureke

arvosana5/5

(3)arviota
8 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Mausta lihamureke yrteillä ja mehevöitä kermaviilillä. Murekkeen herkullisuuden takaa pekonisiivut pinnalla. Hunajaiset punasipulit kypsyvät lisukkeeksi samassa vuoassa murekkeen kanssa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
2 dl(1 prk) kermaviiliä
1 kplkananmuna
1/2 dlkorppujauhoja
1 kplsipuli
170 g(1 pkt) pekonia
800 g(2 pkt) jauhelihaa
2 tlyrttimausteseosta
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

6 kplpunasipulia
3 rklhunajaa
2 rkloliiviöljyä
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1 dlruohosipulia hienonnettuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita kermaviili, kananmuna ja korppujauhot isossa kulhossa. Anna turvota 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kermaviiliä
    1 kplkananmuna
    1/2 dlkorppujauhoja
  2. 2

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa 1/3 pekoneista pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit pehmeiksi paistinpannulla pekonikuutioiden kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    170 g(1 pkt) pekonia
  3. 3

    Lisää korppujauheseokseen jauheliha, pekoni- ja sipulisilppu sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Muotoile seoksesta mureke. Asettele loput pekonisiivut murekkeen pinnalle esimerkiksi ristikoksi.

    MääräAinesosa
    800 g(2 pkt) jauhelihaa
    2 tlyrttimausteseosta
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Kuori punasipulit ja leikkaa ne neljään osaan. Laita sipulit kulhoon ja sekoita joukkoon hunaja, öljy, suola ja pippuri.

    MääräAinesosa
    6 kplpunasipulia
    3 rklhunajaa
    2 rkloliiviöljyä
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Laita mureke suureen uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Levitä sipulit murekkeen viereen. Paista noin 50 minuuttia, kunnes mureke on kypsä. Viimeistele ripottelemalla ruohosipulia punasipulien päälle.

    MääräAinesosa
    1 dlruohosipulia hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä