Täytetty porsaan sisäfilee
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytetty possun sisäfilee kätkee sisäänsä aprikoosia, piparkakkuja, valkosipulia ja rosmariinia. Possurulla on oiva vaihtoehto joulukinkulle pienessä seurueessa.
| 500 g | porsaan sisäfileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | rosmariinia |
| 75 g | (12 kpl) kuivattuja aprikooseja |
| 2 kpl | piparkakkua |
| Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Tarjoiluun | |
| 1/2 kpl | granaattiomena |
| 80 g | salaattisekoitusta |
- 1.
Kuumena uuni 125 asteeseen.
- 2.
Leikkaa fileeseen viilto lihan keskiosaan puoliväliin asti. Viillä filee auki yhtenäiseksi levyksi ja nuiji liha litteäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 3.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä rosmariinin kanssa. Saksi joukkoon aprikoosit. Siirrä pannu syrjään ja anna hetki jäähtyä.
- 4.
Murusta joukkoon piparkakut ja levitä täyte lihalle. Kääri filee rullalle ja sulje paistolangalla tai tikuilla kääröksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihan pinta.
- 5.
Siirrä filee uunivuokaan ja työnnä paistomittari lihan keskiosaan. Kypsennä uunissa, kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Kääri filee folioon vetäytymään hetkeksi ja poista lanka tai tikut.
- 6.
Irrota granaattiomenasta siemenet. Asettele tarjoiluvadille salaattisekoitusta ja granaattiomenansiemeniä. Viipaloi liha ja nosta salaattipedille.
Täytetty porsaan sisäfilee
Täytetty possun sisäfilee kätkee sisäänsä aprikoosia, piparkakkuja, valkosipulia ja rosmariinia. Possurulla on oiva vaihtoehto joulukinkulle pienessä seurueessa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | porsaan sisäfileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Täyte | |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | rosmariinia |
| 75 g | (12 kpl) kuivattuja aprikooseja |
| 2 kpl | piparkakkua |
Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Tarjoiluun | |
| 1/2 kpl | granaattiomena |
| 80 g | salaattisekoitusta |
Valmistus (Uuni 125°C)
- 1
Kuumena uuni 125 asteeseen.
- 2
Leikkaa fileeseen viilto lihan keskiosaan puoliväliin asti. Viillä filee auki yhtenäiseksi levyksi ja nuiji liha litteäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 500 g porsaan sisäfileetä 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä rosmariinin kanssa. Saksi joukkoon aprikoosit. Siirrä pannu syrjään ja anna hetki jäähtyä.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl rosmariinia 75 g (12 kpl) kuivattuja aprikooseja - 4
Murusta joukkoon piparkakut ja levitä täyte lihalle. Kääri filee rullalle ja sulje paistolangalla tai tikuilla kääröksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihan pinta.
Määrä Ainesosa 2 kpl piparkakkua 1 rkl rypsiöljyä - 5
Siirrä filee uunivuokaan ja työnnä paistomittari lihan keskiosaan. Kypsennä uunissa, kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Kääri filee folioon vetäytymään hetkeksi ja poista lanka tai tikut.
- 6
Irrota granaattiomenasta siemenet. Asettele tarjoiluvadille salaattisekoitusta ja granaattiomenansiemeniä. Viipaloi liha ja nosta salaattipedille.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl granaattiomena 80 g salaattisekoitusta
Ravintosisältö
377
Energiaa kcal
1579
Energiaa kj
24,3 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
25,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
377
Energiaa kcal
1579
Energiaa kj
24,3 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
25,3 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























