Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Täytetty porsaan sisäfilee

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Joulukinkun vaihtoehto pienelle seurueelle on aprikoosilla ja piparkakulla täytetty possun fileerulla.

Ainekset

500 g
Porsaan sisäfileetä
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Täyte

1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Rosmariinia
12 kpl
Pehmeää kuivattua aprikoosia
2 kpl
Piparkakkua

Paistamiseen

Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa fileeseen viilto lihan keskiosaan puoliväliin asti. Viillä filee auki yhtenäiseksi levyksi ja nuiji liha litteäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

500 g
Porsaan sisäfileetä
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
2

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä rosmariinin kanssa. Saksi joukkoon aprikoosit. Siirrä pannu syrjään ja anna hetki jäähtyä.

1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Rosmariinia
12 kpl
Pehmeää kuivattua aprikoosia
3

Murusta joukkoon piparkakut ja levitä täyte lihalle. Kääri filee rullalle ja sulje paistolangalla tai tikuilla kääröksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihan pinta.

2 kpl
Piparkakkua
Öljyä
4

Siirrä uunivuokaan ja työnnä paistomittari lihan keskiosaan. Kypsennä 125 asteessa kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Kääri filee folioon vetäytymään hetkeksi ja poista lanka tai tikut. Viipaloi liha.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 5.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

320

1340

20,0 g

6,0 g

9,0 g

9,0 g

1,5 g

24,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Sipuli,

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Rosmariinia,

Piparkakkua,

Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli