Täytetty uunikuha
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytä kokonainen kuha pekonilla, purjolla ja tomaatilla ja kypsennä uunissa meheväksi. Viimeistele sinappihunnulla.
| 1 kg | kokonainen kuha perattuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 100 g | (1/2 kpl) purjoa |
| 1/2 rkl | ruukku persiljaa |
| 2 kpl | tomaattia |
| Kuorrutukseen | |
|---|---|
| 2 rkl | sinappia |
| 1/2 dl | maustekorppujauhoja |
- 1.
Suomusta perattu kuha. Pyyhi se paperilla puhtaaksi päältä ja sisältä. Hiero kalan päälle ja sisälle suolaa ja pippuria.
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna purjo ja persilja. Kuutioi tomaatit. Kuutioi pekoni ja ruskista kuumalla pannulla. Lisää purjo pannulle ja kuullota. Siirrä pannu syrjään ja sekoita joukkoon tomaatit ja persilja.
- 3.
Laita kala uunivuokaan tai -pellille. Täytä kala pekoni-tomaattiseoksella. Jos seosta jää yli, säilytä se ja tarjoa kalan kanssa. Voitele kalan pinta sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja.
- 4.
Kypsennä kalaa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.
Täytä kokonainen kuha pekonilla, purjolla ja tomaatilla ja kypsennä uunissa meheväksi. Viimeistele sinappihunnulla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kokonainen kuha perattuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 100 g | (1/2 kpl) purjoa |
| 1/2 rkl | ruukku persiljaa |
| 2 kpl | tomaattia |
Kuorrutukseen | |
| 2 rkl | sinappia |
| 1/2 dl | maustekorppujauhoja |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Suomusta perattu kuha. Pyyhi se paperilla puhtaaksi päältä ja sisältä. Hiero kalan päälle ja sisälle suolaa ja pippuria.
Määrä Ainesosa 1 kg kokonainen kuha perattuna 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna purjo ja persilja. Kuutioi tomaatit. Kuutioi pekoni ja ruskista kuumalla pannulla. Lisää purjo pannulle ja kuullota. Siirrä pannu syrjään ja sekoita joukkoon tomaatit ja persilja.
Määrä Ainesosa 100 g (1/2 kpl) purjoa 1/2 rkl ruukku persiljaa 2 kpl tomaattia 170 g (1 pkt) pekonia - 3
Laita kala uunivuokaan tai -pellille. Täytä kala pekoni-tomaattiseoksella. Jos seosta jää yli, säilytä se ja tarjoa kalan kanssa. Voitele kalan pinta sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja.
Määrä Ainesosa 2 rkl sinappia 1/2 dl maustekorppujauhoja - 4
Kypsennä kalaa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.
Vinkki: Myös siika ja kirjolohi sopivat täytettäviksi.
Ravintosisältö
557
Energiaa kcal
2331
Energiaa kj
33,5 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
55,0 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
557
Energiaa kcal
2331
Energiaa kj
33,5 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
55,0 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























