Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Täytetty uunikuha

Täytetty uunikuha

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täytä kokonainen kuha pekonilla, purjolla ja tomaatilla ja kypsennä uunissa meheväksi. Viimeistele sinappihunnulla.

Ainekset

1 kg
kokonainen kuha perattuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
170 g
(1 pkt) pekonia
100 g
(1/2 kpl) purjoa
1/2 rkl
ruukku persiljaa
2 kpl
tomaattia

Kuorrutukseen

2 rkl
sinappia
1/2 dl
maustekorppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Suomusta perattu kuha. Pyyhi se paperilla puhtaaksi päältä ja sisältä. Hiero kalan päälle ja sisälle suolaa ja pippuria.

1 kg
kokonainen kuha perattuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna purjo ja persilja. Kuutioi tomaatit. Kuutioi pekoni ja ruskista kuumalla pannulla. Lisää purjo pannulle ja kuullota. Siirrä pannu syrjään ja sekoita joukkoon tomaatit ja persilja.

100 g
(1/2 kpl) purjoa
1/2 rkl
ruukku persiljaa
2 kpl
tomaattia
170 g
(1 pkt) pekonia
3

Laita kala uunivuokaan tai -pellille. Täytä kala pekoni-tomaattiseoksella. Jos seosta jää yli, säilytä se ja tarjoa kalan kanssa. Voitele kalan pinta sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja.

2 rkl
sinappia
1/2 dl
maustekorppujauhoja
4

Kypsennä kalaa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.

Vinkki: Myös siika ja kirjolohi sopivat täytettäviksi.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.5.2019
|
Muokattu: 9.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

557

2331

33,5 g

9,3 g

7,5 g

3,0 g

1,5 g

55,0 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli