Täytetty uunikuha

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Täytä kokonainen kuha pekonilla, purjolla ja tomaatilla ja kypsennä uunissa meheväksi. Viimeistele sinappihunnulla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkokonainen kuha perattuna
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
170 g(1 pkt) pekonia
100 g(1/2 kpl) purjoa
1/2 rklruukku persiljaa
2 kpltomaattia

Kuorrutukseen

2 rklsinappia
1/2 dlmaustekorppujauhoja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Suomusta perattu kuha. Pyyhi se paperilla puhtaaksi päältä ja sisältä. Hiero kalan päälle ja sisälle suolaa ja pippuria.

    MääräAinesosa
    1 kgkokonainen kuha perattuna
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna purjo ja persilja. Kuutioi tomaatit. Kuutioi pekoni ja ruskista kuumalla pannulla. Lisää purjo pannulle ja kuullota. Siirrä pannu syrjään ja sekoita joukkoon tomaatit ja persilja.

    MääräAinesosa
    100 g(1/2 kpl) purjoa
    1/2 rklruukku persiljaa
    2 kpltomaattia
    170 g(1 pkt) pekonia
  3. 3

    Laita kala uunivuokaan tai -pellille. Täytä kala pekoni-tomaattiseoksella. Jos seosta jää yli, säilytä se ja tarjoa kalan kanssa. Voitele kalan pinta sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja.

    MääräAinesosa
    2 rklsinappia
    1/2 dlmaustekorppujauhoja
  4. 4

    Kypsennä kalaa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.

Vinkki: Myös siika ja kirjolohi sopivat täytettäviksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Anna Huovinen
26.5.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä