Suomusta perattu kuha. Pyyhi se paperilla puhtaaksi päältä ja sisältä. Hiero kalan päälle ja sisälle suolaa ja pippuria.
Säädä uuni 200 asteeseen. Kuutioi pekoni ja ruskista kuumalla pannulla. Hienonna purjo ja persilja. Kuutioi tomaatit. Lisää purjo pannulle ja kuullota. Siirrä pannu syrjään ja sekoita joukkoon tomaatit ja persilja.
Laita kala uunivuokaan tai -pellille. Täytä kala pekoni-tomaattiseoksella. Jos seosta jää yli, säilytä se ja tarjoa kalan kanssa. Voitele kalan pinta sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja.
Kypsennä kalaa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.
Vinkki: Myös siika ja kirjolohi sopivat täytettäviksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
561
2349
33,8 g
9,3 g
8,3 g
3,8 g
1,8 g
55,0 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli