Täytetyt enchiladat Meksikonlahdelta
30 min

Nappaa talteen!
Tee meksikolaiset enchiladat vegenä. Täytä tortillat raikkaalla, yrteillä maustetulla paprika-raejuustotäytteellä ja kuorruta kasvistortillat uunissa valkosipulisen tomaattikastikkeen ja juuston kanssa.
| 8 kpl | vehnätortillaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 1 dl | mustia kivettömiä oliiveja |
| 400 g | raejuustoa |
| Kastike | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 140 g | tomaattipyreetä |
| 2 dl | vettä |
| 1/4 dl | chilikastiketta |
| 1 kpl | lime |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 1 dl | juustoraastetta |
- 1.
Halkaise paprika, poista siemenet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja persilja. Viipaloi oliivit. Valuta raejuusto. Yhdistä kaikki täytteen ainekset.
- 2.
Jaa täyte tasaisesti tortillaletuille, kääri rullalle ja lado uunivuokaan.
- 3.
Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Laita valkosipuli, tomaattipyree, vesi ja chilikastike kattilaan. Purista lime joukkoon. Kiehauta ja lisää ranskankerma ja oregano. Mausta suolalla.
- 4.
Kaada kastike tortillarullille ja levitä juustoraaste päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Täytetyt enchiladat Meksikonlahdelta
Tee meksikolaiset enchiladat vegenä. Täytä tortillat raikkaalla, yrteillä maustetulla paprika-raejuustotäytteellä ja kuorruta kasvistortillat uunissa valkosipulisen tomaattikastikkeen ja juuston kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | vehnätortillaa |
Täyte | |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 1 dl | mustia kivettömiä oliiveja |
| 400 g | raejuustoa |
Kastike | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 140 g | tomaattipyreetä |
| 2 dl | vettä |
| 1/4 dl | chilikastiketta |
| 1 kpl | lime |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 dl | juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Halkaise paprika, poista siemenet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja persilja. Viipaloi oliivit. Valuta raejuusto. Yhdistä kaikki täytteen ainekset.
Määrä Ainesosa 1 kpl paprika 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 kpl ruukkua persiljaa 1 dl mustia kivettömiä oliiveja 400 g raejuustoa - 2
Jaa täyte tasaisesti tortillaletuille, kääri rullalle ja lado uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 8 kpl vehnätortillaa - 3
Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Laita valkosipuli, tomaattipyree, vesi ja chilikastike kattilaan. Purista lime joukkoon. Kiehauta ja lisää ranskankerma ja oregano. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 140 g tomaattipyreetä 2 dl vettä 1/4 dl chilikastiketta 1 kpl lime 150 g (1 prk) ranskankermaa 1/2 tl suolaa 1 tl oreganoa - 4
Kaada kastike tortillarullille ja levitä juustoraaste päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 dl juustoraastetta
Ravintosisältö
472
Energiaa kcal
1976
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
50,0 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
24,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
472
Energiaa kcal
1976
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
50,0 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
24,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























