Täytetyt enchiladat Meksikonlahdelta

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Tee meksikolaiset enchiladat vegenä. Täytä tortillat raikkaalla, yrteillä maustetulla paprika-raejuustotäytteellä ja kuorruta kasvistortillat uunissa valkosipulisen tomaattikastikkeen ja juuston kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kplvehnätortillaa

Täyte

1 kplpaprika
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplruukkua persiljaa
1 dlmustia kivettömiä oliiveja
400 graejuustoa

Kastike

2 kplvalkosipulinkynttä
140 gtomaattipyreetä
2 dlvettä
1/4 dlchilikastiketta
1 kpllime
150 g(1 prk) ranskankermaa
1 tloreganoa
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

1 dljuustoraastetta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Halkaise paprika, poista siemenet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja persilja. Viipaloi oliivit. Valuta raejuusto. Yhdistä kaikki täytteen ainekset.

    MääräAinesosa
    1 kplpaprika
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kplruukkua persiljaa
    1 dlmustia kivettömiä oliiveja
    400 graejuustoa
  2. 2

    Jaa täyte tasaisesti tortillaletuille, kääri rullalle ja lado uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    8 kplvehnätortillaa
  3. 3

    Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Laita valkosipuli, tomaattipyree, vesi ja chilikastike kattilaan. Purista lime joukkoon. Kiehauta ja lisää ranskankerma ja oregano. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    140 gtomaattipyreetä
    2 dlvettä
    1/4 dlchilikastiketta
    1 kpllime
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1/2 tlsuolaa
    1 tloreganoa
  4. 4

    Kaada kastike tortillarullille ja levitä juustoraaste päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dljuustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä