Täytetyt herkkusienet

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Sekoita herkkusienille pehmeä ja pähkinäinen täyte tuorejuustosta, persiljasta ja manteli- tai pähkinärouheesta. Viimeistele täytetyt lakit ilmakuivatulla kinkulla, joka paahtuu rapeaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 rs) herkkusieniä
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dlpersiljaa hienonnettuna
1 tlsitruunankuorta raastettuna
2 rklmantelirouhetta
1/2 tlsuolaa
150 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
(cocktailtikkuja)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Puhdista sienet ja napsauta niistä jalat pois.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) herkkusieniä
  2. 2

    Lusikoi tuorejuusto kulhoon. Hienonna persilja ja raasta sitruunankuori. Sekoita persilja, sitruunankuori, mantelirouhe ja suola tuorejuustoon. Täytä herkkusienten lakit tahnalla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1/2 dlpersiljaa hienonnettuna
    1 tlsitruunankuorta raastettuna
    2 rklmantelirouhetta
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Leikkaa kinkkuviipaleet tarvittaessa kapeammiksi suikaleiksi ja kääri suikale kunkin sienen ympärille. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikulla.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
    (cocktailtikkuja)
  4. 4

    Grillaa sienet tai laita ne leivinpaperille pellille ja kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kinkku hiukan ruskistuu ja rapeutuu.

Hyvästi hävikki: Käytä sienten jalat esimerkiksi kastikkeessa tai kasvissosekeitossa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl persiljaa hienonnettuna, 1 tl sitruunankuorta raastettuna, (cocktailtikkuja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä