Puhdista sienet ja napsauta niistä jalat pois.
Lusikoi tuorejuusto kulhoon. Hienonna persilja ja raasta sitruunankuori. Sekoita persilja, sitruunankuori, manteli- tai pähkinärouhe ja suola tuorejuustoon. Täytä herkkusienten lakit tahnalla.
Leikkaa kinkkuviipaleet tarvittaessa kapeammiksi suikaleiksi ja kääri suikale kunkin sienen ympärille. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikulla.
Grillaa sienet tai laita ne leivinpaperille pellille ja kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kinkku hiukan ruskistuu ja rapeutuu.
Vinkki: Vaihda maustamaton tuorejuusto esimerkiksi valkosipulilla maustettuun tuorejuustoon.
Hyvästi hävikki: Käytä sienten jalat esimerkiksi kastikkeessa tai kasvissosekeitossa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
164
686
11,3 g
5,8 g
2,0 g
1,8 g
1,5 g
12,8 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl persiljaa hienonnettuna,
1 tl sitruunankuorta raastettuna,
(cocktailtikkuja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli