Täytetyt herkkusienet
30 min

Nappaa talteen!
Sekoita herkkusienille pehmeä ja pähkinäinen täyte tuorejuustosta, persiljasta ja manteli- tai pähkinärouheesta. Viimeistele täytetyt lakit ilmakuivatulla kinkulla, joka paahtuu rapeaksi.
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | persiljaa hienonnettuna |
| 1 tl | sitruunankuorta raastettuna |
| 2 rkl | mantelirouhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 150 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua |
| (cocktailtikkuja) |
- 1.
Puhdista sienet ja napsauta niistä jalat pois.
- 2.
Lusikoi tuorejuusto kulhoon. Hienonna persilja ja raasta sitruunankuori. Sekoita persilja, sitruunankuori, mantelirouhe ja suola tuorejuustoon. Täytä herkkusienten lakit tahnalla.
- 3.
Leikkaa kinkkuviipaleet tarvittaessa kapeammiksi suikaleiksi ja kääri suikale kunkin sienen ympärille. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikulla.
- 4.
Grillaa sienet tai laita ne leivinpaperille pellille ja kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kinkku hiukan ruskistuu ja rapeutuu.
Täytetyt herkkusienet
Sekoita herkkusienille pehmeä ja pähkinäinen täyte tuorejuustosta, persiljasta ja manteli- tai pähkinärouheesta. Viimeistele täytetyt lakit ilmakuivatulla kinkulla, joka paahtuu rapeaksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | persiljaa hienonnettuna |
| 1 tl | sitruunankuorta raastettuna |
| 2 rkl | mantelirouhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 150 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua |
| (cocktailtikkuja) |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Puhdista sienet ja napsauta niistä jalat pois.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) herkkusieniä - 2
Lusikoi tuorejuusto kulhoon. Hienonna persilja ja raasta sitruunankuori. Sekoita persilja, sitruunankuori, mantelirouhe ja suola tuorejuustoon. Täytä herkkusienten lakit tahnalla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 1/2 dl persiljaa hienonnettuna 1 tl sitruunankuorta raastettuna 2 rkl mantelirouhetta 1/2 tl suolaa - 3
Leikkaa kinkkuviipaleet tarvittaessa kapeammiksi suikaleiksi ja kääri suikale kunkin sienen ympärille. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikulla.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua (cocktailtikkuja) - 4
Grillaa sienet tai laita ne leivinpaperille pellille ja kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kinkku hiukan ruskistuu ja rapeutuu.
Hyvästi hävikki: Käytä sienten jalat esimerkiksi kastikkeessa tai kasvissosekeitossa.
Ravintosisältö
164
Energiaa kcal
686
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
164
Energiaa kcal
686
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
12,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl persiljaa hienonnettuna, 1 tl sitruunankuorta raastettuna, (cocktailtikkuja).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





