Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin. Koverra pois keskusta. Sivele sisus öljyllä, mausta suolalla ja grillaa kesäkurpitsat puolikypsiksi. Pilko porkkanat, sipulit ja paprika hyvin pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy pannulla, lisää pyree ja kasvikset. Paista kasvikset juuri ja juuri kypsiksi. Lisää neste ja anna seoksen vielä kiehahtaa. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttimausteella. Jaa seos kesäkurpitsoihin ja ripottele pinnalle siemeniä. Kuumenna grillissä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
481
115
8,3 g
0,5 g
5,5 g
5,5 g
2,0 g
1,0 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
2 rkl Tomaattipyreetä,
0,5 tl Suolaa,
1 tl Provencen yrttimaustetta,
0,25 tl Mustapippuria,
Pinnalle seesaminsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli