Täytetyt kesäkurpitsat
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytä kesäkurpitsaveneet maukkaalla kasvistäytteellä, joka syntyy helposti pakastetusta kasvissekoituksesta. Viimeistele kesäkurpitsat fetajuustolla. Täytetyt kesäkurpitsat maistuvat kevyenä lounaana tai tuhdimman aterian mehukkaana lisukkeena.
| 500 g | (2 kpl) kesäkurpitsaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 300 g | kasvissekoitusta (pakaste) |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 1 tl | yrttimaustetta (esim. provencen) |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | fetajuustoa |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsat ja halkaise ne pitkittäin. Koverra sisus pois lusikalla. Säästä pois koverrettu osa. Siirrä kesäkurpitsaveneet uunivuokaan ja esipaista 200-asteisessa uunissa täytteen valmistamisen ajan, noin 10 minuuttia.
- 2.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää pakastekasvikset ja pois koverrettu kesäkurpitsa. Kuumenna sekoitellen. Lisää tomaattisose, vesi, kerma ja mausteet. Sekoittele, kunnes täyte kiehuu.
- 3.
Ota vuoka uunista ja jaa täyte kesäkurpitsoihin. Murustele fetajuusto pinnalle. Jatka kypsentämistä uunissa vielä noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut sopivasti väriä.
Täytetyt kesäkurpitsat
arvosana2/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Täytä kesäkurpitsaveneet maukkaalla kasvistäytteellä, joka syntyy helposti pakastetusta kasvissekoituksesta. Viimeistele kesäkurpitsat fetajuustolla. Täytetyt kesäkurpitsat maistuvat kevyenä lounaana tai tuhdimman aterian mehukkaana lisukkeena.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (2 kpl) kesäkurpitsaa |
Täyte | |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 300 g | kasvissekoitusta (pakaste) |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 1 tl | yrttimaustetta (esim. provencen) |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | fetajuustoa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele kesäkurpitsat ja halkaise ne pitkittäin. Koverra sisus pois lusikalla. Säästä pois koverrettu osa. Siirrä kesäkurpitsaveneet uunivuokaan ja esipaista 200-asteisessa uunissa täytteen valmistamisen ajan, noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 500 g (2 kpl) kesäkurpitsaa - 2
Kuumenna öljy pannulla. Lisää pakastekasvikset ja pois koverrettu kesäkurpitsa. Kuumenna sekoitellen. Lisää tomaattisose, vesi, kerma ja mausteet. Sekoittele, kunnes täyte kiehuu.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 300 g kasvissekoitusta (pakaste) 2 rkl tomaattisosetta 1 dl vettä 1 dl ruokakermaa 1 tl yrttimaustetta (esim. provencen) 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Ota vuoka uunista ja jaa täyte kesäkurpitsoihin. Murustele fetajuusto pinnalle. Jatka kypsentämistä uunissa vielä noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut sopivasti väriä.
Määrä Ainesosa 100 g fetajuustoa
Ravintosisältö
235
Energiaa kcal
985
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
235
Energiaa kcal
985
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä, 1 dl vettä, 1 tl yrttimaustetta (esim. Provencen).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























