Huuhtele kesäkurpitsat ja halkaise ne pitkittäin. Koverra sisus pois lusikalla. Säästä pois koverrettu osa. Siirrä kesäkurpitsaveneet uunivuokaan ja esipaista 200-asteisessa uunissa täytteen valmistamisen ajan, noin 10 minuuttia.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää pakastekasvikset ja pois koverrettu kesäkurpitsa. Kuumenna sekoitellen. Lisää tomaattisose, vesi, kerma ja mausteet. Sekoittele, kunnes täyte kiehuu.
Ota vuoka uunista ja jaa täyte kesäkurpitsoihin. Murustele fetajuusto pinnalle. Jatka kypsentämistä uunissa vielä noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut sopivasti väriä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
235
985
17,5 g
6,8 g
10,8 g
7,5 g
3,0 g
7,3 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä,
1 dl vettä,
1 tl yrttimaustetta (esim, Provencen).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli