Texmex-nakkikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Texmex-nakkikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Anna nakkikeitolle potkua texmex-mausteseoksella. Keittoon lisätään myös porkkanaa, perunaa, paprikaa ja valkoisia papuja.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Nakkeja
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
2 kpl
Porkkanaa
3 kpl
Perunaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Texmex -mausteseosta
8 dl
Vettä
1 kpl
Kasvis- tai lihaliemikuutio
2 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
(420 / 210 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 kpl
Vihreä paprika
1 kpl
(200 g) pakastemaissia
2 rkl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pilko nakit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat.

2

Paahda nakit kattilassa. Siirrä syrjään. Lisää kattilaan öljy ja sipulit. Lisää porkkanat ja perunat. Murskaa joukkoon valkosipulinkynsi.

3

Lisää mausteseos, vesi ja liemikuutio. Keitä hiljalleen, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

4

Lisää nakit, tomaattisose, pavut, pilkottu paprika ja maissit. Keitä vielä muutama minuutti. Koristele persiljalla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.9.2014
Muokattu: 1.8.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1320

315

22,5 g

7,8 g

13,8 g

3,8 g

2,3 g

13,0 g

3,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

2 rkl Texmex -mausteseosta,

8 dl Vettä,

2 rkl Tomaattisosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli