Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Texmex-nakkikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Anna nakkikeitolle potkua texmex-mausteseoksella. Keittoon lisätään myös porkkanaa, perunaa, paprikaa ja valkoisia papuja.

Ainekset

400 g
Nakkeja
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
2 kpl
Porkkanaa
3 kpl
Perunaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Texmex -mausteseosta
8 dl
Vettä
1 kpl
Kasvis- tai lihaliemikuutio
2 rkl
Tomaattisosetta
1 kpl
(420 / 210 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 kpl
Vihreä paprika
1 kpl
(200 g) pakastemaissia
2 rkl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pilko nakit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat.

2

Paahda nakit kattilassa. Siirrä syrjään. Lisää kattilaan öljy ja sipulit. Lisää porkkanat ja perunat. Murskaa joukkoon valkosipulinkynsi.

3

Lisää mausteseos, vesi ja liemikuutio. Keitä hiljalleen, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

4

Lisää nakit, tomaattisose, pavut, pilkottu paprika ja maissit. Keitä vielä muutama minuutti. Koristele persiljalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.9.2014
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

315

1320

22,5 g

7,8 g

13,8 g

3,8 g

2,3 g

13,0 g

3,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

2 rkl Texmex -mausteseosta,

8 dl Vettä,

2 rkl Tomaattisosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli