Texmex-nakkikeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Anna nakkikeitolle potkua texmex-mausteseoksella. Keittoon lisätään myös porkkanaa, perunaa, paprikaa ja valkoisia papuja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gnakkeja
1 kplsipuli
1 rklöljyä
2 kplporkkanaa
3 kplperunaa
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rkltexmex -mausteseosta
8 dlvettä
1 kplkasvis- tai lihaliemikuutio
2 rkltomaattisosetta
1 kpl(420 / 210 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 kplvihreä paprika
1 kpl(200 g) pakastemaissia
2 rklhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Pilko nakit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat.

  2. 2

    Paahda nakit kattilassa. Siirrä syrjään. Lisää kattilaan öljy ja sipulit. Lisää porkkanat ja perunat. Murskaa joukkoon valkosipulinkynsi.

  3. 3

    Lisää mausteseos, vesi ja liemikuutio. Keitä hiljalleen, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

  4. 4

    Lisää nakit, tomaattisose, pavut, pilkottu paprika ja maissit. Keitä vielä muutama minuutti. Koristele persiljalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 2 rkl Texmex -mausteseosta, 8 dl Vettä, 2 rkl Tomaattisosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä