Texmex-porkkanat ja cheddarkastike
30 min

Nappaa talteen!
Texmex-porkkanat maustetaan meksikolaisittain ja niihin paahdetaan grillissä maukas makupinta. Lännen nopein cheddarkastike valmistuu parissa minuutissa mikrossa.
| 500 g | porkkanoita |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | texmex-mausteseosta |
| Nopea cheddarkastike | |
|---|---|
| 175 g | cheddarjuustoraastetta |
| 1 dl | maitoa |
| 200 g | ranskankermaa |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | kuivattua oreganoa |
| Lisäksi | |
| 1/2 dl | jalopenoviipaleita (säilyke) |
- 1.
Pese porkkanat huolellisesti. Halkaise paksuimmat porkkanat. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää suola ja porkkanat.
- 2.
Keitä napakoiksi, noin 5 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä terävällä veitsellä. Valuta porkkanat siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.
- 3.
Kuivaa porkkanat ja laita ne kulhoon tai vuokaan. Sekoita öljy ja mausteseos joukkoon.
- 4.
Kuumenna grilli tai parilapannu. Kypsennä porkkanoita 5–8 minuuttia välillä käännellen.
- 5.
Tee kastike. Sekoita juustoraaste ja maito mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Lisää ranskankerma ja mausta juustokuminalla ja oreganolla. Tarjoa lämpimänä porkkanoiden kanssa.
- 6.
Mausta halutessasi porkkanat hienonnetulla jalapenolla.
Texmex-porkkanat ja cheddarkastike
Texmex-porkkanat maustetaan meksikolaisittain ja niihin paahdetaan grillissä maukas makupinta. Lännen nopein cheddarkastike valmistuu parissa minuutissa mikrossa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | porkkanoita |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | texmex-mausteseosta |
Nopea cheddarkastike | |
| 175 g | cheddarjuustoraastetta |
| 1 dl | maitoa |
| 200 g | ranskankermaa |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | kuivattua oreganoa |
Lisäksi | |
| 1/2 dl | jalopenoviipaleita (säilyke) |
Valmistus
- 1
Pese porkkanat huolellisesti. Halkaise paksuimmat porkkanat. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää suola ja porkkanat.
Määrä Ainesosa 500 g porkkanoita 1 l vettä 1 tl suolaa - 2
Keitä napakoiksi, noin 5 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä terävällä veitsellä. Valuta porkkanat siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.
- 3
Kuivaa porkkanat ja laita ne kulhoon tai vuokaan. Sekoita öljy ja mausteseos joukkoon.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 2 rkl texmex-mausteseosta - 4
Kuumenna grilli tai parilapannu. Kypsennä porkkanoita 5–8 minuuttia välillä käännellen.
Määrä Ainesosa 500 g porkkanoita - 5
Tee kastike. Sekoita juustoraaste ja maito mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Lisää ranskankerma ja mausta juustokuminalla ja oreganolla. Tarjoa lämpimänä porkkanoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 175 g cheddarjuustoraastetta 1 dl maitoa 200 g ranskankermaa 1/2 tl juustokuminaa 1/2 tl kuivattua oreganoa - 6
Mausta halutessasi porkkanat hienonnetulla jalapenolla.
Määrä Ainesosa 1 dl jalapenoviipaleita (säilyke), halutessasi
Voit käyttää ohjeessa myös naattiporkkanoita.
Ravintosisältö
432
Energiaa kcal
1808
Energiaa kj
36,5 g
Rasvaa
19,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,8 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
432
Energiaa kcal
1808
Energiaa kj
36,5 g
Rasvaa
19,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,8 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl texmex-mausteseosta, 0.5 dl jalopenoviipaleita (säilyke).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























