Pese porkkanat. Halkaise paksuimmat. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää suola ja porkkanat.
Keitä napakoiksi, 3–5 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä terävällä veitsellä. Valuta porkkanat siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.
Kuivaa porkkanat ja laita ne kulhoon tai vuokaan. Sekoita öljy ja mausteseos joukkoon.
Kuumenna grilli tai parilapannu. Kypsennä porkkanoita 5–8 minuuttia välillä käännellen.
Tee kastike. Sekoita juustoraaste ja maito mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Lisää ranskankerma ja mausta juustokuminalla ja oreganolla. Tarjoa lämpimänä porkkanoiden kanssa.
Mausta halutessasi porkkanat hienonnetulla jalapenolla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
143
600
14,3 g
5,5 g
2,5 g
2,5 g
0,3 g
1,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
1 tl Suolaa,
2 rkl Texmex-mausteseosta,
1 dl Jalapenoviipaleita (säilyke), halutessasi,
1 pussi (175 g) cheddarjuustoraastetta,
0,5 tl Juustokuminaa,
0,5 tl Oreganoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli