Texmex-sienipasteijat
60 min

Nappaa talteen!
Kasvispasteijat saavat täytteekseen herkkusieniä, sipulia ja oliiveita. Voit valmistaa täytteen myös metsäsienistä. Pasteijat saavat texmex-tuulahduksen taco-mausteisesta tuorejuustosta.
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 kpl | (200 g) herkkusieniä |
| 2 dl | (pakaste) sipulikuutioita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| suolaa | |
| 1 dl | oliiviviipaleita |
| 100 g | taco-tuorejuustoa |
- 1.
Valmista taikina. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon vesi ja öljy.
Lisää tarvittaessa öljyä. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä huoneenlämmössä. - 2.
Hienonna sienet. Paista sieniä ja sipuleita öljyssä kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä pannu syrjään ja lisää suola sekä oliivit. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon juusto.
- 3.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa siitä 12 neliötä. Aseta täytettä neliöille ja käännä kolmioiksi. Paina haarukalla saumat kiinni. Nosta pasteijat leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia.
Texmex-sienipasteijat
Kasvispasteijat saavat täytteekseen herkkusieniä, sipulia ja oliiveita. Voit valmistaa täytteen myös metsäsienistä. Pasteijat saavat texmex-tuulahduksen taco-mausteisesta tuorejuustosta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
Täyte | |
| 1 kpl | (200 g) herkkusieniä |
| 2 dl | (pakaste) sipulikuutioita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| suolaa | |
| 1 dl | oliiviviipaleita |
| 100 g | taco-tuorejuustoa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Valmista taikina. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon vesi ja öljy.
Lisää tarvittaessa öljyä. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä huoneenlämmössä. - 2
Hienonna sienet. Paista sieniä ja sipuleita öljyssä kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä pannu syrjään ja lisää suola sekä oliivit. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon juusto.
- 3
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa siitä 12 neliötä. Aseta täytettä neliöille ja käännä kolmioiksi. Paina haarukalla saumat kiinni. Nosta pasteijat leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 15–18 minuuttia.
Ravintosisältö
153
Energiaa kcal
641
Energiaa kj
7,7 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
0,9 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
3,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
153
Energiaa kcal
641
Energiaa kj
7,7 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
0,9 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
3,4 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 1,5 dl Vettä, Valkosipulinkynttä, Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























