Tikkubroilerit ja currydippi

Arvostele resepti
14 Kappaletta

40 min (josta 20 min aktiivista)

Srirachalla maustetut ja pähkinärouheessa pyöritellyt broilerivartaat tarjotaan sitruunaisen currydipin kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
400 gbroilerin ohutleikkeitä
2 rklsrirachakastiketta
2 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
175 gsuolapähkinöitä

Dippi

2 dlkermaviiliä
1 dlmajoneesia
1 rklsitruunamehua
2 tlcurrya
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Liota puisia varrastikkua kylmässä vedessä, jotta ne eivät kärähdä uunissa.

  2. 2

    Sekoita dipin ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa vartaiden valmistuksen ajan.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaviiliä
    1 dlmajoneesia
    1 rklsitruunamehua
    2 tlcurrya
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Leikkaa broilerifileet poikkisyin reilun sentin paksuisiksi nauhoiksi. Pujota nauhat tikkuihin.

    MääräAinesosa
    400 gbroilerin ohutleikkeitä
  4. 4

    Sekoita srirachakastike ja öljy, mausta suolalla. Sivele broilerivartaat kauttaaltaan mausteseoksella. Anna vartaiden maustua puolisen tuntia. Rouhi suolapähkinät ja kääntele broilerivartaat rouheessa.

    MääräAinesosa
    2 rklsrirachakastiketta
    2 rklöljyä
    1/2 tlsuolaa
    175 gsuolapähkinöitä
  5. 5

    Kypsennä vartaita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Currya.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
2.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä