Liota 14 varrastikkua kylmässä vedessä, etteivät ne kärähdä uunissa. Leikkaa broilerifileet poikkisyin reilun sentin paksuisiksi nauhoiksi. Pujota nauhat tikkuihin.
Sekoita srirachakastike ja öljy, mausta suolalla. Sivele broilerivartaat kauttaaltaan mausteseoksella. Anna vartaiden maustua puolisen tuntia. Rouhi suolapähkinät ja kääntele broilerivartaat rouheessa.
Kypsennä vartaita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai paista öljyssä isolla pannulla kypsiksi.
Sekoita dipin ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
95
399
6,9 g
1,8 g
1,1 g
0,9 g
0,1 g
7,2 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Srirachakastiketta,
0,5 tl Suolaa,
2 tl Currya,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli