Liota 14 varrastikkua kylmässä vedessä, etteivät ne kärähdä uunissa. Leikkaa broilerifileet poikkisyin reilun sentin paksuisiksi nauhoiksi. Pujota nauhat tikkuihin.
Sekoita srirachakastike ja öljy, mausta suolalla. Sivele broilerivartaat kauttaaltaan mausteseoksella. Anna vartaiden maustua puolisen tuntia. Rouhi suolapähkinät ja kääntele broilerivartaat rouheessa.
Kypsennä vartaita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai paista öljyssä isolla pannulla kypsiksi.
Sekoita dipin ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
399
95
6,9 g
1,8 g
1,1 g
0,9 g
0,1 g
7,2 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Srirachakastiketta,
0,5 tl Suolaa,
2 tl Currya,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli