Tillirisotto

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

40 min

Tarjoa kermaisen pehmeä tillirisotto alkuruokana tai pääruokana. Risotto viimeistellään ihanalla tillistä ja parmesaanista valmistetulla tahnalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplruukku tilliä
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
8 dlvettä
2 kplkasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
1 rkloliiviöljyä
1 rklvoita
3 dlrisottoriisiä
2 dlvalkoviiniä
125 g(1/2 prk) mascarponejuustoa
1/2 kplsitruuna
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Tilli-parmesaanitahna

100 gparmesaanijuustoa
1 kplruukku tilliä
3 tloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Hienonna risottoon tuleva tilli. Pese sitruuna ja raasta sen kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kiehauta vesi. Liuota liemikuutiot veteen. Pidä liemi kuumana.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku tilliä
    1/2 kplsitruuna
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    8 dlvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota (gluteenitonta)
  2. 2

    Kuumenna voi ja öljy kattilassa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota 1 minuutti sekoitellen. Lisää riisi ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada viini kattilaan ja kuumenna, kunnes viini on imeytynyt riisiin.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    1 rkloliiviöljyä
    3 dlrisottoriisiä
    2 dlvalkoviiniä
  3. 3

    Lisää kuumaa kasvislientä 1–2 kauhallista kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin. Toista, kunnes kaikki neste on käytetty. Sekoittele risottoa hiljalleen kypsymisen aikana. Risotto on kypsää noin 20 minuutissa.

  4. 4

    Lisää mascarpone, sitruunamehu ja -kuoriraaste. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Kuumenna risotto ja kääntele lopuksi joukkoon tilli. Nosta kattila pois levyltä, peitä kannella ja anna makujen tekeytyä hetki.

    MääräAinesosa
    125 g(1/2 prk) mascarponejuustoa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    ripaus suolaa
  5. 5

    Valmista tilli-parmesaanitahna. Paloittele parmesaani. Pane parmesaani, tillisilppu ja oliiviöljy tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi. Lusikoi tahnaa risottoannosten pinnalle.

    MääräAinesosa
    3 tloliiviöljyä
    100 gparmesaanijuustoa
    1 kplruukku tilliä

Tarjoa tillirisoton kanssa paistettua kalaa tai katkarapuja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
6.7.2018
|
Päivitetty: 11.12.2025