Tillirisotto - Yhteishyvä

Tillirisotto

Annokset
4
Ruokavalio
Tarjoa kermaisen pehmeä tillirisotto sellaisenaan alkuruokana tai pääruokana paistetun kalan tai katkarapujen kanssa. Tätäkin risottoa koskee tuttu sääntö: risotto ei odota ruokailijaa, vaan ruokailija odottaa risottoa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
Tillisilppua (1 nippu tilliä)
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
8 dl
Vettä
2 kpl
Kasvis- tai kanaliemikuutiota (gluteenitonta)
1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Voita
3 dl
Risottoriisiä
2 dl
Valkoviiniä
1/2 kpl
(à 250 g) mascarponejuustoa
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Ripaus suolaa

TILLIRIPOTE

100 g
Parmesaanijuustoa
1 dl
Tillisilppua (1 nippu tilliä)
2 tl
Oliiviöljyä

Näin teet

1

Silppua tilli sekä risottoon että ripotteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kiehauta vesi. Liuota liemikuutiot veteen. Pidä liemi kuumana.

1 dl
Tillisilppua (1 nippu tilliä)
3 kpl
Valkosipulinkynttä
8 dl
Vettä
2 kpl
Kasvis- tai kanaliemikuutiota (gluteenitonta)
1 dl
Tillisilppua (1 nippu tilliä)
1 kpl
Sipuli
2

Kuumenna voi ja öljy kattilassa, lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota 1 minuutti sekoitellen. Lisää riisi ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada viini kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes viini on imeytynyt riisiin.

1 rkl
Voita
1 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
3 dl
Risottoriisiä
2 dl
Valkoviiniä
3

Lisää kuumaa lientä 1–2 kauhallista kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin. Toista, kunnes kaikki neste on käytetty. Sekoittele risottoa hiljalleen kypsymisen aikana. Risotto on kypsää noin 20 minuutissa.

3 dl
Risottoriisiä
4

Lisää mascarpone, sitruunamehu ja -kuoriraaste. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Kuumenna risotto ja kääntele lopuksi joukkoon tillisilppu. Nosta kattila pois levyltä, peitä kannella ja anna makujen tekeytyä sillä välin, kun valmistat tilli-parmesaaniripotteen.

1/2 kpl
(à 250 g) mascarponejuustoa
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Ripaus suolaa
1 dl
Tillisilppua (1 nippu tilliä)
5

Paloittele parmesaani. Pane parmesaani, tillisilppu ja oliiviöljy tehosekoittimeen ja pyöräytä rouheeksi. Lusikoi ripotetta risottoannosten pinnalle.

2 tl
Oliiviöljyä
100 g
Parmesaanijuustoa
1 dl
Tillisilppua (1 nippu tilliä)
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 3.7.2018
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Tillisilppua (1 nippu tilliä)

  • 1 tl Raastettua sitruunankuorta

  • 1 dl Tillisilppua (1 nippu tilliä)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Tillisilppua (1 nippu tilliä)

  • 1 tl Raastettua sitruunankuorta

  • 1 dl Tillisilppua (1 nippu tilliä)

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.