Tillirisotto

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

Tarjoa kermaisen pehmeä tillirisotto sellaisenaan alkuruokana tai pääruokana paistetun kalan tai katkarapujen kanssa. Tätäkin risottoa koskee tuttu sääntö: risotto ei odota ruokailijaa, vaan ruokailija odottaa risottoa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dltillisilppua (1 nippu tilliä)
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
8 dlvettä
2 kplkasvis- tai kanaliemikuutiota (gluteenitonta)
1 rkloliiviöljyä
1 rklvoita
3 dlrisottoriisiä
2 dlvalkoviiniä
1/2 kpl(à 250 g) mascarponejuustoa
2 rklsitruunamehua
1 tlraastettua sitruunankuorta
1/2 tlrouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

Tilliripote

100 gparmesaanijuustoa
1 dltillisilppua (1 nippu tilliä)
2 tloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Silppua tilli sekä risottoon että ripotteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kiehauta vesi. Liuota liemikuutiot veteen. Pidä liemi kuumana.

    MääräAinesosa
    1 dltillisilppua (1 nippu tilliä)
    3 kplvalkosipulinkynttä
    8 dlvettä
    2 kplkasvis- tai kanaliemikuutiota (gluteenitonta)
    1 dltillisilppua (1 nippu tilliä)
    1 kplsipuli
  2. 2

    Kuumenna voi ja öljy kattilassa, lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota 1 minuutti sekoitellen. Lisää riisi ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada viini kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes viini on imeytynyt riisiin.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    1 rkloliiviöljyä
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    3 dlrisottoriisiä
    2 dlvalkoviiniä
  3. 3

    Lisää kuumaa lientä 1–2 kauhallista kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin. Toista, kunnes kaikki neste on käytetty. Sekoittele risottoa hiljalleen kypsymisen aikana. Risotto on kypsää noin 20 minuutissa.

    MääräAinesosa
    3 dlrisottoriisiä
  4. 4

    Lisää mascarpone, sitruunamehu ja -kuoriraaste. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Kuumenna risotto ja kääntele lopuksi joukkoon tillisilppu. Nosta kattila pois levyltä, peitä kannella ja anna makujen tekeytyä sillä välin, kun valmistat tilli-parmesaaniripotteen.

    MääräAinesosa
    1/2 kpl(à 250 g) mascarponejuustoa
    2 rklsitruunamehua
    1 tlraastettua sitruunankuorta
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    ripaus suolaa
    1 dltillisilppua (1 nippu tilliä)
  5. 5

    Paloittele parmesaani. Pane parmesaani, tillisilppu ja oliiviöljy tehosekoittimeen ja pyöräytä rouheeksi. Lusikoi ripotetta risottoannosten pinnalle.

    MääräAinesosa
    2 tloliiviöljyä
    100 gparmesaanijuustoa
    1 dltillisilppua (1 nippu tilliä)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Tillisilppua (1 nippu tilliä), 1 tl Raastettua sitruunankuorta, Ripaus suolaa, 1 dl Tillisilppua (1 nippu tilliä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
6.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä