Tillisuola

Arvostele resepti
4 Desilitraa

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Raikas maustesuola syntyy vain kolmesta raaka-aineesta. Ripottele sitruunaista tillisuolaa keitettyjen perunoiden tai kalan päälle tai kruunaa kesäkasvikset ja salaatit ripauksella vihreää suolaa.

Ainekset

MääräAinesosa
90 g(3 nippua) tilliä
1 kplsitruuna
4 dlkarkeaa merisuolaa

Valmistus (Uuni 100°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 100 asteeseen. Hienonna tillejä hieman. Pese sitruuna kuumalla vedellä, kuivaa ja raasta kuori ohuella terällä.

    MääräAinesosa
    90 g(3 nippua) tilliä
    1 kplsitruuna
  2. 2

    Laita suola tehosekoittimen kulhoon, lisää tillit ja pyöräytä hienoksi muruksi. Varo sekoittamasta suolaa ja tilliä niin kauan, että ne soseutuvat. Suola saa jäädä kiteiseksi ja tilli hienontua niin, että se värjää suolan vihreäksi.

    MääräAinesosa
    4 dlkarkeaa merisuolaa
  3. 3

    Levitä suola leivinpaperille uunipellille ja laita kuivumaan uuniin tunniksi. Sekoita suolaa kerran tai kaksi kuivumisen aikana.

  4. 4

    Ota pelti uunista. Sekoita sitruunankuoriraaste ja suola. Anna suolan kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Säilytä suolaa suljetussa lasitölkissä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
17.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä