Säädä uuni 100 asteeseen. Hienonna tillejä hieman. Pese sitruuna kuumalla vedellä, kuivaa ja raasta kuori ohuella terällä.
Laita suola tehosekoittimen kulhoon, lisää tillit ja pyöräytä hienoksi muruksi. Varo sekoittamasta suolaa ja tilliä niin kauan, että ne soseutuvat. Suola saa jäädä kiteiseksi ja tilli hienontua niin, että se värjää suolan vihreäksi.
Levitä suola leivinpaperille uunipellille ja laita kuivumaan uuniin tunniksi. Sekoita suolaa kerran tai kaksi kuivumisen aikana.
Ota pelti uunista. Sekoita sitruunankuoriraaste ja suola. Anna suolan kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Säilytä suolaa suljetussa lasitölkissä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
43
10
0,2 g
—
0,4 g
0,4 g
0,8 g
0,6 g
0,0 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli