Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tillisuola

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Desilitraa
Fork and knife
4 Desilitraa
Raikas maustesuola syntyy vain kolmesta raaka-aineesta. Ripottele sitruunaista tillisuolaa keitettyjen perunoiden tai kalan päälle tai kruunaa kesäkasvikset ja salaatit ripauksella vihreää suolaa.

Ainekset

90 g
(3 nippua) tilliä
1 kpl
sitruuna
4 dl
karkeaa merisuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Hienonna tillejä hieman. Pese sitruuna kuumalla vedellä, kuivaa ja raasta kuori ohuella terällä.

90 g
(3 nippua) tilliä
1 kpl
sitruuna
2

Laita suola tehosekoittimen kulhoon, lisää tillit ja pyöräytä hienoksi muruksi. Varo sekoittamasta suolaa ja tilliä niin kauan, että ne soseutuvat. Suola saa jäädä kiteiseksi ja tilli hienontua niin, että se värjää suolan vihreäksi.

4 dl
karkeaa merisuolaa
3

Levitä suola leivinpaperille uunipellille ja laita kuivumaan uuniin tunniksi. Sekoita suolaa kerran tai kaksi kuivumisen aikana.

4

Ota pelti uunista. Sekoita sitruunankuoriraaste ja suola. Anna suolan kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Säilytä suolaa suljetussa lasitölkissä.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 17.5.2019
|
Muokattu: 13.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

13

54

0,3 g

0,5 g

0,5 g

1,0 g

0,8 g

119,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli