Tillisuola | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tillisuola

Tillisuola

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
5 Kappaletta
Fork and knife
5 Kappaletta
Raikas maustesuola syntyy vain kolmesta raaka-aineesta. Ripottele sitruunaista tillisuolaa keitettyjen perunoiden tai kalan päälle tai kruunaa kesäkasvikset ja salaatit ripauksella vihreää suolaa.

Ainekset

90 g
(3 nippua) tilliä
1 kpl
sitruuna
4 dl
karkeaa merisuolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 100 asteeseen. Hienonna tillejä hieman. Pese sitruuna kuumalla vedellä, kuivaa ja raasta kuori ohuella terällä.

90 g
(3 nippua) tilliä
1 kpl
sitruuna
2

Laita suola tehosekoittimen kulhoon, lisää tillit ja pyöräytä hienoksi muruksi. Varo sekoittamasta suolaa ja tilliä niin kauan, että ne soseutuvat. Suola saa jäädä kiteiseksi ja tilli hienontua niin, että se värjää suolan vihreäksi.

4 dl
karkeaa merisuolaa
3

Levitä suola leivinpaperille uunipellille ja laita kuivumaan uuniin tunniksi. Sekoita suolaa kerran tai kaksi kuivumisen aikana.

4

Ota pelti uunista. Sekoita sitruunankuoriraaste ja suola. Anna suolan kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Säilytä suolaa suljetussa lasitölkissä.

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 17.5.2019
Muokattu: 2.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

43

10

0,2 g

0,4 g

0,4 g

0,8 g

0,6 g

0,0 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli