Tillisuola
Ainekset
Valmistus
Säädä uuni 100 asteeseen. Hienonna tillejä hieman. Pese sitruuna kuumalla vedellä, kuivaa ja raasta kuori ohuella terällä.
Laita suola tehosekoittimen kulhoon, lisää tillit ja pyöräytä hienoksi muruksi. Varo sekoittamasta suolaa ja tilliä niin kauan, että ne soseutuvat. Suola saa jäädä kiteiseksi ja tilli hienontua niin, että se värjää suolan vihreäksi.
Levitä suola leivinpaperille uunipellille ja laita kuivumaan uuniin tunniksi. Sekoita suolaa kerran tai kaksi kuivumisen aikana.
Ota pelti uunista. Sekoita sitruunankuoriraaste ja suola. Anna suolan kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Säilytä suolaa suljetussa lasitölkissä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
10
43
0,2 g
—
0,4 g
0,4 g
0,8 g
0,6 g
95,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli