Tofu-punakaaliwokki
15 min

Nappaa talteen!
Nopea ja värikäs vegewokki maustetaan makealla chilikastikkeella. Vegaanisen annoksen tärkeät proteiinit saat tofusta, pähkinöistä ja vihreistä pavuista.
| 300 g | (1 pkt) marinoitua tofua |
| 500 g | punakaalia |
| 1 kpl | purjo |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | maapähkinöitä |
| 200 g | (1 ps) vihreitä papuja (pakaste) |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| basmatiriisiä | |
- 1.
Kuivaa tofu huolellisesti talouspaperilla. Kuutioi tofu ja leikkaa kaali 2–3 cm:n paloiksi. Huuhtele ja suikaloi purjo.
- 2.
Ruskista tofukuutiot öljyssä pannulla. Siirrä tofut pois pannulta. Paista pähkinöitä samassa öljyssä 1 minuutti, lisää kaalipalat ja purjo ja paista 5–8 minuuttia niin, että kaali hieman pehmenee. Laita tofut takaisin pannulle. Lisää jäiset pavut, soijakastike, chilikastike ja sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja anna paistoksen maustua pannulla muutama minuutti.
- 3.
Tarjoa esimerkiksi keitetyn basmatiriisin kanssa ja viimeistele annokset korianterilla.
Nopea ja värikäs vegewokki maustetaan makealla chilikastikkeella. Vegaanisen annoksen tärkeät proteiinit saat tofusta, pähkinöistä ja vihreistä pavuista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) marinoitua tofua |
| 500 g | punakaalia |
| 1 kpl | purjo |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | maapähkinöitä |
| 200 g | (1 ps) vihreitä papuja (pakaste) |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
Lisäksi | |
| basmatiriisiä | |
Valmistus
- 1
Kuivaa tofu huolellisesti talouspaperilla. Kuutioi tofu ja leikkaa kaali 2–3 cm:n paloiksi. Huuhtele ja suikaloi purjo.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) marinoitua tofua 500 g punakaalia 1 kpl purjo - 2
Ruskista tofukuutiot öljyssä pannulla. Siirrä tofut pois pannulta. Paista pähkinöitä samassa öljyssä 1 minuutti, lisää kaalipalat ja purjo ja paista 5–8 minuuttia niin, että kaali hieman pehmenee. Laita tofut takaisin pannulle. Lisää jäiset pavut, soijakastike, chilikastike ja sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja anna paistoksen maustua pannulla muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 4 rkl rypsiöljyä 1 dl maapähkinöitä 200 g (1 ps) vihreitä papuja (pakaste) 2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta) 2 rkl makeaa chilikastiketta 1/2 kpl sitruunan mehu - 3
Tarjoa esimerkiksi keitetyn basmatiriisin kanssa ja viimeistele annokset korianterilla.
Määrä Ainesosa basmatiriisiä 1 kpl ruukku korianteria
Ravintosisältö
358
Energiaa kcal
1496
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
358
Energiaa kcal
1496
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: basmatiriisiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























