Tofu-punakaaliwokki

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Nopea ja värikäs vegewokki maustetaan makealla chilikastikkeella. Vegaanisen annoksen tärkeät proteiinit saat tofusta, pähkinöistä ja vihreistä pavuista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 pkt) marinoitua tofua
500 gpunakaalia
1 kplpurjo
4 rklrypsiöljyä
1 dlmaapähkinöitä
200 g(1 ps) vihreitä papuja (pakaste)
2 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
2 rklmakeaa chilikastiketta
1/2 kplsitruunan mehu
1 kpl ruukku korianteria

Lisäksi

basmatiriisiä

Valmistus

  1. 1

    Kuivaa tofu huolellisesti talouspaperilla. Kuutioi tofu ja leikkaa kaali 2–3 cm:n paloiksi. Huuhtele ja suikaloi purjo.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) marinoitua tofua
    500 gpunakaalia
    1 kplpurjo
  2. 2

    Ruskista tofukuutiot öljyssä pannulla. Siirrä tofut pois pannulta. Paista pähkinöitä samassa öljyssä 1 minuutti, lisää kaalipalat ja purjo ja paista 5–8 minuuttia niin, että kaali hieman pehmenee. Laita tofut takaisin pannulle. Lisää jäiset pavut, soijakastike, chilikastike ja sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja anna paistoksen maustua pannulla muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    4 rklrypsiöljyä
    1 dlmaapähkinöitä
    200 g(1 ps) vihreitä papuja (pakaste)
    2 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
    2 rklmakeaa chilikastiketta
    1/2 kplsitruunan mehu
  3. 3

    Tarjoa esimerkiksi keitetyn basmatiriisin kanssa ja viimeistele annokset korianterilla.

    MääräAinesosa
    basmatiriisiä
    1 kpl ruukku korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: basmatiriisiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
11.12.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä