Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaatti-chilimarinoidut kasslerpihvit

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Marinoi kasslerpihvit tulisella tomaattimarinadilla ja grillaa niiden kaveriksi herkulliset varhaiskaalilohkot. Kastikepuoli hoituu helposti valmiilla kermaviilidipillä.

Ainekset

1 kg
(noin) porsaan kassleria

Tomaatti-chilimarinadi

1 kpl
punainen chili
1/2 kpl
ruukkua timjamia
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
worcesterkastiketta
2 tl
sokeria
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa

Kaalilohkot

700 g
varhaiskaalia
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa

Lisäksi

200 g
(1 prk) kermaviilidippiä (esim. Valio dippi & kastike ranch)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa kasslerista kuusi pihviä ja nuiji ne kevyesti.

1 kg
(noin) porsaan kassleria
2

Huuhtele chili, poista kanta ja siemenet. Soseuta marinadin ainekset. Kääntele pihvit marinadissa ja anna maustua jääkaapissa ainakin 2 tuntia.

1 kpl
punainen chili
1/2 kpl
ruukkua timjamia
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
worcesterkastiketta
2 tl
sokeria
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
3

Ota pihvit puoleksi tunniksi huoneenlämpöön. Pyyhi ne talouspaperilla ja grillaa kohtalaisella lämmöllä 5–8 minuuttia/puoli. Kääri löyhästi folioon ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia.

4

Huuhtele kaali ja leikkaa kuudeksi lohkoksi, jätä kantapalat paikoilleen. Sivele lohkot öljyllä ja grillaa pinnat kovalla lämmöllä. Siirrä lohkot epäsuoraan lämpöön tai alenna lämpöä ja grillaa 5–10 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoa pihvit ja kaalilohkot kermaviilidipin kanssa.

700 g
varhaiskaalia
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
200 g
(1 prk) kermaviilidippiä (esim. Valio dippi & kastike ranch)
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2021
|
Muokattu: 12.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

470

1968

34,3 g

10,3 g

8,0 g

7,0 g

2,8 g

31,7 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g (1 prk) kermaviilidippiä (esim, Valio dippi & kastike ranch).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli