Tomaatti-chilimarinoidut kasslerpihvit
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Marinoi kasslerpihvit tulisella tomaattimarinadilla ja grillaa niiden kaveriksi herkulliset varhaiskaalilohkot. Kastikepuoli hoituu helposti valmiilla kermaviilidipillä.
| 1 kg | (noin) porsaan kassleria |
| Tomaatti-chilimarinadi | |
|---|---|
| 1 kpl | punainen chili |
| 1/2 kpl | ruukkua timjamia |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | worcesterkastiketta |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| Kaalilohkot | |
| 700 g | varhaiskaalia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 200 g | (1 prk) kermaviilidippiä (esim. valio dippi & kastike ranch) |
- 1.
Leikkaa kasslerista kuusi pihviä ja nuiji ne kevyesti.
- 2.
Huuhtele chili, poista kanta ja siemenet. Soseuta marinadin ainekset. Kääntele pihvit marinadissa ja anna maustua jääkaapissa ainakin 2 tuntia.
- 3.
Ota pihvit puoleksi tunniksi huoneenlämpöön. Pyyhi ne talouspaperilla ja grillaa kohtalaisella lämmöllä 5–8 minuuttia/puoli. Kääri löyhästi folioon ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia.
- 4.
Huuhtele kaali ja leikkaa kuudeksi lohkoksi, jätä kantapalat paikoilleen. Sivele lohkot öljyllä ja grillaa pinnat kovalla lämmöllä. Siirrä lohkot epäsuoraan lämpöön tai alenna lämpöä ja grillaa 5–10 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoa pihvit ja kaalilohkot kermaviilidipin kanssa.
Tomaatti-chilimarinoidut kasslerpihvit
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Marinoi kasslerpihvit tulisella tomaattimarinadilla ja grillaa niiden kaveriksi herkulliset varhaiskaalilohkot. Kastikepuoli hoituu helposti valmiilla kermaviilidipillä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | (noin) porsaan kassleria |
Tomaatti-chilimarinadi | |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1/2 kpl | ruukkua timjamia |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | worcesterkastiketta |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
Kaalilohkot | |
| 700 g | varhaiskaalia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 200 g | (1 prk) kermaviilidippiä (esim. valio dippi & kastike ranch) |
Valmistus
- 1
Leikkaa kasslerista kuusi pihviä ja nuiji ne kevyesti.
Määrä Ainesosa 1 kg (noin) porsaan kassleria - 2
Huuhtele chili, poista kanta ja siemenet. Soseuta marinadin ainekset. Kääntele pihvit marinadissa ja anna maustua jääkaapissa ainakin 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 1 kpl punainen chili 1/2 kpl ruukkua timjamia 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä 3 rkl rypsiöljyä 1 rkl worcesterkastiketta 2 tl sokeria 1 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa - 3
Ota pihvit puoleksi tunniksi huoneenlämpöön. Pyyhi ne talouspaperilla ja grillaa kohtalaisella lämmöllä 5–8 minuuttia/puoli. Kääri löyhästi folioon ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia.
- 4
Huuhtele kaali ja leikkaa kuudeksi lohkoksi, jätä kantapalat paikoilleen. Sivele lohkot öljyllä ja grillaa pinnat kovalla lämmöllä. Siirrä lohkot epäsuoraan lämpöön tai alenna lämpöä ja grillaa 5–10 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoa pihvit ja kaalilohkot kermaviilidipin kanssa.
Määrä Ainesosa 700 g varhaiskaalia 1 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa 200 g (1 prk) kermaviilidippiä (esim. valio dippi & kastike ranch)
Ravintosisältö
470
Energiaa kcal
1968
Energiaa kj
34,3 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
31,7 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
470
Energiaa kcal
1968
Energiaa kj
34,3 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
31,7 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 200 g (1 prk) kermaviilidippiä (esim. Valio dippi & kastike ranch).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























