Tomaattinen jauheliha-linssikeitto
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Jauheliha-linssikeitto on herkullinen tomaattinen keitto, joka maustetaan currylla ja inkiväärillä. Ruokaisa keitto valmistuu nopeasti broilerin jauhelihasta ja säilykelinsseistä.
| 400 g | (1 pkt) kanan jauhelihaa |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 2 1/2 tl | currymaustetta (suolatonta) |
| 1/4 tl | cayennepippuria |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 380 g | (1 tlk) punaisia linssejä (säilyke) |
| 1 kpl | kasvisannosfondi |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 dl | ranskankermaa tai paksua jogurttia |
- 1.
Kuumenna öljy kattilassa (vetoisuus 2½–3 l). Lisää jauheliha ja ruskista puuhaarukalla sekoitellen. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipuli jauhelihan paistamisen loppuvaiheessa. Kuori ja raasta valkosipuli sekä inkivääri (2 tl) raastimen hienolla terällä. Lisää raasteet kattilaan ja kuullota pari minuuttia.
- 2.
Mausta jauhelihaseos currylla ja cayennepippurilla. Lisää tomaattimurska, linssit liemineen ja fondi. Sekoita ja anna hautua noin 10 minuuttia.
- 3.
Hienonna lehtipersilja. Sekoita persilja valmiiseen keittoon, jätä persiljaa hieman annosten koristeluun. Jaa keitto lautasille ja viimeistele annokset ranskankermanokareilla ja persiljalla.
Tomaattinen jauheliha-linssikeitto
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Jauheliha-linssikeitto on herkullinen tomaattinen keitto, joka maustetaan currylla ja inkiväärillä. Ruokaisa keitto valmistuu nopeasti broilerin jauhelihasta ja säilykelinsseistä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) kanan jauhelihaa |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 2 1/2 tl | currymaustetta (suolatonta) |
| 1/4 tl | cayennepippuria |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 380 g | (1 tlk) punaisia linssejä (säilyke) |
| 1 kpl | kasvisannosfondi |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
Lisäksi | |
| 2 dl | ranskankermaa tai paksua jogurttia |
Valmistus
- 1
Kuumenna öljy kattilassa (vetoisuus 2½–3 l). Lisää jauheliha ja ruskista puuhaarukalla sekoitellen. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipuli jauhelihan paistamisen loppuvaiheessa. Kuori ja raasta valkosipuli sekä inkivääri (2 tl) raastimen hienolla terällä. Lisää raasteet kattilaan ja kuullota pari minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 tl rypsiöljyä 400 g (1 pkt) kanan jauhelihaa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 2 cm pala inkivääriä - 2
Mausta jauhelihaseos currylla ja cayennepippurilla. Lisää tomaattimurska, linssit liemineen ja fondi. Sekoita ja anna hautua noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 tl currymaustetta (suolatonta) 1/4 tl cayennepippuria 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa 380 g (1 tlk) punaisia linssejä (säilyke) 1 kpl kasvisannosfondi - 3
Hienonna lehtipersilja. Sekoita persilja valmiiseen keittoon, jätä persiljaa hieman annosten koristeluun. Jaa keitto lautasille ja viimeistele annokset ranskankermanokareilla ja persiljalla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa 2 dl ranskankermaa tai paksua jogurttia
Vinkki: Valmista keiton kaveriksi nopeita jogurttipannuleipiä.
Ravintosisältö
363
Energiaa kcal
1522
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,5 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
363
Energiaa kcal
1522
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,5 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























