![Tomaattinen jauheliha-linssikeitto](http://images.ctfassets.net/0yf82hjfqumz/6Gwm4GwedRyb5kt8CsGFiy/1d482ce22c0d40320507521512946822/Tomaattinen_jauheliha_linssikeitto_verkko_paakuva_2400x1350.jpg?fit=fill&h=900&q=75&w=1600)
Tomaattinen jauheliha-linssikeitto
Ainekset
Lisäksi
Valmistus
Kuumenna öljy kattilassa (vetoisuus 2½–3 l). Lisää jauheliha ja ruskista puuhaarukalla sekoitellen. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipuli jauhelihan paistamisen loppuvaiheessa. Kuori ja raasta valkosipuli sekä inkivääri (2 tl) raastimen hienolla terällä. Lisää raasteet kattilaan ja kuullota pari minuuttia.
Mausta jauhelihaseos currylla ja cayennepippurilla. Lisää tomaattimurska, linssit liemineen ja fondi. Sekoita ja anna hautua noin 10 minuuttia.
Hienonna lehtipersilja. Sekoita persilja valmiiseen keittoon, jätä persiljaa hieman annosten koristeluun. Jaa keitto lautasille ja viimeistele annokset ranskankermanokareilla ja persiljalla.
Vinkki: Valmista keiton kaveriksi nopeita jogurttipannuleipiä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
364
1522
16,3 g
7,3 g
22,5 g
8,3 g
4,5 g
28,5 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 cm pala inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli