Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattirisotto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Tomaattia
1 dl
Pakastesipulikuutioita
1 kpl
Murskattu valkosipulin kynsi
3 rkl
Öljyä
3 dl
Pitkäjyväistä riisiä
N. 1 l vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 rkl
Tomaattipyreetä
Ripaus sokeria
2 dl
Juustoraastetta
3/10 tl
Rouhittua mustapippuria
(suolaa)

Lisäksi

Silputtua persiljaa tai ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele tomaatit pieneksi paloiksi. Kuullota sipuli ja murskattu valkosipuli kattilan pohjalla öljyssä ja lisää riisi. Sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa. Keitä toisessa kattilassa kasvisliemi ja lisää liemi kolmessa erässä riisien sekaan niin, että edellinen neste ehtii imeytyä riiseihin ennen seuraavaa lisäämistä. Risoton tulee olla kermaisen valuvaa ja riisien juuri ja juuri kypsiä. Pane sekaan tomaattikuutiot ja -pyree ja ripaus sokeria. Kypsennä parin minuutin ajan ja lisää juustoraaste, mustapippuri sekä tarvittaessa suolaa. Lämmitä ja tarjoa rapean leivän kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 4.2.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.