Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomahawk-pihvi Amerikan malliin

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tomahawk-pihvin luu ja rasva antavat porsaanlihalle mehevyyttä ja makua. Sekoita pihvin seuraksi mausteista cowboy-voita ja grillaa maissilla ja cheddarjuustolla täytettyjä tomaatteja.

Ainekset

900 g
(2 pkt) maustettua possun tomahawk-pihviä (Atria)
1 rkl
rypsiöljy

Cowboy-voi

1 kpl
valkosipulinkynsi
3/10
ruukkua ruohosipulia
100 g
voita
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
dijoninsinappia (gluteenitonta)
1/2 tl
chilihiutaleita
1/2 tl
suolaa
1 tl
kuivattua timjamia

Täytetyt grillitomaatit

200 g
(1 ps) maissia (pakaste)
4 kpl
tomaattia
1/2 tl
suolaa
100 g
cheddarjuustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota liha lämpenemään, pakastemaissit sulamaan ja voi pehmenemään huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanlaittoa.

900 g
(2 pkt) maustettua possun tomahawk-pihviä (Atria)
200 g
(1 ps) maissia (pakaste)
100 g
voita
2

Valmista cowboy-voi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita valkosipulimurska pehmeään voihin. Lisää sitruunamehu, sinappi, mausteet ja ruohosipuli.

1 kpl
valkosipulinkynsi
3/10
ruukkua ruohosipulia
1 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
chilihiutaleita
2 tl
dijoninsinappia (gluteenitonta)
1 tl
kuivattua timjamia
3

Leikkaa tomaattien kantapuolelta viipaleet ja koverra sisus pois pikkulusikalla. Ripottele suolaa tomaattien sisälle. Täytä tomaatit maissilla ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

4 kpl
tomaattia
1/2 tl
suolaa
200 g
(1 ps) maissia (pakaste)
100 g
cheddarjuustoraastetta
4

Sipaise pihvit öljyllä ja grillaa korkealla lämmöllä molemmin puolin yhteensä noin 15 minuuttia. Laita tomaatit grillivuokaan tai -parilalle. Kypsennä grillin reunalla samanaikaisesti pihvien kanssa 15 minuuttia.

5

Tarkista lihan kypsyys luun vierestä. Anna pihvien levätä 5–10 minuuttia kevyesti foliolla peitettynä ennen viipalointia. Tarjoa täytettyjen tomaattien ja cowboy-voin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 1.5.2019
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

738

3091

49,0 g

24,5 g

16,0 g

4,8 g

2,8 g

57,0 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli