Tonnikalapasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tonnikalapasta

Tonnikalapasta

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tonnikalapasta on lapsiperheiden suosikkiruoka. Superhelppo arkiruoka valmistuu vartissa.

Ainekset

500 g
(1 ps) pastaa
300 g
(2 prk, á 200/150 g) tonnikalapaloja öljyssä
1/2 kpl
purjoa
1 kpl
Punainen paprika
1 rkl
rypsiöljyä
300 g
(2 prk, à 150 g) ranskankermaa
2 rkl
Tomaattisosetta
1 dl
Vettä
1/2 tl
suolaa
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kypsyessä.

500 g
(1 ps) pastaa
2

Valuta tonnikalat. Pese purjo ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna paprika. Kuullota purjoa ja paprikaa hetken aikaa öljyssä kattilassa.

300 g
(2 prk, á 200/150 g) tonnikalapaloja öljyssä
1/2 kpl
purjoa
1 kpl
Punainen paprika
3

Lisää ranskankerma, tomaattisose ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää kastikkeeseen tonnikalapalat ja hienonnettu tilli. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa kypsän pastan kanssa.

Fusillipastaa
300 g
(2 prk, à 150 g) ranskankermaa
1 dl
Vettä
300 g
(2 prk, á 200/150 g) tonnikalapaloja öljyssä
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1840

440

17,3 g

10,0 g

58,2 g

3,3 g

3,5 g

9,8 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

300 g (2 prk, á 200/150 g) tonnikalapaloja öljyssä,

1 dl Vettä,

1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli