Tonnikalapasta
30 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo tonnikalapasta valmistuu nopeasti. Tomaattinen kastike saa makua kapriksista, valkosipulista ja chilistä. Maku pyöristetään lempeäksi ruokakermalla.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 232 g | (2 prk, à 160/116 g) tonnikalaa paloina öljyssä |
| 400 g | spagettia |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | kapriksia |
| 400 g | (1 tlk) kirsikkatomaatteja säilykkeenä |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 2 dl | ruokakermaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| hienonnettua ruohosipulia | |
- 1.
Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta tonnikalapurkit.
- 2.
Keitä spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- 3.
Kuumenna öljy, lisää sipulit ja kaprikset pannulle ja kuullota pehmeäksi.
- 4.
Lisää pannulle tonnikala ja säilykekirsikkatomaatit. Mausta chilihiutaleilla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Paista 10 minuuttia. Lisää lopuksi ruokakerma ja kiehauta.
- 5.
Ota talteen desi keitinvettä ja valuta spagetti. Sekoita spagetti tonnikalakastikkeen joukkoon. Ohenna kastiketta tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele annokset hienonnetulla ruohosipulilla.
Helppo tonnikalapasta valmistuu nopeasti. Tomaattinen kastike saa makua kapriksista, valkosipulista ja chilistä. Maku pyöristetään lempeäksi ruokakermalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 232 g | (2 prk, à 160/116 g) tonnikalaa paloina öljyssä |
| 400 g | spagettia |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | kapriksia |
| 400 g | (1 tlk) kirsikkatomaatteja säilykkeenä |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 2 dl | ruokakermaa |
Lisäksi | |
| hienonnettua ruohosipulia | |
Valmistus
- 1
Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta tonnikalapurkit.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 232 g (2 prk, à 160/116 g) tonnikalaa paloina öljyssä - 2
Keitä spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 400 g spagettia - 3
Kuumenna öljy, lisää sipulit ja kaprikset pannulle ja kuullota pehmeäksi.
Määrä Ainesosa 1 rkl öljyä 2 rkl kapriksia 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä - 4
Lisää pannulle tonnikala ja säilykekirsikkatomaatit. Mausta chilihiutaleilla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Paista 10 minuuttia. Lisää lopuksi ruokakerma ja kiehauta.
Määrä Ainesosa 232 g (2 prk, à 160/116 g) tonnikalaa paloina öljyssä 400 g (1 tlk) kirsikkatomaatteja säilykkeenä 1/2 tl chilihiutaleita 1/2 tl sokeria 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria 2 dl ruokakermaa - 5
Ota talteen desi keitinvettä ja valuta spagetti. Sekoita spagetti tonnikalakastikkeen joukkoon. Ohenna kastiketta tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele annokset hienonnetulla ruohosipulilla.
Määrä Ainesosa hienonnettua ruohosipulia
Ravintosisältö
579
Energiaa kcal
2425
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
73,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
579
Energiaa kcal
2425
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
73,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kapriksia, 0.5 tl chilihiutaleita, hienonnettua ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























