Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tropiikin suklaakakku

Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta

Ainekset

150 g
tummaa suklaata
150 g
margariinia
5 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta

vuokaan

margariinia
korppujauhoja

täyte

1 dl
omena- tai aprikoosihilloa
140 g
(1 prk 227/140 g) ananasta
100 g
(1/2 prk 425/225 g) mangoa (säilyke)

kuorrutus

150 g
tummaa suklaata
1 dl
kuohukermaa
1 rkl
margariinia

pinnalle

ananaskirsikoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Sulata kattilassa rasva ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.
1

Sulata kattilassa rasva ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.

150 g
margariinia
150 g
tummaa suklaata
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun siitä tehty kuvio pysyy hetken pinnalla.
2

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun siitä tehty kuvio pysyy hetken pinnalla.

5 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos.
3

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos.

2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan (24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa jäähtyneenä.
4

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan (24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa jäähtyneenä.

korppujauhoja
margariinia
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä väliin hillo. Peitä kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
5

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Valuta säilykehedelmät ja hienonna ne veitsellä. Sekoita hedelmät hilloon. Levitä kakun väliin hillo. Peitä kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

1 dl
omena- tai aprikoosihilloa
140 g
(1 prk 227/140 g) ananasta
100 g
(1/2 prk 425/225 g) mangoa (säilyke)
Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna hieman jäähtyä ja kuorruta kakku. Koristele ananaskirsikoilla.
6

Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna hieman jäähtyä ja kuorruta kakku. Koristele ananaskirsikoilla.

150 g
tummaa suklaata
1 rkl
margariinia
1 dl
kuohukermaa
ananaskirsikoita
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.3.2012
Muokattu: 16.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

5048

21126

294,0 g

140,0 g

515,0 g

401,0 g

32,0 g

74,0 g

5,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

margariinia,

korppujauhoja,

ananaskirsikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli