Tropiikin suklaakakku

Nappaa talteen!
| 150 g | tummaa suklaata |
| 150 g | margariinia |
| 5 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| Vuokaan | |
|---|---|
| margariinia | |
| korppujauhoja | |
| Täyte | |
| 1 dl | omena- tai aprikoosihilloa |
| 140 g | (1 prk 227/140 g) ananasta |
| 100 g | (1/2 prk 425/225 g) mangoa (säilyke) |
| Kuorrutus | |
| 150 g | tummaa suklaata |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | margariinia |
| Pinnalle | |
| ananaskirsikoita | |
- 1.
Sulata kattilassa rasva ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.
- 2.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun siitä tehty kuvio pysyy hetken pinnalla.
- 3.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos.
- 4.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan (24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa jäähtyneenä.
- 5.
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Valuta säilykehedelmät ja hienonna ne veitsellä. Sekoita hedelmät hilloon. Levitä kakun väliin hillo. Peitä kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- 6.
Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna hieman jäähtyä ja kuorruta kakku. Koristele ananaskirsikoilla.
Tropiikin suklaakakku
arvosana5/5
Ainekset (1 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | tummaa suklaata |
| 150 g | margariinia |
| 5 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
Vuokaan | |
| margariinia | |
| korppujauhoja | |
Täyte | |
| 1 dl | omena- tai aprikoosihilloa |
| 140 g | (1 prk 227/140 g) ananasta |
| 100 g | (1/2 prk 425/225 g) mangoa (säilyke) |
Kuorrutus | |
| 150 g | tummaa suklaata |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | margariinia |
Pinnalle | |
| ananaskirsikoita | |
Valmistus (Uuni 175°C)
1Sulata kattilassa rasva ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 150 g margariinia 150 g tummaa suklaata
2Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun siitä tehty kuvio pysyy hetken pinnalla.
Määrä Ainesosa 5 kpl kananmunaa 2 dl sokeria
3Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos.
Määrä Ainesosa 2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta
4Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan (24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa jäähtyneenä.
Määrä Ainesosa korppujauhoja margariinia
5Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Valuta säilykehedelmät ja hienonna ne veitsellä. Sekoita hedelmät hilloon. Levitä kakun väliin hillo. Peitä kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Määrä Ainesosa 1 dl omena- tai aprikoosihilloa 140 g (1 prk 227/140 g) ananasta 100 g (1/2 prk 425/225 g) mangoa (säilyke)
6Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna hieman jäähtyä ja kuorruta kakku. Koristele ananaskirsikoilla.
Määrä Ainesosa 150 g tummaa suklaata 1 rkl margariinia 1 dl kuohukermaa ananaskirsikoita
Ravintosisältö
5048
Energiaa kcal
21126
Energiaa kj
294,0 g
Rasvaa
140,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
515,0 g
Hiilihydraatteja
401,0 g
Sokereita
32,0 g
Kuituja
74,0 g
Proteiinia
5,7 g
Suolaa
5048
Energiaa kcal
21126
Energiaa kj
294,0 g
Rasvaa
140,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
515,0 g
Hiilihydraatteja
401,0 g
Sokereita
32,0 g
Kuituja
74,0 g
Proteiinia
5,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: margariinia, korppujauhoja, ananaskirsikoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli


































