Tsatsiki

arvosana4/5

(12)arviota
4 Annosta

15 min (josta 5 min aktiivista)

Kreikkalainen tsatsiki eli kurkku-jogurttikastike sopii dipiksi, levitteeksi ja salaatinkastikkeeksi. Kokeile tsatsikia myös kala- ja kanaruokien lisukkeena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kplkurkkua
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 tlsuolaa
2 dlturkkilaista jogurttia
1 rklsitruunamehua
1 tljuoksevaa hunajaa
1 tlkuivattua minttua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
2 rkltilliä hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Pese ja raasta kurkku. Laita raaste siivilään. Raasta kuoritut valkosipulinkynnet ja sekoita se kurkkuraasteeseen. Mausta raaste suolalla ja anna valua 10 minuuttia kevyen painon alla. Painele lopuksi vielä ylimääräistä nestettä pois esimerkiksi kauhalla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkurkkua
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Sekoita kurkkuraaste jogurttiin. Lisää sitruunamehu, hunaja, minttu ja pippuri. Hienonna tilli ja sekoita se mausteiden kanssa tsatsikiin.

    MääräAinesosa
    2 dlturkkilaista jogurttia
    1 rklsitruunamehua
    1 tljuoksevaa hunajaa
    1 tlkuivattua minttua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    2 rkltilliä hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kuivattua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä