Tsatsiki - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tsatsiki

Tsatsiki ohje
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Ruokavalio
Tsatsiki on kurkusta ja turkkilaisesta jogurtista valmistettava kreikkalainen ruoka, joka sopii kasvisruokien, kalan tai lihan lisukkeeksi. Tämä tsatsiki ohje saa makua mintusta.
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 kpl
Kurkkua
1/2 tl
Suolaa
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
400 g
Turkkilaista jogurttia
2 tl
Sitruunamehua
Reilu ripaus rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua minttua

Näin teet

1

Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi. Siirrä kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suola. Valuta 15–30 minuuttia ja paina kurkusta lusikan avulla lopuksi ylimääräinen neste pois.

1/2 kpl
Kurkkua
1/2 tl
Suolaa
2

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, valkosipulisilppu ja turkkilainen jogurtti. Mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja mintulla.

1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
400 g
Turkkilaista jogurttia
1 tl
Kuivattua minttua
2 tl
Sitruunamehua
Reilu ripaus rouhittua mustapippuria
3

Anna tsatsikin vetäytyä mielellään muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa tsatsiki kasvisruokien, kalan tai lihan lisäkkeenä.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 28.6.2019