Tsatsiki | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tsatsiki ohje

Tsatsiki

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tsatsiki on kurkusta ja turkkilaisesta jogurtista valmistettava kreikkalainen ruoka, joka sopii kasvisruokien, kalan tai lihan lisukkeeksi. Tämä tsatsiki ohje saa makua mintusta.

Ainekset

1/2 kpl
Kurkkua
1/2 tl
Suolaa
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
400 g
Turkkilaista jogurttia
2 tl
Sitruunamehua
Reilu ripaus rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua minttua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kurkku ja raasta se karkeaksi. Siirrä kurkkuraaste siivilään ja ripottele päälle suola. Valuta 15–30 minuuttia ja paina kurkusta lusikan avulla lopuksi ylimääräinen neste pois.

1/2 kpl
Kurkkua
1/2 tl
Suolaa
2

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa kurkkuraaste, valkosipulisilppu ja turkkilainen jogurtti. Mausta sitruunanmehulla, pippurilla ja mintulla.

1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
400 g
Turkkilaista jogurttia
1 tl
Kuivattua minttua
2 tl
Sitruunamehua
Reilu ripaus rouhittua mustapippuria
3

Anna tsatsikin vetäytyä mielellään muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa tsatsiki kasvisruokien, kalan tai lihan lisäkkeenä.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.