Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tsatsiki

Tsatsiki

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kreikkalainen kurkku-jogurttikastike eli tsatsiki sopii dipiksi, levitteeksi ja salaatinkastikkeeksi. Kokeile valkosipulista kurkkutsatsikia myös kala- ja kanaruokien lisukkeena.

Ainekset

1/2 kpl
kurkkua
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 tl
suolaa
2 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
juoksevaa hunajaa
1 tl
kuivattua minttua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Pese ja raasta kurkku. Laita raaste siivilään. Raasta kuoritut valkosipulinkynnet ja sekoita se kurkkuraasteeseen. Mausta raaste suolalla ja anna valua 10 minuuttia kevyen painon alla. Painele lopuksi vielä ylimääräistä nestettä pois esimerkiksi kauhalla.

1/2 kpl
kurkkua
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 tl
suolaa
2

Sekoita kurkkuraaste jogurttiin. Lisää sitruunamehu, hunaja, minttu ja pippuri. Hienonna tilli ja sekoita se mausteiden kanssa tsatsikiin.

2 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
juoksevaa hunajaa
1 tl
kuivattua minttua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
tilliä hienonnettuna
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 22.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

73

306

5,0 g

3,3 g

4,5 g

4,0 g

0,3 g

2,3 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl sitruunamehua,

1 tl kuivattua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli