Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tulinen kaali-jauhelihapata

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Jalapeno antaa potkua tuhtiin jauheliha-kaalipataan.

Ainekset

1 kg
Keräkaalia
1 kpl
Iso sipuli
2 rkl
Öljyä
1 dl
Puuroriisiä
5 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
400 g
Jauhelihaa
2 rkl
Tomaattisosetta
1 - 2 rkl
Viipaloitua jalopenoa
1 rkl
Siirappia
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa

Lisäksi

Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista kaalia ja sipulia öljyssä pannulla kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Laita riisi kiehumaan lihaliemeen isoon pataan tai kattilaan. Lisää päälle kaali.

2

Ruskista jauheliha ja lisää tomaattisose, hienonnetut jalapenot, siirappi ja mausteet. Lisää seos pataan ja anna hautua noin 30 minuuttia välillä sekoittaen kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä. Koristele persiljalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2016
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

303

1269

16,8 g

5,5 g

20,3 g

9,7 g

4,0 g

15,7 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

2 rkl Tomaattisosetta,

1 - 2 rkl Viipaloitua jalopenoa,

1 tl Rouhittua mustapippuria,

1 tl Suolaa,

Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli