Tulinen kaali-jauhelihapata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tulinen kaali jauheliha pata

Tulinen kaali-jauhelihapata

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Jalapeno antaa potkua tuhtiin jauheliha-kaalipataan.

Ainekset

1 kg
Keräkaalia
1 kpl
Iso sipuli
2 rkl
Öljyä
1 dl
Puuroriisiä
5 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
400 g
Jauhelihaa
2 rkl
Tomaattisosetta
1 - 2 rkl
Viipaloitua jalopenoa
1 rkl
Siirappia
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa

lisäksi

Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista kaalia ja sipulia öljyssä pannulla kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Laita riisi kiehumaan lihaliemeen isoon pataan tai kattilaan. Lisää päälle kaali.

2

Ruskista jauheliha ja lisää tomaattisose, hienonnetut jalapenot, siirappi ja mausteet. Lisää seos pataan ja anna hautua noin 30 minuuttia välillä sekoittaen kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä. Koristele persiljalla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2016
Muokattu: 17.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1269

303

16,8 g

5,5 g

20,3 g

9,7 g

4,0 g

15,7 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

2 rkl Tomaattisosetta,

1 - 2 rkl Viipaloitua jalopenoa,

1 tl Rouhittua mustapippuria,

1 tl Suolaa,

Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli