Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista kaalia ja sipulia öljyssä pannulla kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Laita riisi kiehumaan lihaliemeen isoon pataan tai kattilaan. Lisää päälle kaali.
Ruskista jauheliha ja lisää tomaattisose, hienonnetut jalapenot, siirappi ja mausteet. Lisää seos pataan ja anna hautua noin 30 minuuttia välillä sekoittaen kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä. Koristele persiljalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
303
1269
16,8 g
5,5 g
20,3 g
9,7 g
4,0 g
15,7 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä,
2 rkl Tomaattisosetta,
1 - 2 rkl Viipaloitua jalopenoa,
1 tl Rouhittua mustapippuria,
1 tl Suolaa,
Hienonnettua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli