Tulinen kaali-jauhelihapata
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tulinen kaali-jauhelihapata saa pientä potkua jalapenosta. Lempeästi haudutettava ja ihanan lämmittävä pataruoka sopii täydellisesti pimeneviin syysiltoihin
| 1 kg | keräkaalia |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | puuroriisiä |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 2 rkl | jalapenoa viipaloituna |
| 1 rkl | siirappia |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
- 1.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna jalapeno.
- 2.
Paista kaalia ja sipulia öljyssä pannulla kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä.
- 3.
Kiehauta vesi ja liemikuutio isossa kattilassa tai padassa. Lisää kiehuvaan liemeen riisi ja kaaliseos.
- 4.
Ruskista jauheliha ja lisää tomaattisose, hienonnetut jalapenot, siirappi ja mausteet.
- 5.
Lisää jauhelihaseos pataan ja anna hautua noin 30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä. Koristele hienonnetulla persiljalla.
Tulinen kaali-jauhelihapata
Tulinen kaali-jauhelihapata saa pientä potkua jalapenosta. Lempeästi haudutettava ja ihanan lämmittävä pataruoka sopii täydellisesti pimeneviin syysiltoihin
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | keräkaalia |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 dl | puuroriisiä |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 2 rkl | jalapenoa viipaloituna |
| 1 rkl | siirappia |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
Valmistus
- 1
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna jalapeno.
Määrä Ainesosa 1 kg keräkaalia 1 kpl sipuli 2 rkl jalapenoa viipaloituna - 2
Paista kaalia ja sipulia öljyssä pannulla kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 3
Kiehauta vesi ja liemikuutio isossa kattilassa tai padassa. Lisää kiehuvaan liemeen riisi ja kaaliseos.
Määrä Ainesosa 5 dl vettä 1 kpl lihaliemikuutio 1 dl puuroriisiä - 4
Ruskista jauheliha ja lisää tomaattisose, hienonnetut jalapenot, siirappi ja mausteet.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 2 rkl tomaattisosetta 1 rkl siirappia 1 tl suolaa 1 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Lisää jauhelihaseos pataan ja anna hautua noin 30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä. Koristele hienonnetulla persiljalla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukku persiljaa
Ravintosisältö
303
Energiaa kcal
1268
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,8 g
Hiilihydraatteja
9,7 g
Sokereita
4,2 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
303
Energiaa kcal
1268
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,8 g
Hiilihydraatteja
9,7 g
Sokereita
4,2 g
Kuituja
15,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 2 rkl Tomaattisosetta, 2 rkl jalapenoa viipaloituna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























