Tulinen kaali-jauhelihapata

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Tulinen kaali-jauhelihapata saa pientä potkua jalapenosta. Lempeästi haudutettava ja ihanan lämmittävä pataruoka sopii täydellisesti pimeneviin syysiltoihin

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkeräkaalia
1 kplsipuli
2 rklrypsiöljyä
1 dlpuuroriisiä
5 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
400 gjauhelihaa
2 rkltomaattisosetta
2 rkljalapenoa viipaloituna
1 rklsiirappia
1 tlmustapippuria rouhittuna
1 tlsuolaa

Lisäksi

1/2 kplruukku persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna jalapeno.

    MääräAinesosa
    1 kgkeräkaalia
    1 kplsipuli
    2 rkljalapenoa viipaloituna
  2. 2

    Paista kaalia ja sipulia öljyssä pannulla kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Kiehauta vesi ja liemikuutio isossa kattilassa tai padassa. Lisää kiehuvaan liemeen riisi ja kaaliseos.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    1 kpllihaliemikuutio
    1 dlpuuroriisiä
  4. 4

    Ruskista jauheliha ja lisää tomaattisose, hienonnetut jalapenot, siirappi ja mausteet.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    2 rkltomaattisosetta
    1 rklsiirappia
    1 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Lisää jauhelihaseos pataan ja anna hautua noin 30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä. Koristele hienonnetulla persiljalla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 2 rkl Tomaattisosetta, 2 rkl jalapenoa viipaloituna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä