Tuliset munat espanjalaisittain

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 rkloliiviöljyä
1 kplsipuli
2 - 4 kplvalkosipulin kynttä
1 kplpaprika
1 kpltuore maustepaprika tai 0,5 tl chiliä
400 gtomaattimurskaa
sokeria ja basilikaa
4 kplmunaa
4 - 8 kplvalkosipulisalamia
persiljasilppua
paahdettua leipää lisäksi

Valmistus

  1. 1

    Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista maustepaprikasta ja paprikasta kannat ja siemenet. Silppua mallot.Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja hauduta siinä sipulisilppu kullanruskeaksi. Lisää paprikat ja kypsennä nekin miedolla lämmöllä sekoitellen. Lisää tomaattimurske ja nosta hiukan levyn lämpöä. Keitä, kunnes liemi haihtuu. Mausta seos sokerilla ja basilikalla.Kaiva seokseen neljä kuoppaa ja riko niihin munat kuoristaan. Työnnä seokseen salamiviipaleet ja peitä ruoka kannella. Hauduta, kunnes munat hyytyvät.Koristele ja tarjoa lisänä rapeaa paahtoleipää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä