Uunitomaatit

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Tomaatit valmistuvat nopeasti uunissa ja saavat makua parmesaanijuustosta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplisoa tomaattia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1 kplviipale vaaleaa, hieman kuivahtanutta leipää
3 rkltuoretta hienonnettua persiljaa
1 tlkuivattua timjamia, rosmariinia, basilikaa
20 g(2 rkl) parmesaaniraastetta
2 rkloliiviöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Halkaise tomaatit ja nosta uunivuokaan leikkauspinnat ylöspäin. Ripottele pinnalle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

    MääräAinesosa
    4 kplisoa tomaattia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Jauha pienessä tehosekoittimessa leipäviipale, yrtit ja juustoraaste. Ripottele seos tomaattien pinnalle. Pirskottele päälle tasaisesti öljy.

    MääräAinesosa
    1 kplviipale vaaleaa, hieman kuivahtanutta leipää
    3 rkltuoretta hienonnettua persiljaa
    1 tlkuivattua timjamia, rosmariinia, basilikaa
    20 g(2 rkl) parmesaaniraastetta
    2 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Kypsennä tomaatit 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.Lämpötila: 200 astetta 30 min

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä