Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunitomaatit

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Tomaatit valmistuvat nopeasti uunissa ja saavat makua parmesaanijuustosta.

Ainekset

4 kpl
Isoa tomaattia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Viipale vaaleaa, hieman kuivahtanutta leipää
3 rkl
Tuoretta hienonnettua persiljaa
1 tl
Kuivattua timjamia, rosmariinia, basilikaa
20 g
(2 rkl) Parmesaaniraastetta
2 rkl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise tomaatit ja nosta uunivuokaan leikkauspinnat ylöspäin. Ripottele pinnalle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

4 kpl
Isoa tomaattia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
2

Jauha pienessä tehosekoittimessa leipäviipale, yrtit ja juustoraaste. Ripottele seos tomaattien pinnalle. Pirskottele päälle tasaisesti öljy.

1 kpl
Viipale vaaleaa, hieman kuivahtanutta leipää
3 rkl
Tuoretta hienonnettua persiljaa
1 tl
Kuivattua timjamia, rosmariinia, basilikaa
20 g
(2 rkl) Parmesaaniraastetta
2 rkl
Oliiviöljyä
3

Kypsennä tomaatit 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.Lämpötila: 200 astetta 30 min

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 14.5.2010
|
Muokattu: 27.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

111

464

9,0 g

2,0 g

4,8 g

2,5 g

1,3 g

2,3 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli