Välimeren porsaanfilee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Välimeren porsaanfilee

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

800 g
Porsaan sisäfileetä
1 tl
Pihvimaustetta
1 tl
Suolaa

yrtti-siemenseos

1 dl
Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa
3 rkl
Parmesaaniraastetta
2 rkl
Auringonkukansiemeniä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Oliiviöjyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paahda fileeseen kuumassa grillissä kaunis pinta. Vähennä lämpöä ja työnnä fileen paksuimpaan kohtaan paistomittari. Nosta filee kypsymään esim. yläritilälle. Anna kypsyä, kunnes sisälämpötila näyttää 68–70 astetta.

Ripottele mausteet uunivuokaan ja kääntele filee mausteseoksessa. Peitä vuoka foliolla. Vetäytymisen aikana sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen. Jauha yrtti-siemenseoksen ainekset teholeikkurissa. Leikkaa filee tarjolle ja ripottele päälle yrtti-siemenseosta.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2014

481

36,3 g

10,5 g

0,3 g

0,3 g

0,3 g

39,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Pihvimaustetta,

1 tl Suolaa,

3 rkl Parmesaaniraastetta,

Valkosipulinkynsi,

Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli