Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimeren porsaanfilee

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

800 g
Porsaan sisäfileetä
1 tl
Pihvimaustetta
1 tl
Suolaa

Yrtti-siemenseos

1 dl
Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa
3 rkl
Parmesaaniraastetta
2 rkl
Auringonkukansiemeniä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Oliiviöjyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Ruskista fileen pinta öljytilkassa kuumalla paistinpannulla. Työnnä fileen paksuimpaan kohtaan paistomittari. Siirrä filee uunivuokaan ja laita uunin alatasolle. Anna kypsyä, kunnes sisälämpötila näyttää 68–70 astetta.

Ripottele mausteet uunivuokaan ja kääntele filee mausteseoksessa. Peitä vuoka foliolla. Vetäytymisen aikana sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen. Jauha yrtti-siemenseoksen ainekset teholeikkurissa. Leikkaa filee tarjolle ja ripottele päälle yrtti-siemenseosta.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

481

2014

36,3 g

10,5 g

0,3 g

0,3 g

0,3 g

39,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Pihvimaustetta,

1 tl Suolaa,

3 rkl Parmesaaniraastetta,

Valkosipulinkynsi,

Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli