Valkosipulimarinoidut oliivit

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Marinoi oliivit maukkaiksi valkosipulilla, sitruunalla ja yrteillä. Tarjoa marinoidut oliivit naposteltavina pikkutapaksina esimerkiksi patongin kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gvihreitä kivettömiä oliiveja
3 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsitruuna
1 tlprovencen yrttiseosta
1 tlsormisuolaa
1 1/2 dloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese ja viipaloi sitruuna. Valuta oliivit.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsitruuna
    200 gvihreitä kivettömiä oliiveja
  2. 2

    Pane oliivit, valkosipuli, sitruunaviipaleet ja mausteet lasipurkkiin. Kaada päälle öljyä niin, että ainekset peittyvät. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    1 tlsormisuolaa
    1 tlprovencen yrttiseosta
    1 1/2 dloliiviöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025