Suikaloi kaali. Laita suolalla maustettu vesi (1 tl suolaa/1 l vettä) kiehumaan.
Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat kulhoon. Murskaa kevyesti haarukalla. Hienonna chili ja kuorittu valkosipuli. Pese ja raasta limen kuori. Sekoita kuoriraaste ja limen mehu sekä chili ja valkosipuli avokadon joukkoon.
Laita kaalisuikaleet kiehuvaan veteen. Keitä 1–2 minuuttia. Valuta keitinvesi pois.
Hienonna korianteri. Sekoita avokado-seos kaalin joukkoon. Lisää korianteri ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
85
357
4,2 g
0,6 g
6,6 g
6,6 g
4,8 g
2,6 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Punainen chili,
Valkosipulinkynsi,
1 dl Parmesaanijuustoraastetta,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli