Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Varhaiskaalia avokadopastan tapaan

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Kun suositun avokadopastan reseptissä vaihtaa spagetin varhaiskaaliin, syntyy nopea ja täyteläinen grilliruokien lisuke.

Ainekset

1 kpl
(noin 1 kg) varhaiskaali
1 kpl
Avokadoa
1 kpl
Punainen chili
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Lime
1 kpl
Ruukku korianteria
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Suikaloi kaali. Laita suolalla maustettu vesi (1 tl suolaa/1 l vettä) kiehumaan.

1 kpl
(noin 1 kg) varhaiskaali
1/2 tl
Suolaa
2

Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmälihat kulhoon. Murskaa kevyesti haarukalla. Hienonna chili ja kuorittu valkosipuli. Pese ja raasta limen kuori. Sekoita kuoriraaste ja limen mehu sekä chili ja valkosipuli avokadon joukkoon.

1 kpl
Avokadoa
1 kpl
Punainen chili
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Lime
3

Laita kaalisuikaleet kiehuvaan veteen. Keitä 1–2 minuuttia. Valuta keitinvesi pois.

1 kpl
(noin 1 kg) varhaiskaali
4

Hienonna korianteri. Sekoita avokado-seos kaalin joukkoon. Lisää korianteri ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 kpl
Ruukku korianteria
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

85

357

4,2 g

0,6 g

6,6 g

6,6 g

4,8 g

2,6 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Punainen chili,

Valkosipulinkynsi,

1 dl Parmesaanijuustoraastetta,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli