Vauhdikas lihapullalasagne

Arvostele resepti
5 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Kokoa hurjan helppo lasagne kerrostamalla pastalevyjen väliin valmista tomaattikastiketta, ranskankermaa ja lihapullia.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 pkt) pieniä lihapullia
125 g(1 pkt, 210/125 g) mozzarellajuustoa
100 gkirsikkatomaatteja
150 g(1 ps) juustoraastetta
300 g(2 prk) ranskankermaa
800 g(2 prk) basilika-tomaattikastiketta
250 g(1/2 pkt) lasagnelevyjä
1 kplruukku basilikaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puolita lihapullat. Viipaloi mozzarella. Huuhtele kirsikkatomaatit. Ota ½ dl juustoraastetta erikseen kuorrutusta varten. Yhdistä loppu juustoraaste ja ranskankerma.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) pieniä lihapullia
    125 g(1 pkt, 210/125 g) mozzarellajuustoa
    100 gkirsikkatomaatteja
    150 g(1 ps) juustoraastetta
    300 g(2 prk) ranskankermaa
  2. 2

    Kokoa lasagne uunivuokaan. Levitä alimmaksi kerros tomaattikastiketta ja sitten ranskankermaseosta nokareina. Laita päälle kerros lasagnelevyjä ja lihapullia. Tee näin vielä 2–3 kerrosta. Lusikoi päällimmäiseksi ranskankermaa. Laita pinnalle loput juustoraasteesta, muutama lihapulla, mozzarellaviipaleet ja tomaatit.

    MääräAinesosa
    800 g(2 prk) basilika-tomaattikastiketta
    300 g(2 prk) ranskankermaa
    250 g(1/2 pkt) lasagnelevyjä
  3. 3

    Paista lasagnea uunissa noin 40 minuuttia. Anna lasagnen tasaantua folion alla 5–10 minuuttia. Viimeistele basilikalla. Tarjoa salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku basilikaa

Vinkki: Hyödynnä jämäkasvikset lasagnessa. Kuutioi esimerkiksi porkkanaa, kesäkurpitsaa ja paprikaa ja paista kuutioita hetki öljyssä pannulla. Jaa kasvikset lasagnekerrosten väliin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.1.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä