Säädä uuni 175 asteeseen. Puolita lihapullat. Viipaloi mozzarella. Huuhtele kirsikkatomaatit. Ota ½ dl juustoraastetta erikseen kuorrutusta varten. Yhdistä loppu juustoraaste ja ranskankerma.
Kokoa lasagne uunivuokaan. Levitä alimmaksi kerros tomaattikastiketta ja sitten ranskankermaa nokareina. Laita päälle kerros lasagnelevyjä ja lihapullia. Tee näin vielä 2–3 kerrosta. Lusikoi päällimmäiseksi ranskankermaa. Laita pinnalle loput juustoraasteesta, muutama lihapulla, mozzarellaviipaleet ja tomaatit.
Paista lasagnea uunissa noin 40 minuuttia. Anna lasagnen tasaantua folion alla 5–10 minuuttia. Viimeistele basilikalla. Tarjoa salaatin kanssa.
VINKKI: Hyödynnä jämäkasvikset lasagnessa. Kuutioi esimerkiksi porkkanaa, kesäkurpitsaa ja paprikaa ja paista kuutioita hetki öljyssä pannulla. Jaa kasvikset lasagnekerrosten väliin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
678
2836
53,2 g
22,2 g
19,6 g
11,6 g
4,2 g
27,0 g
3,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
9 kpl lasagnelevyjä,
ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli