Vauhdikas lihapullalasagne
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokoa hurjan helppo lasagne kerrostamalla pastalevyjen väliin valmista tomaattikastiketta, ranskankermaa ja lihapullia.
| 300 g | (1 pkt) pieniä lihapullia |
| 125 g | (1 pkt, 210/125 g) mozzarellajuustoa |
| 100 g | kirsikkatomaatteja |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 300 g | (2 prk) ranskankermaa |
| 800 g | (2 prk) basilika-tomaattikastiketta |
| 250 g | (1/2 pkt) lasagnelevyjä |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puolita lihapullat. Viipaloi mozzarella. Huuhtele kirsikkatomaatit. Ota ½ dl juustoraastetta erikseen kuorrutusta varten. Yhdistä loppu juustoraaste ja ranskankerma.
- 2.
Kokoa lasagne uunivuokaan. Levitä alimmaksi kerros tomaattikastiketta ja sitten ranskankermaseosta nokareina. Laita päälle kerros lasagnelevyjä ja lihapullia. Tee näin vielä 2–3 kerrosta. Lusikoi päällimmäiseksi ranskankermaa. Laita pinnalle loput juustoraasteesta, muutama lihapulla, mozzarellaviipaleet ja tomaatit.
- 3.
Paista lasagnea uunissa noin 40 minuuttia. Anna lasagnen tasaantua folion alla 5–10 minuuttia. Viimeistele basilikalla. Tarjoa salaatin kanssa.
Vauhdikas lihapullalasagne
Kokoa hurjan helppo lasagne kerrostamalla pastalevyjen väliin valmista tomaattikastiketta, ranskankermaa ja lihapullia.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) pieniä lihapullia |
| 125 g | (1 pkt, 210/125 g) mozzarellajuustoa |
| 100 g | kirsikkatomaatteja |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 300 g | (2 prk) ranskankermaa |
| 800 g | (2 prk) basilika-tomaattikastiketta |
| 250 g | (1/2 pkt) lasagnelevyjä |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Puolita lihapullat. Viipaloi mozzarella. Huuhtele kirsikkatomaatit. Ota ½ dl juustoraastetta erikseen kuorrutusta varten. Yhdistä loppu juustoraaste ja ranskankerma.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) pieniä lihapullia 125 g (1 pkt, 210/125 g) mozzarellajuustoa 100 g kirsikkatomaatteja 150 g (1 ps) juustoraastetta 300 g (2 prk) ranskankermaa - 2
Kokoa lasagne uunivuokaan. Levitä alimmaksi kerros tomaattikastiketta ja sitten ranskankermaseosta nokareina. Laita päälle kerros lasagnelevyjä ja lihapullia. Tee näin vielä 2–3 kerrosta. Lusikoi päällimmäiseksi ranskankermaa. Laita pinnalle loput juustoraasteesta, muutama lihapulla, mozzarellaviipaleet ja tomaatit.
Määrä Ainesosa 800 g (2 prk) basilika-tomaattikastiketta 300 g (2 prk) ranskankermaa 250 g (1/2 pkt) lasagnelevyjä - 3
Paista lasagnea uunissa noin 40 minuuttia. Anna lasagnen tasaantua folion alla 5–10 minuuttia. Viimeistele basilikalla. Tarjoa salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku basilikaa
Vinkki: Hyödynnä jämäkasvikset lasagnessa. Kuutioi esimerkiksi porkkanaa, kesäkurpitsaa ja paprikaa ja paista kuutioita hetki öljyssä pannulla. Jaa kasvikset lasagnekerrosten väliin.
Ravintosisältö
779
Energiaa kcal
3260
Energiaa kj
49,0 g
Rasvaa
20,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,8 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
779
Energiaa kcal
3260
Energiaa kj
49,0 g
Rasvaa
20,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,8 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























