Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vauhdikas vegehernekeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ikiklassikko hernekeitto taipuu mausteilla ja tofulla tuunattuna vegaaniseksi hernekeitoksi.

Ainekset

300 g
Kylmäsavutofua
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Mustapippuria rouhittuna
2 kpl
(à 435 g) kasvishernekeittoa
2 1/2 dl
Kauravalmistetta ("kermaa")
2 dl
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa tofu ½ cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.

300 g
Kylmäsavutofua
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2

Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota valkosipulia, paprikajauhetta ja mustapippuria 2 minuuttia.

2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Mustapippuria rouhittuna
3

Lisää kuutioitu tofu ja sekoita. Ota pannu pois liedeltä ja jätä tofu maustumaan.

4

Tyhjennä kasvishernekeittopurkit kattilaan. Lisää kauravalmiste ja vesi, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen.

2 kpl
(à 435 g) kasvishernekeittoa
2 1/2 dl
Kauravalmistetta ("kermaa")
2 dl
Vettä
5

Lisää puolet tofuseoksesta kuuman keiton joukkoon. Jaa keitto lautasille ja ripottele pinnalle loput tofukuutiot.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 17.1.2018
|
Muokattu: 8.1.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

216

904

11,3 g

1,8 g

13,3 g

3,5 g

7,0 g

12,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

300 g Kylmäsavutofua,

Valkosipulinkynttä,

1 tl Paprikajauhetta,

1 tl Mustapippuria rouhittuna,

2 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli