Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vegaaninen karjalanpaisti

Vegaaninen karjalanpaisti

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinneruoka karjalanpaisti taipuu mainiosti vegaaniseksi ja maistuu erehdyttävän paljon esikuvaltaan. Karjaton paisti haudutetaan liedellä ja kypsyy perinteistä paistia nopeammin valmiiksi mureista herneproteiinisista vegekuutioista. Maukas lopputulos nautitaan keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

300 g
(1 kpl) lanttua
200 g
(2-3 kpl) porkkanaa
2 kpl
sipulia
3 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
10 kpl
maustepippuria
3 kpl
laakerinlehteä
1/2 tl
suolaa
460 g
(2 pkt) vegekuutioita (Gold&Green)
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Halutessasi

lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa. Kuullota sipulia öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää juurekset ja kuullota muutama minuutti.

200 g
(2-3 kpl) porkkanaa
300 g
(1 kpl) lanttua
2 kpl
sipulia
3 rkl
rypsiöljyä
2

Lisää vesi, fondi, pippurit, laakerinlehdet ja suola. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.

6 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
10 kpl
maustepippuria
3 kpl
laakerinlehteä
1/2 tl
suolaa
3

Ruskista vegekuutioita öljyssä paistinpannulla 7–10 minuuttia. Mausta soijalla ja pippurilla. Lisää kuutiot pataan juuri ennen tarjoamista. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

460 g
(2 pkt) vegekuutioita (Gold&Green)
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
lehtipersiljaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.11.2022
Muokattu: 16.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

236

990

16,0 g

1,3 g

10,3 g

7,5 g

3,8 g

11,0 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl kasvisfondia,

3 kpl laakerinlehteä,

lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli