Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa. Kuullota sipulia öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää juurekset ja kuullota muutama minuutti.
Lisää vesi, fondi, pippurit, laakerinlehdet ja suola. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.
Ruskista vegekuutioita öljyssä paistinpannulla 7–10 minuuttia. Mausta soijalla ja pippurilla. Lisää kuutiot pataan juuri ennen tarjoamista. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
236
990
16,0 g
1,3 g
10,3 g
7,5 g
3,8 g
11,0 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl kasvisfondia,
3 kpl laakerinlehteä,
lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli