Vegaaninen karjalanpaisti

arvosana4/5

(22)arviota
4 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Vegaaninen karjalanpaisti eli karjaton paisti on perinteisen karjalanpaistin vegaaninen versio. Se valmistuu nopeasti ja maistuu hämmästyttävän paljon esikuvaltaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 glanttua
200 gporkkanaa
2 kplsipulia
3 rklrypsiöljyä
6 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
10 kplmaustepippuria
3 kpllaakerinlehteä
1 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
240 gkasviproteiinisuikaleita (gold & green mureat ja mehevät)

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa. Kuullota sipulia öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää juurekset ja kuullota muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    300 glanttua
    200 gporkkanaa
    2 kplsipulia
    3 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Lisää vesi, liemikuutio, pippurit, laakerinlehdet ja soija. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    6 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
    10 kplmaustepippuria
    3 kpllaakerinlehteä
    1 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
  3. 3

    Ruskista kasviproteiinisuikaleita paistinpannulla 5 minuuttia. Lisää suikaleet pataan juuri ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    240 gkasviproteiinisuikaleita (gold & green mureat ja mehevät)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
14.11.2022
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä