Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen karjalanpaisti

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinneruoka karjalanpaisti taipuu mainiosti vegaaniseksi ja maistuu erehdyttävän paljon esikuvaltaan. Karjaton paisti tehdään mureista herneproteiinikuutioista ja se hautuu liedellä valmiiksi perinteistä paistia nopeammin.

Ainekset

300 g
(1 kpl) lanttua
200 g
(2-3 kpl) porkkanaa
2 kpl
sipulia
3 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
10 kpl
maustepippuria
3 kpl
laakerinlehteä
1/2 tl
suolaa
480 g
(2 pkt) kasviproteiinisuikaleita (Gold&Green)
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Halutessasi

lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~19
72
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 14.2.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja kuutioi sipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa. Kuullota sipulia öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää juurekset ja kuullota muutama minuutti.

200 g
(2-3 kpl) porkkanaa
300 g
(1 kpl) lanttua
2 kpl
sipulia
3 rkl
rypsiöljyä
2

Lisää vesi, fondi, pippurit, laakerinlehdet ja suola. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 40 minuuttia.

6 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
10 kpl
maustepippuria
3 kpl
laakerinlehteä
1/2 tl
suolaa
3

Ruskista vegekuutioita öljyssä paistinpannulla 7–10 minuuttia. Mausta soijalla ja pippurilla. Lisää kuutiot pataan juuri ennen tarjoamista. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

480 g
(2 pkt) kasviproteiinisuikaleita (Gold&Green)
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
lehtipersiljaa
Miltä maistui?(18 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.11.2022
|
Muokattu: 24.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

241

1007

16,3 g

1,3 g

10,5 g

7,5 g

3,8 g

11,5 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl kasvisfondia,

3 kpl laakerinlehteä,

lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli