Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaniset hampurilaiset

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta
Kasvisburgereiden pumpulinpehmeiden sämpylöiden välissä on mehevät kikhernepihvit ja täyteläistä avokadotahnaa.

Ainekset

Vegaaniset hampurilaissämpylät

2 1/2 dl
kaurajuomaa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
1 rkl
sokeria
1/2 tl
suolaa
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
50 g
vegaanista margariinia (esim. Eleplant)
1/2 dl
kikhernepurkin lientä voiteluun (kikhernepihveistä)
3 tl
seesaminsiemeniä

Kikhernepihvit

460 g
(2 tlk) kikherneitä
1 kpl
sipuli
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
1 dl
auringonkukansiemeniä
1 tl
savupaprikajauhetta
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
oreganoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
vehnäjauhoja

Avokadotahna

1 kpl
avokado (syöntikypsä)
1 dl
majoneesia (vegaanista)
1 rkl
limenmehua
1 tl
srirachakastiketta
1/4 tl
suolaa

Lisäksi

salaattia, maustekurkkua, tomaattia ja punasipulia
(3 rkl vegaanista barbeque-grillikastiketta)

Paistamiseen

2 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen juomaan. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

2 1/2 dl
kaurajuomaa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
1 rkl
sokeria
1/2 tl
suolaa
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
50 g
vegaanista margariinia (esim. Eleplant)
2

Huuhtele ja valuta herneet (säästä liemi sämpylöiden voiteluun). Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää pihvien ainekset vehnäjauhoja lukuun ottamatta kulhoon. Soseuta karkeaksi massaksi sauvasekoittimella. Lisää lopuksi vehnäjauhot esimerkiksi lusikalla sekoittaen. Anna massan tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia.

460 g
(2 tlk) kikherneitä
1 kpl
sipuli
2 - 3 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
1 dl
auringonkukansiemeniä
1 tl
savupaprikajauhetta
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
oreganoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 rkl
vehnäjauhoja
3

Kumoa sämpylätaikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, muotoile pötköksi ja jaa 6 osaan. Pyörittele sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele sämpylät kikherneliemellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

1/2 dl
kikhernepurkin lientä voiteluun (kikhernepihveistä)
3 tl
seesaminsiemeniä
4

Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikalla. Murskaa avokado haarukalla karkeaksi soseeksi. Mukaan saa jäädä sattumia. Sekoita avokadotahnan ainekset keskenään.

1 kpl
avokado (syöntikypsä)
1 dl
majoneesia (vegaanista)
1 rkl
limenmehua
1 tl
srirachakastiketta
1/4 tl
suolaa
5

Muotoile pihvimassasta 6 noin sentin paksuista pihviä. Paista pannulla tai grilliparilalla öljyssä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele pihvit halutessasi barbequekastikkeella.

2 rkl
rypsiöljyä
(3 rkl vegaanista barbeque-grillikastiketta)
6

Halkaise sämpylät ja paahda leikkuupinnat rapeiksi grillissä tai pannulla. Sivele avokadotahnaa sämpylänpuolikkaisiin. Täytä sämpylät pihvillä, salaatilla, kurkku- ja tomaattiviipaleilla sekä punasipulirenkailla.

salaattia, maustekurkkua, tomaattia ja punasipulia

Vinkki: Kikherneliemi eli aquafaba antaa sämpylöihin kauniin värin ja kiillon. Kikherneliemen sijaan sämpylät voi voidella kaurajuomalla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 3.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

594

2489

39,0 g

6,0 g

46,8 g

6,7 g

5,3 g

11,2 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl kikhernepurkin lientä voiteluun (kikhernepihveistä),

460 g (2 tlk) kikherneitä,

salaattia, maustekurkkua, tomaattia ja punasipulia ,

(3 rkl vegaanista barbeque-grillikastiketta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli