Vegaaniset hampurilaiset
Ainekset
Vegaaniset hampurilaissämpylät
Kikhernepihvit
Avokadotahna
Lisäksi
Paistamiseen
Valmistus
Liuota hiiva kädenlämpöiseen juomaan. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
Huuhtele ja valuta herneet (säästä liemi sämpylöiden voiteluun). Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää pihvien ainekset vehnäjauhoja lukuun ottamatta kulhoon. Soseuta karkeaksi massaksi sauvasekoittimella. Lisää lopuksi vehnäjauhot esimerkiksi lusikalla sekoittaen. Anna massan tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia.
Kumoa sämpylätaikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, muotoile pötköksi ja jaa 6 osaan. Pyörittele sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele sämpylät kikherneliemellä ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikalla. Murskaa avokado haarukalla karkeaksi soseeksi. Mukaan saa jäädä sattumia. Sekoita avokadotahnan ainekset keskenään.
Muotoile pihvimassasta 6 noin sentin paksuista pihviä. Paista pannulla tai grilliparilalla öljyssä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele pihvit halutessasi barbequekastikkeella.
Halkaise sämpylät ja paahda leikkuupinnat rapeiksi grillissä tai pannulla. Sivele avokadotahnaa sämpylänpuolikkaisiin. Täytä sämpylät pihvillä, salaatilla, kurkku- ja tomaattiviipaleilla sekä punasipulirenkailla.
Vinkki: Kikherneliemi eli aquafaba antaa sämpylöihin kauniin värin ja kiillon. Kikherneliemen sijaan sämpylät voi voidella kaurajuomalla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
594
2489
39,0 g
6,0 g
46,8 g
6,7 g
5,3 g
11,2 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl kikhernepurkin lientä voiteluun (kikhernepihveistä),
460 g (2 tlk) kikherneitä,
salaattia, maustekurkkua, tomaattia ja punasipulia ,
(3 rkl vegaanista barbeque-grillikastiketta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli