Vihreät pavut ranskalaisittain

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Vihreistä pakastepavuista syntyy maukas ja monikäyttöinen lisuke helposti ja edullisesti. Sitruuna, valkosipuli ja yrtit maustavat vihreät pavut herkullisiksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
450 gvihreitä pakastepapuja
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
3 rklpersiljaa hienonnettuna
2 rklvoita
1 rklsitruunanmehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Höyrytä papuja pari minuuttia vähässä vedessä. Valuta.

    MääräAinesosa
    450 gvihreitä pakastepapuja
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli ja viipaloi valkosipulit. Hienonna persilja.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    3 rklpersiljaa hienonnettuna
  3. 3

    Kuumenna voi kattilassa, lisää sipulit ja persilja ja kuullota hetki. Kääntele sekaan pavut ja mausta sitruunamehulla, suolalla sekä pippurilla.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Sitruunanmehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä