Pese ja kuivaa yksi appelsiini ja raasta kuoren keltainen osa. Kuori ja lohko appelsiinit sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.
Kiehauta vesi kattilassa. Vispaa mannasuurimot veteen ja keitä 3 minuuttia. Sekoita välillä, ettei puuro pala pohjaan. Lisää appelsiinisose ja kuoriraaste ja suola. Kuumenna ja hauduta 5–8 minuuttia. Lisää hunaja.
Jäähdytä puuro jääkaappikylmäksi. Vispaa kylmä puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Tarjoa appelsiinilohkojen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
794
190
0,5 g
—
39,8 g
25,2 g
4,0 g
3,3 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä,
0,25 tl (¼ tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli