Vitamiinivispi | Puurot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vitamiinivispi

Vitamiinivispi

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Raikas vitamiini- ja kuitupitoinen appelsiinivispipuuro tuo auringon kaamokseen ja kesän talven keskelle.

Ainekset

4 kpl
Appelsiinia
5 dl
Vettä
1 1/2 dl
(täysjyvä)mannasuurimoita
3 - 5 rkl
Hunajaa
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

lisäksi

1 kpl
Appelsiini koristeluun

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuivaa yksi appelsiini ja raasta kuoren keltainen osa. Kuori ja lohko appelsiinit sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.

4 kpl
Appelsiinia
2

Kiehauta vesi kattilassa. Vispaa mannasuurimot veteen ja keitä 3 minuuttia. Sekoita välillä, ettei puuro pala pohjaan. Lisää appelsiinisose ja kuoriraaste ja suola. Kuumenna ja hauduta 5–8 minuuttia. Lisää hunaja.

5 dl
Vettä
1 1/2 dl
(täysjyvä)mannasuurimoita
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
3 - 5 rkl
Hunajaa
3

Jäähdytä puuro jääkaappikylmäksi. Vispaa kylmä puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

4

Tarjoa appelsiinilohkojen kanssa.

1 kpl
Appelsiini koristeluun
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
Muokattu: 10.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

794

190

0,5 g

39,8 g

25,2 g

4,0 g

3,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

0,25 tl (¼ tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli