Vitamiinivispi
Ainekset
Valmistus
Pese ja kuivaa yksi appelsiini ja raasta kuoren keltainen osa. Kuori ja lohko appelsiinit sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.
Kiehauta vesi kattilassa. Vispaa mannasuurimot veteen ja keitä 3 minuuttia. Sekoita välillä, ettei puuro pala pohjaan. Lisää appelsiinisose ja kuoriraaste ja suola. Kuumenna ja hauduta 5–8 minuuttia. Lisää hunaja.
Jäähdytä puuro jääkaappikylmäksi. Vispaa kylmä puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Tarjoa appelsiinilohkojen kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
190
794
0,5 g
—
39,8 g
25,2 g
4,0 g
3,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli