Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vitamiinivispi

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Raikas vitamiini- ja kuitupitoinen appelsiinivispipuuro tuo auringon kaamokseen ja kesän talven keskelle.

Ainekset

4 kpl
Appelsiinia
5 dl
Vettä
1 1/2 dl
(täysjyvä)mannasuurimoita
3 - 5 rkl
Hunajaa
1/4 tl
suolaa

Lisäksi

1 kpl
Appelsiini koristeluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuivaa yksi appelsiini ja raasta kuoren keltainen osa. Kuori ja lohko appelsiinit sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.

4 kpl
Appelsiinia
2

Kiehauta vesi kattilassa. Vispaa mannasuurimot veteen ja keitä 3 minuuttia. Sekoita välillä, ettei puuro pala pohjaan. Lisää appelsiinisose ja kuoriraaste ja suola. Kuumenna ja hauduta 5–8 minuuttia. Lisää hunaja.

5 dl
Vettä
1 1/2 dl
(täysjyvä)mannasuurimoita
1/4 tl
suolaa
3 - 5 rkl
Hunajaa
3

Jäähdytä puuro jääkaappikylmäksi. Vispaa kylmä puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

4

Tarjoa appelsiinilohkojen kanssa.

1 kpl
Appelsiini koristeluun
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2017
|
Muokattu: 22.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

190

794

0,5 g

39,8 g

25,2 g

4,0 g

3,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli