Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yhden astian kana-kauravuoka

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Helppo broilerivuoka valmistuu uunissa. Tällä reseptillä minimoit tiskin määrän. Vuoka sisältää fodmap-ruokavalioon sopivia vatsalle lempeitä raaka-aineita.

Ainekset

3 dl
kaura-ateriajyviä
370 g
yrtti-tomaattimurskaa (1 tlk)
4 dl
vettä
1 kpl
palsternakka
3 kpl
porkkanaa
200 g
(1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste)
1/2 tl
suolaa
1 rkl
provencale-yrttiseosta
450 - 600 g
broilerin paistileikkeitä (1 pkt)
200 g
mustapippurituorejuustoa (laktoositon) (1 rs)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3,5 litraa) ateriajyvät, tomaattimurska ja vesi.

3 dl
kaura-ateriajyviä
370 g
yrtti-tomaattimurskaa (1 tlk)
4 dl
vettä
2

Huuhtele, kuori ja leikkaa porkkanat sekä palsternakka pieniksi paloiksi. Lisää vuokaan. Sekoita joukkoon myös pavut, suola ja yrttiseos.

3 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakka
200 g
(1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste)
1/2 tl
suolaa
1 rkl
provencale-yrttiseosta
3

Paloittele paistileikkeet kolmeen osaan ja kääntele vuokaan. Lusikoi tuorejuusto nokareina pinnalle.

450 - 600 g
broilerin paistileikkeitä (1 pkt)
200 g
mustapippurituorejuustoa (laktoositon) (1 rs)
4

Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Sekoita ja anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia.

Vinkki: Kauran sijaan vuoassa toimii myös riisi. Paistileikkeet voit vaihtaa rinta- tai sisäfileisiin. Viimeistele halutessasi silputulla ruohosipulilla tai basilikalla.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 28.8.2019
|
Muokattu: 20.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

454

1899

17,5 g

7,7 g

37,8 g

9,0 g

6,0 g

32,3 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli