Sekoita uunivuossa (vetoisuus noin 3,5 litraa) ateriajyvät, tomaattimurska ja vesi.
Huuhtele, kuori ja leikkaa porkkanat sekä palsternakka pieniksi paloiksi. Lisää vuokaan. Sekoita joukkoon myös pavut, suola ja yrttiseos.
Paloittele paistileikkeet kolmeen osaan ja kääntele vuokaan. Lusikoi tuorejuusto nokareina pinnalle.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Sekoita ja anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia.
Vinkki: Kauran sijaan vuoassa toimii myös riisi. Paistileikkeet voit vaihtaa rinta- tai sisäfileisiin. Viimeistele halutessasi silputulla ruohosipulilla tai basilikalla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1986
474
22,7 g
9,8 g
37,5 g
8,7 g
5,7 g
27,0 g
1,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl provencale-yrttiseosta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli