Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3,5 litraa) ateriajyvät, tomaattimurska ja vesi.
Huuhtele, kuori ja leikkaa porkkanat sekä palsternakka pieniksi paloiksi. Lisää vuokaan. Sekoita joukkoon myös pavut, suola ja yrttiseos.
Paloittele paistileikkeet kolmeen osaan ja kääntele vuokaan. Lusikoi tuorejuusto nokareina pinnalle.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Sekoita ja anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia.
Vinkki: Kauran sijaan vuoassa toimii myös riisi. Paistileikkeet voit vaihtaa rinta- tai sisäfileisiin. Viimeistele halutessasi silputulla ruohosipulilla tai basilikalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
454
1899
17,5 g
7,7 g
37,8 g
9,0 g
6,0 g
32,3 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli