Yhden astian kana-kauravuoka | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhden astian kana-kauravuoka

Yhden astian kana-kauravuoka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Helppo broilerivuoka valmistuu uunissa. Tällä reseptillä minimoit tiskin määrän. Vuoka sisältää fodmap-ruokavalioon sopivia vatsalle lempeitä raaka-aineita.

Ainekset

3 dl
kaura-ateriajyviä
370 g
yrtti-tomaattimurskaa (1 tlk)
4 dl
vettä
1 kpl
palsternakka
3 kpl
porkkanaa
200 g
vihreitä papuja paloina (pakaste) (1 ps)
1/2 tl
suolaa
1 rkl
provencale-yrttiseosta
450 - 600 g
broilerin paistileikkeitä (1 pkt)
200 g
mustapippurituorejuustoa (laktoositon) (1 rs)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita uunivuossa (vetoisuus noin 3,5 litraa) ateriajyvät, tomaattimurska ja vesi.

3 dl
kaura-ateriajyviä
370 g
yrtti-tomaattimurskaa (1 tlk)
4 dl
vettä
2

Huuhtele, kuori ja leikkaa porkkanat sekä palsternakka pieniksi paloiksi. Lisää vuokaan. Sekoita joukkoon myös pavut, suola ja yrttiseos.

3 kpl
porkkanaa
1 kpl
palsternakka
200 g
vihreitä papuja paloina (pakaste) (1 ps)
1/2 tl
suolaa
1 rkl
provencale-yrttiseosta
3

Paloittele paistileikkeet kolmeen osaan ja kääntele vuokaan. Lusikoi tuorejuusto nokareina pinnalle.

450 - 600 g
broilerin paistileikkeitä (1 pkt)
200 g
mustapippurituorejuustoa (laktoositon) (1 rs)
4

Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Sekoita ja anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia.

Vinkki: Kauran sijaan vuoassa toimii myös riisi. Paistileikkeet voit vaihtaa rinta- tai sisäfileisiin. Viimeistele halutessasi silputulla ruohosipulilla tai basilikalla.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 28.8.2019
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1986

474

22,7 g

9,8 g

37,5 g

8,7 g

5,7 g

27,0 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl provencale-yrttiseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli