Yhden astian kana-kauravuoka
15 min (josta noin 1,5 tuntia aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo broilerivuoka valmistuu uunissa vähällä tiskillä. Kaura-ateriajyvistä, kasviksista ja kanan paistileikkeistä valmistuva yrttinen vuoka mehevöitetään mustapippurituorejuustolla.
| 3 dl | kaura-ateriajyviä |
| 370 g | yrtti-tomaattimurskaa (1 tlk) |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | palsternakka |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 200 g | (1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | provencale-yrttiseosta |
| 450 - 600 g | broilerin paistileikkeitä (1 pkt) |
| 200 g | mustapippurituorejuustoa (laktoositon) (1 rs) |
- 1.
Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3,5 litraa) ateriajyvät, tomaattimurska ja vesi.
- 2.
Huuhtele, kuori ja leikkaa porkkanat sekä palsternakka pieniksi paloiksi. Lisää vuokaan. Sekoita joukkoon myös pavut, suola ja yrttiseos.
- 3.
Paloittele paistileikkeet kolmeen osaan ja kääntele vuokaan. Lusikoi tuorejuusto nokareina pinnalle.
- 4.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Sekoita ja anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia.
Yhden astian kana-kauravuoka
arvosana4/5
15 min (josta noin 1,5 tuntia aktiivista)
Helppo broilerivuoka valmistuu uunissa vähällä tiskillä. Kaura-ateriajyvistä, kasviksista ja kanan paistileikkeistä valmistuva yrttinen vuoka mehevöitetään mustapippurituorejuustolla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | kaura-ateriajyviä |
| 370 g | yrtti-tomaattimurskaa (1 tlk) |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | palsternakka |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 200 g | (1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | provencale-yrttiseosta |
| 450 - 600 g | broilerin paistileikkeitä (1 pkt) |
| 200 g | mustapippurituorejuustoa (laktoositon) (1 rs) |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sekoita uunivuoassa (vetoisuus noin 3,5 litraa) ateriajyvät, tomaattimurska ja vesi.
Määrä Ainesosa 3 dl kaura-ateriajyviä 370 g yrtti-tomaattimurskaa (1 tlk) 4 dl vettä - 2
Huuhtele, kuori ja leikkaa porkkanat sekä palsternakka pieniksi paloiksi. Lisää vuokaan. Sekoita joukkoon myös pavut, suola ja yrttiseos.
Määrä Ainesosa 3 kpl porkkanaa 1 kpl palsternakka 200 g (1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste) 1/2 tl suolaa 1 rkl provencale-yrttiseosta - 3
Paloittele paistileikkeet kolmeen osaan ja kääntele vuokaan. Lusikoi tuorejuusto nokareina pinnalle.
Määrä Ainesosa 450 - 600 g broilerin paistileikkeitä (1 pkt) 200 g mustapippurituorejuustoa (laktoositon) (1 rs) - 4
Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Sekoita ja anna vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia.
Vinkki: Kauran sijaan vuoassa toimii myös riisi. Paistileikkeet voit vaihtaa rinta- tai sisäfileisiin. Viimeistele ruoka halutessasi silputulla ruohosipulilla tai basilikalla.
Ravintosisältö
454
Energiaa kcal
1899
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,8 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
32,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
454
Energiaa kcal
1899
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,8 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
32,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























