Yrttiset feta-oliiviperunat

Arvostele resepti
10 Annosta

60 min

Feta, oliivit ja yrtit antavat perunoille uutta makua. Nämä perunat voit tarjoilla esimerkiksi perunasalaatin tapaan.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
2 kgperunoita (kiinteä lajike)
1 1/2 tlsuolaa
1 dloliiviöljyä

Lisäksi

2 dlsilputtuja yrttejä (esim. persiljaa ja basilikaa)
2 kpl(à 370 ml) kivettömiä oliiveja
300 gfetajuustoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese perunat huolellisesti ja kuori ne tarvittaessa. Varhaisperunoita ei tarvitse kuoria. Halkaise perunat ja siirrä ne uunipellille. Mausta suolalla ja lisää öljy. Pyörittele perunat öljyssä.

  2. 2

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä ja saavat kauniin värin. Lisää kypsiin perunoihin yrtit, oliivit ja murennettu fetajuusto.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025