Yrttiset haukipihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yrttiset haukipihvit

Yrttiset haukipihvit

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Maukkaissa haukipihveissä hurmaavat raikas sitruuna, täyteläinen ranskankerma ja tuore oregano. Nämä kalapihvit on helppo valmistaa ja maistuvat koko perheelle.

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
haukifileetä
1 kpl
sitruuna
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 kpl
kananmunaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1
ruukku oreganoa

lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele haukifilee. Hienonna kalapalat monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Pese ja puolita sitruuna. Purista toisen sitruunanpuolikkaan mehu. Lohko toinen puolikas. Sekoita sitruunanmehu, ranskankerma, munat, suola ja pippuri kalamassaan. Hienonna oregano ja kääntele massan joukkoon.

600 g
haukifileetä
1 kpl
sitruuna
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 kpl
kananmunaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1
ruukku oreganoa
2

Muotoile massasta pihvejä käsin tai annostele sitä kahden lusikan avulla suoraan pannulle ja muotoile pihveiksi. Kypsennä pihvejä öljyssä pannulla keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoa haukipihvit sitruunalohkojen ja esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.10.2020
Muokattu: 21.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

314

75

3,3 g

1,8 g

0,4 g

0,4 g

10,9 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku oreganoa,

rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli