Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hieman parempaa arkiruokaa – edulliset ja nopeat, mutta astetta paremmat jauhelihareseptit

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 20.3.2023
|
Muokattu: 27.4.2023
Syntyykö keittiössäsi jauhelihasta aina samoja ruokia? Näillä ohjeilla saat vaihtelua arjen ruokapöytään. Pienellä vaivalla ja tavallisilla aineksilla syntyy helposti hieman parempi lopputulos.

Rapsakat kanapihvit

Halpaa ja helppoa. Kanan jauhelihasta valmistetut pihvit ovat arkisempi versio Wallenbergin pihveistä. Ne eivät kuitenkaan ole aivan tavallisia jauhelihapihvejä, sillä ne kuohkeutetaan kermalla ja kananmunan keltuaisilla. Lisäksi pihvit saavat rapean pinnan korppujauhoista.

Pikaiset kaalikäärylepihvit

Näissä jauhelihapihveissä toistuvat kaalikääryleistä tutut elementit. Kaalikäärylepihvit ovat loistava valinta arkeen, kun kääryleiden väkertämiseen ei ole aikaa. Pannulla pehmennetty kaali, kypsä ruokakaura sekä muut ainekset sekoitetaan jauhelihan joukkoon. Pihvit kypsyvät uunissa nopeasti ja käryttömästi.

Helpot lehtipihvit

Arki-illan ateriasta saa astetta hienomman, kun pöytään nostaa rapeat lehtipihvit maustevoilla. Edulliset lehtipihvit saa aikaan ohuiksi kiekoiksi kaulitusta jauhelihasta. Näitä voit tehdä pakastimeen valmiiksi, jolloin illallinen on vain paistamista vaille valmis.

Herkulliset kananjauhelihapihvit

Erityisen mehevät kananjauhelihapihvit valmistuvat, kun pihvitaikinan joukkoon sekoitetaan raastettu omena ja peruna. Pihveihin saadaan reilusti makua kapriksista ja ihana kermakastike viimeistelee tarjoilun.

Herkkumureke

Lihamureke tuntuu helposti arkiselta ruoalta, mutta pienillä lisäyksillä siitäkin saa astetta paremman. Uunivuoassa paistettava mureke kuorrutetaan tuoreilla tomaattiviipaleilla, basilikalla sekä juustoraasteella. Mehevän ja maukkaan murekkeen voi nostaa pöytään esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa.

Lue lisää