5 tapaa käyttää avomaankurkkua
1. SÄILÖ avomaankurkkuja etikka -tai suolaliemeen kokonaisina, viipaloituna tai raastettuna. Maistele niin burgerin välissä kuin riistapadan tai poronkäristyksen kaverina.
2. PIKKELÖI eli pikamarinoi kurkkuviipaleet mummon tapaan hölskyttämällä etikan, veden, suolan, sokerin ja tillisilpun kanssa kalapöydän lisäkkeeksi. Pikkelöintiliemen perusohje on yksinkertainen: 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä.
Kokeile vaihteeksi vetää kurkusta pitkiä viipaleita juustohöylällä ja mausta liemi aasialaisittain chilillä, valkosipulilla, limellä, inkiväärillä ja korianterilla.
3. SURAUTA kurkkupaloja smoothieen, shottiin tai viileänä tarjottavaan espanjalaistyyliseen keittoon, gazpachoon.
4. TÄYTÄ pätkiksi leikatut, lusikalla kupeiksi koverretut kurkut dippikastikkeella tai tarjoa niistä sushin soijakastike tai ruokaryyppy näyttävästi. Pitkittäin halkaistuna voit täyttää kurkut vaikkapa katkarapu- tai savulohitäytteellä.
5. PIKAPAISTA kurkkulohkoja lisukkeeksi parilalla ja sivele pintaan suosikkigrillauskastikettasi.